Et juleeventyr

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort eventyr som tager udgangspunkt i julen. Tilføj gerne gaver, risengrød, nisser og trolde, og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

De tre små grise løb alt hvad de kunne over sneen. Ulven var lige bag ved dem. De kunne føle hans varme ånde i nakken. De skreg og skreg mens de løb. Foran, kunne de pludseligt se deres hus. Røg steg op af skorstenen, der var et stearinlys i vinduet.
Hvis bare de kunne nå det! De pressede deres korte ben alt hvad de kunne og nået lige ind gennem den åbne dør. Praktisk gris smækkede den i lige i fjæset på ulven. Han knaldede alle låsene i. Nu var de i sikkerhed. Nu kunne de holde Juleaften, her i den varme og hyggelige stue. Først skulle de spise, senere ville de åbne gaverne. Det ville blive en rigtig jul, ligesom på postkortene, med sne udenfor og hyggevarme inde. De var begyndt at sætte mad på bordet, da de hørte ulven komme ned gennem skorstenen.
”Hvad skal vi gøre?” råbte de to grise.
”Skynd jer og hjælpe mig at sætte den store jern gryde ind i ildstedet,” sagde praktisk gris. Hurtigt fik de baksede den store gryde ind i ildstedet. Praktisk gris fylde den med vand, og lagde et tykt lag brænde rundt om den. Ulven var næsten nået helt ned. Så lød der et ”plop”, og Praktisk gris smækkede låget på gryden, og lagde en stor sten ovenpå.
”Nu kommer han ikke ud!” sagde praktisk gris, og tændte ild i brændet. ”Om lidt er vi af med den ulv en gang for alle. Basta.”
De tre grise dansede rundt i stuen og sang: ”Ulven er død, ulven er død.” Til sidst satte de sig ved bordet og spiste deres Jule mad.
”Nu må ulven da snart være kogt,” sagde en af grisene lidt senere. Praktisk gris var enig. De fjernede stenen og tog låget af gryden.
Det boblede stadig i vandet, men så kom det en indpakkede gave til syne op gennem suppen. Snart kom der flere, og til sidst en nissehue og en sort støvle.
De tre små grise kiggede fortvivlede på hinanden. Praktisk gris hørte noget udenfor og kiggede ud af vinduet. Udenfor stor der 9 rensdyr foran en kane. Den forreste havde en selvlysende rødt tud.

God Jul!

Skriv kommentar

Besvarelsen En mørk jul er publiceret 12/12-2009 17:51 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Et juleeventyr.
Version 1 - 12/12-2009 17:51
Besvarelsen er på 362 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Hej venner.

Ja det blev en mørk historie. Men nogen skulle jo skrive noget der var lidt aparte. Håber i syntes om den.

God Jul alle sammen!
10 år siden
10 år siden
#2 Lejsy Storm
Jeg synes, at det er en morsom historie, også når vi ser bort fra de sproglige fejl og stavefejlene.

Man må håbe, at de 3 små grise var de sidste på ruten :-) og at julemanden har en søn, som kan overtage imperiet!
Overraskende slutning......!

God jul!

Mvh.
Lejsy Storm
10 år siden
10 år siden
#3 Lise Eva Kramer (Lille spejl)
Ja ja man skal ikke skue hunden på hårene. Så bliver det altså ikke jul til næste år? Æv. En noget sort julehistorie og meget anderledes, godt skrevet.
10 år siden
10 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Så morsomt! Men hvad blev der mon af ulven? Morede mig godt nok til at give max stjerner!

Velskrevet og pyt med slåfejl Sjovt og velskrevet.
10 år siden
10 år siden
#5 Thor Windelboe (Torrion)
Hehe. kogt julemand. Sikke noget! måske kommer julemanden i ulveklæder næste år.
hvis ikke den spiste rensdyrene.
godt fundet på.
godt eventyr.
Vh Thor
10 år siden
10 år siden
#6 Lene444
Hi hi hvilken god historie. Med en rigtig god og overraskende slutning. Rigtig godt komponeret.

Mange julehilsner
Lene
10 år siden
10 år siden
#7 Lise Andreasen (anemone42)
Sproglige småting: Praktisk gris / Praktiske Gris.

Meget overraskende slutning! Gad vide hvad de stakkels grise dog har gjort forkert i et tidligere liv, for at ende med at gøre denne store fejl.
10 år siden
10 år siden
#8 fatterhojben
du skulle overveje at tage et skrivekursus. så du kan lære at skrive i det hele taget. sproglige fejl, stavefejl, tegnsætningsfejl. og ingen af dem er fåtallige. du irriterer konstant din læser med fejl. For mange fejl ødelægger øjnene! er der overhovedet en sætning uden?

Historien er for forudsigelig, selvom den er et eventyr. Formen forsvinder dog, og det er nok derfor forudsigeligheden bliver for meget. Det er i sidste ende simpelthen ikke noget eventyr.
10 år siden
10 år siden
#9 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Ha haaaaa ...

Du skylder os en julemand, din bandit.

5/5 stjerner

Michael
10 år siden
10 år siden
#10 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Fint eventyr med en overraskende slutning - slet ikke forudsigelig.
Du genbruger fint det mentale spil mellem de tre grise og ulven. Og så ender det op i en flot kontrast.
De grammatiske fejl har du jo givet forklaring på, så de tæller ikke med i min bedømmelse.
Så du opfylder skriveøvelsens krav. Fin jul, ligesom på postkortene (god ide - som læseren jo kan selv fortolke).
Temaet de tre grise og ulven kan både være en fordel og en bagdel. Risikoen ved kendte personemner er, at man kan være lidt forudindtaget.
10 år siden