Et juleeventyr

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort eventyr som tager udgangspunkt i julen. Tilføj gerne gaver, risengrød, nisser og trolde, og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

En pige på blot 9 vintre, gik forvildet rundt ude i den store mørke Ravneskov i grønnebakkerne.
hun var kold og hendes spæde tåre, frøs til is. Månen stod rund og klar på nattehimlen. En ugle tudede nær hende. Det var som om kristina kunne forstå den, og Rikke følte at hun ikke længere skulle være bange. I hendes hånd holdt hun det krus hun havde drukket dejlig varm te af, da Rikke og hendes mor havde været på skovtur om middagen, kære ugle vil du ikke nok hjælpe mig hjem til mor? jeg fryser sådan at det næsten brænder og mine kinder er fyldt med frøsne tåre. uglen besvarede, jeg forstår du nok er kold og har gået i skoven siden kl 12, du må søge i det høje da det er der du skal få øje, på det klareste lys og din krop vil svare med et nys. Rikke drejede rundt om sig selv og med et blev hun blindet. Der var det smukkeste lys fra den klareste stjerne mod øst. Klareste stjerne mod øst kan du hjælpe mig, uglen klukkede og sagde smilene vil du nu til at tale med stjernerne? nej kære ven du skal følge den klare stjerne, mange tak ugle, hvordan kan jeg takke dig? uglen plukkede to af dens inderfjer og lod dem dale ned på Rikkes kind, hun kunne mærke hvordan varmen bredte sig i hendes kinder og tårene fik frit løb. uglen skreg og fløj bort. Nu må jeg følge dig min stjerne fra øst, hun travede beslutsomt afsted. Efter et stykke tid, faldt hun og slog sin hånd på en sten. Rrraaar lød det rraar igen. En ravn satte sig ved hendes side og trak i hende, ravnen fløj lidt længere frem og tappede på en stor sten, en buldren lød, og en sprække af lys kom frem fra mørket. Hun rejste sig og gik hen imod hulen. Hvem der? lød det fra hulen. og kristina fortalte en lille historie hun havde drømt om.
I skoven trindt om land bor en lille alfemand
med viden og stor forstand
han spår om mad og drikke
og hjælp da også lille Rikke
da hun kom forbi det lille hus
og spurgte kan du fylde op mit krus
for jeg fryser og er kold
og har gået i skoven siden klokken tolv
ja det kan jeg da min ven
du skal få hjælp så du snart kan komme hjem
da fyldte alfen op hendes kop
med den bedste drik så hun snart kom i hop
hjem gik det på vinger
for alfen havde ingen fjender
det var en stor grif der fløj hende hjem
og hun ligger nu trygt i hendes egen seng

Skriv kommentar

Besvarelsen Pigen og alfemanden er publiceret 12/12-2009 20:34 af Thor Windelboe (Torrion) under skriveøvelsen Et juleeventyr.
Version 1 - 12/12-2009 20:34
Besvarelsen er på 450 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lejsy Storm
Sikke et eventyr med alfer, grif'er, ugler og små piger med spæde tårer på kinden. Dit eventyr rummer uhygge og lykkelig afslutning - oven i købet sammenfattet i et rim!

Jeg er dog lidt usikker på hvem Kristina er. Synes ikke, at indledningen fortæller noget om det.

God. jul.

Mvh.
Lejsy Storm
14 år siden
14 år siden
#2 Thor Windelboe (Torrion)
Tak for ris og ros! det er skrevet over et digt jeg har skrevet, og startede eventyret med en kristina glemte derefter at gennemgå teksten ordenligt, og rette Kristina til Rikke.

God jul.
14 år siden
14 år siden
#3 Christina Østergaard (Mummi)
Hej...
Jeg synes, at det var en sød historie.. Men hvor meget har den egentligt med jul at gøre..?
Men ellers så var det kun en lille smule svært at finde rundt i teksten..
Imellem nogle sætninger havde du bare kommaer og andre steder var der bare komma sådan lidt tilfældigt..
Det gjorde det lidt forvirrende at læse...
Men sød afslutning i hvert fald..
MVH Christina...
14 år siden
14 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Bestemt en stor oplevelse for lille Rikke, og så på vers.

kristina? Hvem er det?

Sproglige småting: hendes/sin, dens/sine.

Desværre synes jeg ikke, der er den store historie i det. Rikke farer vild, og så bagefter kommer hun hjem. Hun har vist ikke lært noget af oplevelsen. Der var ikke noget formål med den, jeg kan se. Heller ikke en morale (deraf kan man lære, at man ikke skal rende alene rundt i skoven). Det trækker lidt ned.
14 år siden
14 år siden
#5 Asathys
Hejsa.

Ja, det er lidt ærgeligt at du ikke har fået rettet på alle "Kristina'erne" Men sådan kan det jo gå. Jeg spottede nogle enkelte stave- og trykfejl ud af øjenkrogen, men ikke noget der ødelagde min rytme.

Hvis du kunne tegnsætte, hver gang der var tale i teksten, vil det gøre det lidt nemmere for læseren.

Jeg kan rigtig godt lide det lille digt til sidst, det er lige til komme i den rigtige eventyrsstemning af. Alt i alt, en dejligt lille historie. Selvom der måske ikk er så meget jul over den. :)
14 år siden
14 år siden
#6 Rene Kier (kier)
Ho Ho Ho,

Det er et eventyr, det er flagrende, dystert, opløftende og dragende. Jeg føler mig som en på vandring gennem skoven fyldt med lyde og alfer når jeg læser...og det er vel meningen.

Synd din misser med Kristina/Rikke...men jeg kender det med at forelske sig iet navn, for så at finde ud af at det ikke passer på HP. Det er en mærkelighed jeg ikke kan blive klog på.

Men absolut et af de bedre bidrag til juleveventyr...fordi det ikke er for traditionelt og alligevel rammer.

Venlig hilsen,

R. Kier
14 år siden
14 år siden
#7 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Som allerede nævnt i de øvrige kommentarer, så er din tekst svær at finde rundt i, og det er synd.

" " sådan nogle fætre (citationstegn) gør det meget lettere for dine læsere at nyde læseoplevelsen, ligesom indeling i afsnit også kan hjælpe dine læsere ...

Det koster et par stjerner, men hvis du holder det i mente, så er jeg sikker på at dine næste skriveøvelser høster mange flere.

Flot historie, og rigtig fint med rimet til sidst.

3/5 julestjerner

Michael
14 år siden