Dialogi

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som primært indeholder dialog mellem mindst 2 personer. Du må gerne benytte indledende og afsluttende sætninger som beskriver fx sindsstemninger. Eller som blot er med til at give læseren en fornemmelse af personerne. Bestem selv om dialogen skal være politisk, humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

”Det er bare ikke fair!” vrælede Ida..
”Hvad er ikke fair?” sagde veninden, Ulla.
”Jeg er så forelsket i Dan på mit arbejde og nu har den tøjte til Olivia sat næsen op efter ham. Hun render konstant efter ham. Hun er høj og har det flotteste sort hår. Hun kan få en hvilken som helst fyr. Hvorfor skal hun løb efter Dan?” Ida tudede videre.
”Jamen, Ida,” sagde Ulla. ”Hvem kan Dan da lide? Måske er han også forelsket i dig. Har du lagt an på ham?”
”Nejjjjjjjj,” Ida fortsatte med at vræle. ”Det har jeg ikke. Jeg er ikke en tøjte ligesom Olivia. Hun hopper i senge med hvem som helst. Når der er firmafest ender hun hjemme hos en ny. Og nu er der julefrokost. Dan har været konkurrencedanser og Olivia også. Så jeg vil være en sæk kartofler, hvis Dan danser med mig.”
”Det betyder jo ikke at Dan vil være med på den,” svarede Ulla. ”Hvornår er julefrokosten?”
”Fredag. ”Med smoking og cocktailkjole. Olivia kommer garanteret i en kjole der viser hendes lange ben. Mine ben er korte selv når jeg har højhælede på. Det er bare ikke fair!” Tårerne sprøjtede frem.
Ved festen havde Olivia en lang hvid cocktail kjole på med slisk helt op til hoften. Den var meget nedringede med bar ryg, så enhver kunne se hun ikke bar brysteholder. Ida kiggede ned af sig selv. Sort mini, sorte strømper, ikke nedringede. Slet ikke sexy som Olivia. Olivia havde kaprede Dan til bordherrer. Ida kunne se dem snakke og grine.
Dansen startede, og Dan førte Olivia ud på gulvet. De dansede som var de professionelle. Efter tre danse kunne Ida ikke tåle det og gik udenfor på terrasse.
Hun stod småtudende da en skikkelse nærmede sig.
”Ida,” sagde en dyb stemme. ”Hvorfor står du og græder? Er der sket noget? Kan jeg hjælpe?”
Ida vendte om. Det var Dan. Nu ville hun sige sandheden.
”Jeg er bare så ulykkelige over at du ikke er min kæreste, men foretrækker Olivia,” sagde hun mellem tårerne.
”Jamen Ida,” svarede Dan. ”Jeg er ikke kæreste med Olivia og vil heller ikke være det. Jeg har forsøgt de sidste mange måneder at få manede mig op til at spørge om du ville med ud på en date.”
Indefra kunne de høre musikken starte på en vals.
”Danser du?” spurgte Dan og Ida smeltede ind i hans arme.

Skriv kommentar

Besvarelsen Forelsket på afstand er publiceret 19/12-2009 12:28 af Carsten Breuning (carstenb) under skriveøvelsen Dialogi.
Version 1 - 19/12-2009 12:28
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Hej alle

Ja tro det eller ej - så er der en stave fejl i titlen. Der skulle stå "afstand" men jeg ved ikke hvordan man retter det

Kenny HJÆLP!!!!!!!!!


Dem der følger lidt med på debatten her på Fyldepennen ved at jeg har plæderede lidt for at vi allesammen skulle prøve Lægeromanen som genre. Her er min version. Der var simplethen ikke plads i 400 ord til at gøre denne til en lægeroman. Så det blev en kontorkærlighedsroman (findes det ord?), om ulykkelige kærlighed og jeg har forsøgt at fylde den med alle de klicher som der er i den type historie.

Jeg skal hilse og sige at det er fand'me svært du. Det er en helt andre genre end jeg normalt ville skive, og jeg har fået en del mere respekt for de forfatter der gøre dette til deres levebrød end jeg havde før jeg skrev dette.

I må meget gerne fortælle mig om i syntes jeg har ramt formulaen. Samt naturligvis om i syntes om historien. Men formulaen er vigtiger for mig.

God Jul
14 år siden
14 år siden
#2 Cecilie Knudsen (Culle)
Der er en del små grammatiske- og stavefejl men ellers en god historie. Den minder voldsomt meget om den lille intrige i "the holiday" men sådan er det vel.

Meget forudsigelig men ellers er meget af det godt beskrevet. Kan godt passagen hvor hun snakker om sit og Olivias tøj som sammenligning.

Glædelig Jul, Cille.
14 år siden
14 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Hm!
Som opgave betragtet, har du fat i dialogen - men som trivi-dameroman/lægeroman (det er vel det du læner dig op af her) synes jeg den mangler noget.
- Blandt andet noget læsersympati for din HP (Ida).

Som læser fatter jeg ikke sympati for Ida, når det indledes at hun "vræler". Hun må gerne græde lidt, men helst ikke så det sprøjter (ikke så feminint i den genre) - Og så taler hun meget lidt pænt om sin kollega med de lange slanke ben. En heltinde vil aldrig omtale sin konkurrent som "tøjte" eller deltage i rygtespredning, som Ida gør her. Det passer ikke til genren. (Veninden kan så sige en masse slemt i s i n replik, men heltinder taler ikke på den måde).
Sidste sætning er naturligvis meget trivi og rigtig læseromanslutning, men virker lidt malplaceret i en tekst, der ellers virker meget dagligdags. Jeg synes du er god til at skrive dialog, men den ønskede triviform mangler efter min mening afpudsning. Men det var morsomt at læse.
14 år siden
14 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
En enkel lille historie. Dialogen virker overbevisende, men der kunne have været endnu mere af den.

Sproglige småting.

"det flotteste sortE hår" "Hvorfor skal hun løbE efter Dan?" slisk/slids.
14 år siden