Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Der sidder en mand i en hus, han hedder Claus, og han er på vej til hospitalet. Ugens sidste aftensvagt på røntgenafdelingen.

”Træd nu på speederen,” mumler han for sig selv. Typisk at regnen forsinker bussen, når nu han er sent på den. Claus kigger ud af vinduet.

Bussen stopper og ind kommer en lille dame - hun ser kinesisk ud. Hun følges med en yngre mand. Bussen er ellers som så ofte før tom på dette tidspunkt, men alligevel sætter de sig på sæderne to rækker foran ham. Claus kan høre deres samtale som en irriterende summen, han ikke kan abstrahere fra - som en dryppende vandhane eller et tikkende ur.

Han kigger sig omkring, han overvejer, om han skal finde et andet sæde. Han skal lige til at rejse sig, da kineserdamen trykker på stopknappen og rejser sig. Bussen stopper ved stoppestedet, og hun stiger ud. Til Claus’s store irritation stiger nu en yngre dame med 4 små børn op i bussen. Børnene løber gennem bussen og hopper op på bagsædet. Kvinden skynder sig efter, mens hun forgæves forsøger at få tysset børnene ned.

Claus overvejer, om han bør stå af næste gang og gå det sidste stykke, han har brug for ro inden arbejde. Han kigger ud på regnen, som nu siler ned, og sukker. Han finder sin ipod frem fra tasken i håb om, at Frank Sinatra kan overdøve larmen fra bussens bagsæde.

”Nu står verdenen ikke længere,” udbryder Claus, da bussen bremser hårdt op. Chaufføren må have overset stoppestedet. Ombord stiger 4 glade mænd klædt i Elvis-kostumer. Claus slukker sin Ipod igen, Frank og Elvis går ikke godt i spænd. Han kigger forundret på mændene, som har sat sig syngende midt i bussen. Han rykker op foran i bussen i håb om bare en smule stilhed.

Claus læner sig tilbage i sædet og fornemmer, at bussen slingrer lidt på den våde vej. Han læner sig frem for at se, om chaufføren har kontrol over bussen, og opdager at chaufføren hænger hen over sit rat. I samme øjeblik lyses den forrest del af bussen op af lygterne fra en modkørende bil, og Claus bliver sendt tilbage i sædet, da bus og lastbil kolliderer frontalt. Han ser forruden komme tættere på i en foruroligende fart.

Der sidder en mand i en hus, han hedder Claus, og han er på vej til hospitalet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Der sidder en man i en bus er publiceret 25/12-2009 20:31 af Pernille Kjelgaard (lidella) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 25/12-2009 20:31
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Pernille Kjelgaard (lidella)
Ups, der skal selvfølgelig stå, at der sidder en mand i en BUS og ikke HUS :o(
12 år siden
12 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
jeg elsker den måde du skriver på :D 4 stjerner fra mig
12 år siden
12 år siden
#3 Nightwhisperer
Genialt fundet på..!
Kan godt lide den måde du bygger historien stille og roligt op, som om det bare er endnu en irriterende tur med offentligt transport og så får du lige mit hjerte til at lave en kolbøtte til sidst med et indslag af action..!

Du får 5 stk af mig ^^
12 år siden
6 år siden
#4 Cacteui
Er vild med humoren i denne lille historie. Indrømmer gerne, at jeg var flad af grin, da de 4 Elvis'er stod på bussen og følgende sætning dukker op: "Claus slukker sin Ipod igen, Frank og Elvis går ikke godt i spænd." En humoristisk måde at understrege hans irritation/frustration på.
Og så synes jeg din måde at ændre sætningens mening rammer lige i skabet. Godt skrevet!
6 år siden
6 år siden
#5 Heidi Jakobsen (yakkaburu)
Ved godt at den er gammel og sandsynligvis er skriveren ikke aktiv mere, men jeg har først læst den nu og synes den er rigtig god.
6 år siden
6 år siden
#6 Ruth Christensen (altanen)
rigtig godt skrevet,et emne vi alle kan forholde os til.at køre i bus.

mvh.ruth
6 år siden
5 år siden
#7 Asilla Nova (Asilla)
Super god historie,godt skrevet og ret tankevækkende, tingene kan meget hurtigt ændre sig.
5 år siden