Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Der var nu alligevel noget smukt over det.
Den måde sollyset ramte vandet på, gjorde smut i de små brudstykker af is. Hun vippede lidt med de bare fødder der efterhånden var ved at blive følelsesløse af sneen som lå i et tyndt lag på jorden. Skoene havde hun allerede smidt ud, hurtigt sank den ene, sorte støvle til bunds i søen. Bagefter den anden. Hun havde regnet med at føle et eller andet dramatisk ved synet, men alting virkede helt normalt. Måske havde hun regnet med at kulden ville vække noget i hende og få hende til at ombestemme sig, vinden ville puste ind i hendes øre og hviske; "hey, det kan godt være at din mor er en kælling og dine venner nogle idioter, men der er så mange gode og skønne ting i verden alligevel."
Men det gjorde den altså ikke.
Måske var det fordi at det slet ikke var det hun syntes. Hendes mor var sådan set fin nok, når det bød hende, og vennerne var ikke idioter, bare lidt overfladiske. Men problemet var altså at hun var holdt helt op med at føle noget. Hun følte ikke nogen kærlighed eller varme når kæresten eller veninden krammede hende. Hun kunne knap nok mærke deres arme omkring sig. Eller noget had når folk omkring hende gjorde noget det var specielt forkert. Det var ikke engang fordi hun var forvirret eller fortabt i sine følelser, de var simpelt hen ... væk. Hun var følelsesløs. Nøjagtig som sine bare fødder.
Hun tog et par skridt fremad før hun smed jakken. Vandet var isende koldt, og hun blev lettet over at hun i det mindste kunne mærke dét. Hurtigt var hun under med skuldrene, så hovedet. Et par isstykker viklede sig ind i hendes hår og hun kiggede op, hvor hendes syn begyndte at sløres. Hun nåede akkurat at få øje på et par hvide fugle der cirkulerede et par meter over vandoverfladen, som vågede de over hende. Der var nu alligevel noget smukt over det.

Skriv kommentar

Besvarelsen Følelsesløs er publiceret 29/12-2009 00:33 af Emmett Hjorth (eHjorth) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 29/12-2009 00:33
Besvarelsen er på 335 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Sine Simonsen (Sinegen)
det er helt vildt godt :) jeg kan godt li' det der med at man ikke helt ved om hun dør eller ej.... og så skriver du jo også helt fantastisk
12 år siden
12 år siden
#2 Lise Andreasen (anemone42)
En flot beskrivelse af en depression.

Sprolige småting:

"gjorde smut": mener det hedder "slog smut".

"Hendes mor var sådan set fin nok, når det bød hende": kender ikke det udtryk, "bød" indgår i. Ville nok have skrevet "slog".

"cirkulerede": ville bare sige "cirklede".

Ellers ikke nogle stavefejl eller lignende, der falder i øjnene.

Sætningen skifter så vidt jeg kan se ikke mening.
12 år siden
12 år siden
#3 shoko-san
jeg kan godt li historien..

sådan en slags åben slutnings ting xD
og der er noget magisk over at hun ikke føler noget..

og det der til sidst det var bare !!!!!!
YES!!! ej ik yes men alstå en Really Gr8 historie :D

5 stjerner ^^
12 år siden
12 år siden
#4 Emmett Hjorth (eHjorth)
Mange tak for svarene alle sammen :) - vil se til de små rettelser.
Og tusind tak for komplimenterne, ellers. ^^
12 år siden
12 år siden
#5 Elisabeth Ehlers (cookie)
meget smuk fortælling! Jeg synes du har forklaret det, på en fantastisk måde! helt klart en 5-stjernet historie!
12 år siden
12 år siden
#6 Pia Hansen
Historien er skrevet i et flot sprog.
Det gør ikke noget at du leger med et par af ordene. Hvis det er det du gør? :-) Jeg tænker på de ord Anemone42 nævner. De er gængse i sammenhængen - men de virker, om det så er tilsiget eller "fejl."
Jeg synes ikke sætningen skifter indhold. Og desværre er det jo det øvelsen går ud på, så det trækker lige lidt ned.

Pia H
12 år siden