Før springet

Opgavebeskrivelse

Fortæl om situationen i flyveren, inden tre faldskærmsudspringere hopper ud gennem den åbne sidedør. Hvorfor er de i flyet? Hvordan er deres indbyrdes relationer? Det er helt op til dig selv om du vil gøre teksten humoristisk, spændende, dialogpræget og så videre.

jeg kan ikke, jeg kan ikke, messsede en stemme i mit hovede.
tankerne fløj rundt i hovedet på mig - det var også bare Mikaels skyld, han skulle altid spille så smart.
Og nu sad vi så her, mig, Mikael, og Anders, i en flyver, alt for langt fra den trygge jord.
" kom nu Ida, det er jo kun en gang man fylder 18" han puffede mig i siden, og smilede, han vidste godt jeg ikke turde det her, men evigt og altid skulle han bevise at han var, enten, sejere, modigere , klogere end mig osv...

Anders, vores mor's kæreste, satte sig ved siden af mig - han var vel med som en slags opsyns mand.
Anders var typen som gik igennem livet med skyklapper på, han så aldrig hvordan Mikael behandlede mig, og det så ikke ud til at bekymre ham særligt, at vi om et øjeblik skulle hoppe ud af flyveren.

jeg kikkede på Mikael, som var igang med at få alt udstyret på, jeg skælvede.

Så var det min tur, men jeg lagde slet ikke mærke til hvad de sagde, og gav mig på, jeg var så bange.

"Er i klar?" råbte Anders, man kunne kun svagt høre hans stemme, fordi den store dør var blevet åbnet, og vinden skreg, som om den ville skræmme os væk.
Jeg nikkede, og Mikael tog fat i min arm og trak mig hen til døren, han smilede triomferende.
vi satte os ned, " hvad er der galt? tør du ikke? du kan stadig nå at trække dig ud" sagde han.
Men nej - jeg rystede på hovedet, hele familien og en masse af Mikaels venner stod dernede. "Jeg tør godt" hviskede jeg, og så sprang jeg.

vinden susede i mit hår og i min dragt, det var en fantastisk følelse - at være helt fri - tænkte jeg.
Jeg kikkede på Mikael og Anders der fløj ved siden af mig, men der var noget galt, Mikael var bleg som et lig, og han fløj ikke gennem luften, han faldt.

Skriv kommentar

Besvarelsen "det er jo kun en gang man fylder 18" er publiceret 29/12-2009 11:06 af Sine Simonsen (Sinegen) under skriveøvelsen Før springet.
Version 1 - 29/12-2009 11:06
Besvarelsen er på 339 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Uha! Den var grum!

Den tegner interessant og udvikler sig så til en gyser i sidste linje. Du har en fin fantasi og histotien virker gennemtænkt og velskrevet.
14 år siden
14 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
tak :D
14 år siden
14 år siden
#3 Pernille Kjelgaard (lidella)
God historie og godt skrevet. Lidt af et tvist til sidst, og nu vil jeg jo gerne læse mere og finde ud af, hvorfor han faldt :o)

Mht. til besvarelse af øvelsen, så kommer du fint omkring, at de er i flyet, fordi hun bliver 18 (tror jeg), og at Anders er hendes stedfar - men hvad er Mikael? Mon ikke det er hendes bror? Men det kunne også være en stedbror, en ven, en kæreste eller? Det står ikke helt klart for mig.

Du bruger ordet "man" engang, og det det netop er en af mine kæpheste, så må jeg lige ud med det :o) Hver forsigtig med anvendelse af ordet, da det ikke altid er lige til at se, hvem er "man" er. I dette tilfælde er det dog ikke noget problem.

Den sædvanlige smøre om kommaer og store bogstaver, så ikke mere om det :o)
14 år siden
14 år siden
#4 Sine Simonsen (Sinegen)
okay tak :D
Mikael er hendes bror ..... jeg ville også have skrevet det - men der er mange der siger at jeg skal vise det istedet for at fortælle det, så jeg prøvede at vise det ved at han altid ville være bedre end hende...
om han er sted bror eller ej er nok op til læseren selv ^.^
14 år siden