Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

”Det var alt”. ”Pis og papir”. Hun udførte en form for forvredet ansigtsritual, hvor hun vrængede overlæben op og skød fortænderne ud. Rynkede på næsen og blæste kinderne op og kiggede med alt for påtaget letsind ind i kammeratens øjne.
”Jeg.. har.. det.. fint!” prustede hun ud igennem fortænderne og slap pusten med et stort, dybt og anstrengt suk.
”Øh, okay? Du kunne ellers godt ha’ narret mig. Faktisk, så ligner du lidt en, der hellere ville køres over af en slingrende cykel, efterfulgt af en blå Honda, sparkes i røven af en mutant ged og lande med hovedet først, ned i en gang ko afføring. Men hey, jeg tar’ nok bare fejl. Det gør..”
”Ja, ja, ja” sukkede hun og lod blikket falde ned på hendes sammenfoldede hænder i skødet. Et næsten hørligt smil fordelte sig ud over hendes læber og hun nikkede lidt med hovedet.
”Ja, ja.. okay. Jeg har prøvet det der var sjovere.”
Han smilte anerkendende til hende og tog hendes hånd. Hans blonde hår glimtede i den støvede sol og hans øjne blev glasagtige. Hans brune, venlige, optimistiske, glødende øjne.
”Jeg tar’ den store her, så kan du bette mus ta’ lampen henne i hjørnet. Så vi færdige på no time”
Han sprang op, hev stikket du af kontakten i vægen og gav mig lampen i hænderne.
”Så kan du jo bare bo hos mig til du finder noget andet, ingen problemer”.
Hun sukkede opgivende og tøffede efter ham hen mod døren. Selvom hun godt vidste at alt var anderledes nu, virkede det ikke længere så skræmmende. Hun gik ud gennem den velkendte grønne dør, smilte til kammeraten og sendte et sidste blik ind i det halvmørke rum. ”Ja” sagde hun ”Det var alt”.

Skriv kommentar

Besvarelsen Nye tider er publiceret 11/03-2010 11:25 af Dnmer under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 11/03-2010 11:25
Besvarelsen er på 293 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 vilværeforfatter
Dejlig historie:)
For mig at se var der ikke nogen stave fejl, og teksten flyder godt, når man læser den.

Specielt kan jeg godt lide det her:

”Øh, okay? Du kunne ellers godt ha’ narret mig. Faktisk, så ligner du lidt en, der hellere ville køres over af en slingrende cykel, efterfulgt af en blå Honda, sparkes i røven af en mutant ged og lande med hovedet først, ned i en gang ko afføring. Men hey, jeg tar’ nok bare fejl. Det gør..”

Jo der var da vidst noget alligevel, de der prikker(udeladelsestegn?) skal ikke være to, men tre;)

Og også det her:

Hans brune, venlige, optimistiske, glødende øjne.

Dejlig beskrivende sætning.
Du får også som du skulle den første/sidste sætning, til at skifte mening. Først er det helt opgivende og til sidst har hun nyt håb:)
4 Stjerner her fra.

- Pernille:)
14 år siden