Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

Det regner. Som det altid gør.
Jeg kigger ud på det silende vand, der danner pytter og hurtige små floder på den lille motelterrasse. Massive dråber slår hårdt mod flisegulvet., springer op og går i tusinde stykker. Swimmingpoolen der ellers var tom fylder beslutsomt sig selv.
Blå mosaikfliser vaskes rene på det grønne fællesareal, jeg har udsigt til fra min terrasse. Solen er på tredje dag skjult bag tunge skyer. En lugt af ozon fylder den kvælende aftenluft. Regnen burde være vederkvægende.
Men folk undgår mig.

Jeg kom hertil i tirsdags og nu er det fredag og de er ved at have fået nok. Jeg kan se det i deres blikke, når jeg møder dem på hovedgaden. De siger det ikke direkte, men de ser gerne at jeg snart rejser igen. Tre gange om dagen går jeg tur ned af den brede støvede vej, for at slå tiden ihjel. Ingen taler til mig, mens jeg går.
Omkring mig drukner de solstegte kaktus på stribe i de pulserende vandløb, regnen skaber.

Men markerne tørstede. Oliventræerne krøllede sig sammen i middagsheden og tabte de spæde frugter. Druerne tørrede ud på rankerne under den hede sol. Man frygtede for høsten.

Jeg tænder en cigaret og skubber cowboyhatten tilbage. Mine støvler der var støvede fra den røde landevej, er nu dækket af et fint lag mudder. Der sidder stadig kaktustorne i de lasede snørebånd. Udenfor den lille hacienda vælter vandet fortsat ned. Om lidt tager jeg af sted. De har ringet fra Paridassimo, en bjerglandsby tre timers vej herfra. Det skulle give godt, har de lovet. De frygter selvfølgelig også for afgrøderne.

Jeg stirrer op mod himlen, der har trukket sig sammen og på lynene, der knitrer, før det bryder løs. Tordenen ruller brutalt i det fjerne.

Jeg pakker min rygsæk og gør mig klar til afgang. Cigaretten har brændt sig selv op i askebægret på det lave sengebord. Biblen ligger ulæst i skuffen.

Dråberne slår af på min hat. Jeg går gennem regnen, ud ad byen. Den røde landevej er nu et ælte, et pløre. Prøver at tomle, men ingen tager mig op. Vender kursen mod bjergene. Regnen er min evige følgesvend. Min mor sagde det var en gave fra den gode Gud. Jeg er ikke længere så sikker. Verden er et ensomt sted for os med de særlige talenter.

Skriv kommentar

Besvarelsen Regntid er publiceret 27/03-2010 22:05 af Mikala Rosenkilde (Mikala) under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 27/03-2010 22:05
Besvarelsen er på 387 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 peterpedal
Hej Mikala

Rigtig fine, næsten filmiske beskrivelser af omgivelserne, jeg kan se det meste for mig :) Jeg forstår bare aldrig hvad det talent er? jeg har lige læst den igen her til morgen, endnu to gange, for at se om der er noget jeg har læst for hurtigt igennem. Jeg forstår stadig ikke hvad talentet er. :D

Hovedpersonen han/hun? kan et eller andet landbrugsfag, så nogle afgrøder ikke går tabt ... I don't get it. ;-)

mvh Peter
14 år siden
14 år siden
#2 Sara Drejer (PandoraPeace)
Davs Mikala

Virkelig fin historie med meget flotte og levende beskrivelser! Fantastiske billeder, det giver.. Jeg tror godt, jeg forstår talentet, men vil ikke udpensle det her, hvis du gerne vil beholde det hemmeligt i historien :)

Det eneste er, at jeg synes, det er synd, du har den sidste linje med. "Verden er et ensomt sted for os med de særlige talenter." Jeg kan godt se, din mening med den og at den binder fint med selve opgaven "at beskrive et talent" ved at bruge ordet talent som det sidste ord. Men jeg synes, den fungerer bedre uden og det er mere mystisk og fængende på den måde.
- Det er selvfølgelig bare min mening :)
14 år siden
14 år siden
#3 Lejsy Storm
Hej Mikala

Det er en fantastisk flot beskrivelse af hele sceneriet. Ja, selv ozonen i luften fra lynene beskriver du, så man både kan se det for sig og fornemme lugten.

Du skifter også modigt mellem nutid og datid.

Er talentet, at HP råder over elementerne og kan skaffe regn?
At folk undgår vedkommende, kan jeg så ikke helt fange, eftersom at det hele var ved at tørre ud, og de burde være glade....?

Men den er flot fortalt.

Mvh.
Lejsy Storm
14 år siden
14 år siden
#4 Pia Hansen
Hej Mikala

Udmærket lille historie med rigtigt gode billeder. Fin show don`t tell-teknik.
Jeg måtte lige spekulere lidt over hvad et talent egentlig er eller kan være, og har både slået op og googlet. Det lader til at der findes adskillige definitationer og din kan sagtens puttes ind under en af dem, så der er ikke noget der, som jeg kan lade trække ned.
Det fremgår jo meget klart, at der ustandselig hænger en regnsky over hps hoved, dog forhåbentlig kun når hin bevæger sig udenfor? ;-)
Afslutningen er god, for selv om det kan forekomme lidt mere end mærkeligt, så er der nok ikke så få der faktisk skyr personer med særlige og mystiske evner/talenter - hvad man nu skal kalde det.
Der er vist ingen vej uden om de fem stjerner her :-)

Pia H
14 år siden
14 år siden
#5 Nightwhisperer
Virkelig god historie..!
dog synes jeg også at den sidste sætning kunne undværes netop for at slutte af med en indirekte konstatering af hvor ensom han er.
Du rigtig god til billedsproget hvilket er guld for mig ^^ du får virkelig vist hvor sørgelig hans situation er på trods af hans gave.

vh Nightwhisperer
14 år siden
11 år siden
#6 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Mikala Jeg kan godt lide den stemning, du skaber af ensom cowboy, med enkle midler, cowboyhat/ støvler, motelværelse, og selvfølgelig jeg må videre- tingen.
Slutningen/verden er et ensomt sted. Som plottet til en cowboyfilm. Jeg køber det hele, tak for ordene fra Heksemutter
11 år siden