En helt almindelig dag

Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Klokken var 9.28, og jeg sad bagerst i klassen. Et par pladser længere fremme sad Marie og fulgte opmærksomt med i undervisningen. Hun sad lidt foroverbøjet på stolen, mens hun skrev stort set alt, hvad læreren sagde, ned. Hun virkede glad og energisk, som hun plejede.
Men jeg kunne ikke forstå det; Alt det, der gemte sig bag hendes venlige smil og hendes glade person. Jeg havde kendt Marie i næsten et år nu, og vi var blevet gode veninder. Vi havde oplevet så mange sjove og underlige ting sammen, vi havde fortalt hinanden hemmeligheder, og vi var kommet tættere på hinanden.
Alligevel følte jeg, at jeg næsten ikke kendte hende mere, da jeg sad der, bagerst i klassen, og kiggede på hende. Hendes kastaniebrune hår, som jeg havde set hver dag de sidste mange måneder.
Hendes højre hånd holdt en pause fra noteskriveriet, for at tage det lidt for lange pandehår om bag øret. Mit blik fulgte hånden. Hun tog igen blyanten og begyndte at skrive videre på papiret. Jeg flyttede mit blik fra hånden videre ned til armen. Armen lavede de normale bevægelser, som en arm nu engang laver, når man skriver. Den venstre arm derimod hvilede på bordet foran hende. Hun havde en langærmet t-shirt på. Igen. Det var noget, som jeg aldrig havde lagt mærke til. Også, at hun altid nægtede at gå med i svømmehallen - jeg havde aldrig skænket det en tanke, hvad grunden kunne have været. Jeg tænke bare "Nå, sådan er det jo..."
Der havde været så mange indlysende øjeblikke, som kunne have ledt mig på rette vej til sandheden. Men i disse tilfælde havde jeg været blændet; Jeg kunne ikke se, hvad der var lige foran næsen på mig.
Nu sad hun et par pladser foran mig og deltog aktivt i undervisningen, som hun plejede. Den venstre arm lå passivt og hvilede på bordet foran hende, som den plejede. Hun havde en langærmet t-shirt på, som hun plejede. Alt omkring hende var, som det plejede...
Jeg havde bare aldrig lagt mærke til det.

Skriv kommentar

Besvarelsen En helt almindelig dag er publiceret 28/03-2010 22:06 af eLeM under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 28/03-2010 22:06
Besvarelsen er på 343 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Janni15
Hej.
Det er en rigtig god historie. Hemmeligheden er godt beskrevet, uden at du siger det. Beskrivelserne er gode!
14 år siden
13 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
ej hvor godt!! du er rigtig god til at skrive... jeg fik næsten gåsehud 0.0
13 år siden
13 år siden
#3 eLeM
Tak for de dejlige kommentare, begge to :-)
13 år siden