Soldatens hemmeligheder

Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Han havde været ude i verden i et halvt år og kom nu hjem til sin kæreste, men der var noget som ikke var som det plejede at være. Måske skulle han fortælle hende hvad der var sket, men hvordan skulle han dog gøre det skånsom. Han kiggede lidt flakkende rundt efter familien og kæresten, men de var der ikke. Hans nervøsitet steg - havde hun mon opdaget det? var der nogen der havde fortalt det til hende? Hjertet bankede så hårdt, at han næsten ikke kunne få luft. En klump i halsen truede med, at gøre det af med ham inden han kom helt hjem og sveden piblede ned af hans pande.

Han forsøgte desperat at overbevise ham selv om, at der ikke var nogen andre end ham der vidste hvad der var sket dernede. Det var svært for han vidste jo, at der var én anden der vidste hvad han havde gjort og den person var faktisk her i lufthavnen. De havde rejst sammen hjem. Det væreste var, at de alle tre kendte hinanden. De var bedste venner de tre og nu havde han denne hemmelighed, som ingen måtte vide.

En person bag ham løb op i mod ham og han blev bange. Så bange, at han begyndte, at løbe. Han løb hen mod udgangen med alt sin oppakning, stormede ud gennem dørene og hele vejen hjem. Han boede ikke så langt derfra.

Han løb op af trapperne, låste døren op og skyndte sig ind på den anden side, smækkede døren. Gudskelov var der ikke nogen der så ham på vejen. Ingen der kunne stille ham spørgsmål om det han havde gjort. Han satte sig op af døren. Nu sluttede turen og han var endelig i sikkerhed.

En tårer trillede ned af hans kind - hvorfor kunne han dog ikke bare lade være med sådan nogen ting. Det var ikke første gang han havde gjort det. Åh det var virkelig slemt denne gang.

Skriv kommentar

Besvarelsen Soldatens hemmeligheder er publiceret 14/04-2010 17:39 af Justangel under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 14/04-2010 17:39
Besvarelsen er på 325 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Sofie Hvemon (Sofie1997)
Hej Justangel
Rigtig god historie du har skrevet!:) Synes du beskriver soldatens sindsstemning godt. Hvor bange og nervøs han er. Man kan ikke bare vende hjem og være den samme, fortiden kan ikke glemmes... Super med afslutningen, der fortæller, at soldaten skammer sig.
Vh Sofie
14 år siden
14 år siden
#2 Nicolai D. Just Olesen (Yokio)
Fanger følelsen rigtig godt!
14 år siden
14 år siden
#3 Gitte Morsund
Dine beskrivelser af hans tanker og følelser er fantastisk rammende.
Du slutter teksten af uden at afsløre præcist hvilken hemmelighed han gemmer - og lader dermed læseren tilbage med sin fantasi og sine gætterier.
Flot gjort.

/Gitte
14 år siden
14 år siden
#4 lærer Andersen
Du kan altid arbejde med at få et bevidst forhold til personlige stedord: Han forsøgte desperat at overbevise ham selv om, at der ikke var nogen andre end ham der vidste hvad der var sket dernede kunne være: "Han forsøgte desperat at overbevise sig selv om, at der ikke var nogen andre end ham der vidste hvad der var sket dernede".

Kommaer kan være betydningsfulde. Der kunne måske have stået: "Han forsøgte desperat at overbevise sig selv om at der ikke var nogen andre end ham, der vidste hvad der var sket dernede" eller: "Han forsøgte desperat at overbevise sig om at der ikke var nogen andre end ham selv, der vidste hvad der var sket dernede" men i hvert fald ikke: "Han forsøgte desperat at overbevise sig selv om at der ikke var nogen andre, end ham der vidste hvad der var sket dernede".

Og en lille slåfejl: "Det væreste" skal være "Det sværeste".
14 år siden
14 år siden
#5 Mathiilde
God og spændende historie.

Så bange, at han begyndte, at løbe. - Jeg synes ikke at der skal nogle kommaer i denne sætning, da det stopper den en anelse. (ved ikke om det kun er mig?)

Han forsøgte desperat at overbevise ham selv om... - I stedet for ham, skal der stå SIN, da det ikke er en anden han forsøger at overbevise.

Ellers en super tekst! :)
14 år siden