Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Uret hænger tungt på væggen. Langsomt sniger det sig fremad med en anmassende og rungende tikken. Ellers er der stille. Han ligger på den brune, hullede lædersofa og stirrer op i det hvide loft. De har taget fjernsynet og musikafspilleren. Tilbage er sofaen. Og uret. Endnu. Tik. Tak.

De kolde og tomme vægge flugter sig dystert omkring ham og efterlader kun kulden i rummet. Billederne fra dengang er pillet ned; styrtet ned; og nu er der altså væggen. Og kun væggen. Kun uret og en enkelt avisholder forhindrer dem i at flygte. I stedet tordner de omkring ham, mægtige og betydningsfulde. Under ham er gulvtæppets flænsede stykker også på vej væk fra den synkende skude. Han holder sig tæt ind til sofaen. For kun sofaen står fast, og vidst kun så længe han bliver liggende. Dens huller er blevet fyldt ud med rester af slidste strømper og trøjer i alle farver. Den giver rummet en facade og en kortvarig følelse af ungdommelighed og alternativ livsstil. Men facaden knækker, så snart blikket fanger andet inden sofaen. Gulvet bugner af tomme flasker – Carlsberg, Tuborg, Albani og Harboe. De kæmper om pladsen og spreder deres lugte ud i hele rummet. De blander sig med den mugne lugt fra væggene. Vinduet har siddet fast længe, men ingen er kommet for at kigge på det. Han har ikke fået betalt den månedlige leje endnu; for de fire sidste måneder.

Gardinerne er trukket ned og henlægger rummet til et evigt mørke, kun en sjælden gang oplyst af de blændende spotlamper. Han famler i mørke. Han famler i lyset.

På væggen hænger den næsten tomme avisholder. Den er det eneste bevis. Det eneste i rummet, der beretter, om det der var engang. Men nu er business-sektionen skiftet ud. Inden for det sidste halve år har kun ét stykke papir fundet vejen hertil. Fyresedlen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Men nu er publiceret 23/05-2010 15:06 af Christian Martin (ChristianB) under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 23/05-2010 15:06
Besvarelsen er på 307 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Mathilde2
Du skriver utrolig godt. Jeg synes det er vildt, at du kan give så detaljeret et portræt af et menneske blot ved at beskrive omgivelserne. Det er noget, jeg selv kan lære en del af. Rigtig godt gået!:)
10 år siden
9 år siden
#2 Lise Eva Kramer (Lille spejl)
En meget intens beskivelse af et rum, hvor der engang var noget helt andet. Rummets forfald er sket over en relativt kort periode, hvor hovedpersonen har opgivet lysten til livet. Hvor der ikke er langt fra toppen af samfundet til bunden.
9 år siden