Opholdsstuen

Opgavebeskrivelse

Tag en fiktiv person fra en af dine egne historier (eller find på en ny) og beskriv opholdsstuen i hans/hendes hus, lejlighed eller anden bopæl. Beskriv stedets vigtigste detaljer. Brug flere sanseindtryk end kun synet, fx lugte og lyde. Lad omgivelserne vise hvem der bor der. Husk eventuelt at benytte en eller flere af de teknikker som du har lært i andre skriveøvelser.

Værsgo vis de vil være så venlig at vente her inde.Den gamle Butler åbnet en stor oval formet teak træs dør Greven er ikke hjemme lige i øjeblikket han er blevet forsinket han er til et møde inde i byen.
Kristina trådte ind i en stor herreskabs stue, værsgo at sætte dem ned så kommer greven straks.
Kristina satte sig hun så sig om i den store stue.
hun fik kikket over på pajsen som var bygget op i hvide murresten på den ene side stod der et kobbersæt med tilbehør på den anden side stod en kobber balje fyldt med brænde, foran pajsen en stål plade for at sikker sig at gløder ikke ryger ud på det fine gulv, en svag duft af pajs hang i stuen.
op over pajsen hang der et stort maleri som forstillet en fornem herre som sad på en stol, han holdt en stok i den ene hånd mens den anden hånd hvilede oven på hånden med stokken. Han var iført noget tøj der mindet om en galla uniform på brystet af ham hang forskellige ordner, hans ansigt udtryk virkede alvorligt .
Kristina spekuleret på om det var den gamle greve som var på billedet.
hendes blik faldt på det store hvide bord med tilhørende hvide stole som stod over under det store vindue med de hvide gennemsigtige gardiner der blafrede lidt, når vinden fik sit tag i dem fra vinduet der stod lidt på klem.
hun så at stolene have røde sæder der hvor hun sad kunne hun se der var broderet hvide roser på det røde sæde, på bordet lå en Broderet blonde lysedug hvor der stod en stor frisk buket blomster på.
hun så på de møbler hvorpå hun selv sad i lænestolen,de var bordeaux og mindet om satin stof der stod en glas bord imellem dem hvorpå der også lå en lysedug broderet og med blonder samt endnu en frisk buket blomster, hendes blik faldt på de store prisme lyse kroner i loftet solens stråler fik dem til at reflekterer de kastede smukke farver på den hvide væg .
hun fik set under bordet der lå et hvidt bjørneskind.
Nå goddag blev der sagt Kristina vendte sig mod døren og rejste sig op Greven smilet høfligt til hende de er så den nye stuepige Kristina svarede høfligt ja.

Skriv kommentar

Besvarelsen Herreskabs stuen er publiceret 23/05-2010 21:19 af ingelnielsen under skriveøvelsen Opholdsstuen.
Version 1 - 23/05-2010 21:19
Besvarelsen er på 388 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Calypso
Synd, det er sådan en fin lille beskrivelse af den stue, men så svært at læse, fordi der ikke er blevet læst grundigt korrektur, Et lille godt råd: skriv historien i tekstbehandling, brug stavekontrollen og kopier derefter teksten over.
10 år siden