Kærlig med døden til følge

Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

Hun stod ved strandkanten og kiggede ud over havets smukke blå nuancer, da hun pludselig mærkede nogle stærke hænder tage fat om hendes hals bagfra og trykke til. Hun havde ikke hørt at der var nogen der nærmede sig. Hun havde kun lyttet til havets voldsomme brusen. Hun kæmpede for sit liv, skreg og sparkede et velplaseret spark bagud og ramte personen, så hårdt at han faldt ned på jorden og slap taget om hendes hals. Hun faldt som en sten ned i sandet og gispede efter luft mens hun langsomt vendte sig om for, at se hvem det var der havde villet hende noget ondt. Hun kendte ham, det var hun sikker på. Hun sad helt stille ude af stand til at flytte sig i bar stræk for manden foran sig. Hun var ude af stand til, at gøre noget som helst.

Kroppen dirrede voldsomt, da det gik op for hende hvem det var. Hvorfor ville han dog hende noget ondt. De elskede jo hinanden, så ufattelig højt og ventede et barn sammen. Ingen havde godt nok måtte vide noget om deres forhold, da det ikke var så velset i deres by, ja faktisk var det ikke velset nogen steder. Det var uhørt, men de elskede hinanden af hele deres hjerte. Det var da gengældt, deres kærlighed, det havde han selv sagt i morges.

Hun sagde ikke et ord, men hendes bevidsthed fortalte hende, at hun skulle komme væk derfra i en fart. Hun sparkede lidt i sandet for, at få sin krop til, at rykke sig, men for sent. Han var allerede oppe på benene igen, sparkede til hende, så hun rullede rundt i smerte og hoppede i et hurtigt elegant hop henover hende og lagde hænderne tilbage om hendes hals, trykkede til, mens hun kæmpede for livet endnu engang. Denne gang gav han ikke slip på hende lige meget hvor meget hun sparkede på ham. Han sad på hende mave med et ben på hver side af hende, så han kunne holde godt fast på hende.

Livet åndede ud af hendes krop med det sidste hårde tag om hende hals. Hun havde ikke kunne gøre noget - han var alt for stærk. Tårerne trillede ned af hans kinder, da han lagde sig ved siden af hende og hviskede "Undskyld skat, jeg blev nødt til det - ingen må vide, at jeg, din bror elskede dig mere end noget andet og gjorde dig gravid"

Skriv kommentar

Besvarelsen Kærlig med døden til følge er publiceret 02/08-2010 00:35 af Justangel under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 02/08-2010 00:35
Besvarelsen er på 406 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Asat
Godt skrevet! God overraskelse. Det havde jeg ikke regnet med!
14 år siden
14 år siden
#2 Lejsy Storm
Afslutningen var noget af en overraskelse! Så du har løst opgaven på en flot måde.

Mvh.
Lejsy Storm
14 år siden
14 år siden
#3 Sirena
Ja, det er en total overraskende slutning! Godt udtænkt.

Enkelte stavefejl, fx 'bar stræk', hvor du jo mener 'bare skræk' og 'hende mave' = hendes mave.
Og husk, at der ikke skal komma foran 'at'infinitiv (fx skriver du: 'Hun var ude af stand til, at gøre noget som helst' - kommaet skal væk.

/Sirena
14 år siden
14 år siden
#4 Martin T. Svolgart (HTHS)
Slutningen var i hvert fald overraskende! Sproget synes jeg dog var alt for udpenslende, sætningerne var for lange og lidt knudrede og der var mange stave/slåfejl.

Hun kæmpede for sit liv, skreg og sparkede et velplaseret spark bagud og ramte personen, så hårdt at han faldt ned på jorden og slap taget om hendes hals. Hun faldt som en sten ned i sandet og gispede efter luft mens hun langsomt vendte sig om for, at se hvem det var der havde villet hende noget ondt.

Disse er to af de "slemme" sætninger - endda lige i streg.

Pas på med sammenligninger som at hun faldt som en sten ned i sandet. Er man ved at blive overfaldet og kvalt tror jeg ikke, man vil vende sig langsomt for at se, hvem der vil en ondt - man løber!

Lidt kortere sætninger og lidt mindre fyldord og forklaringer ville tjene denne tekst godt, for overraskelsen fik du i hvert fald gjort godt!

HTHS/Helene
14 år siden
14 år siden
#5 Ditte Kunkel Klitmøller
Rigtig spændende og dynamisk fortælling - jeg blev i hvert fald fanget!
Det er ærgerligt med slåfejlene/stavefejlene, men alt i alt er det en god historie. Lidt kortere sætninger og måske nogle flere små detaljer (selvom det er svært med så få ord!), ville gøre denne historie genial.
14 år siden
14 år siden
#6 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Godt spor, synes jeg. Den sidste sætning god overrraskelse, men kunne have været afleveret mere fikst. Måske et kig på dem udefra, for at konstatere hvor meget deres ansigtstræk ligner hinanden, eller sådan noget?

Historien: Spændende, god start midt i konflikten.

Det sproglige:
- "sparkede et velplaCeret spark bagud" og kan det skrives uden gentagelsen af ordet "spark"?
- gentagelse af ordet "faldt" i nabo-sætninger

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
14 år siden
9 år siden
#7 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Justangel
Hold da op, sikke en overraskende ende, den havde man som læsere ikke regnet med, men samtidig også sørgelig, at livet skulle ende for hende på den måde.
Vh. Jytte
9 år siden