Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Under New Yorks smogbeklædte nattehimmel havde han bygget sig en seng af iturevne papkasser. De var hårde, og da han lagde sig ved siden af containeren i gyden med de knækkede, let dryppende nedløbsrør, satte han flasken til læberne med en distræt hviskelyd. Den brune papirpose, der fugtigt krammede sig til gin-flasken, knitrede ved hans berøring. Han vidste ikke, hvad hans promille var, men den var helt sikkert skyhøj, for han så mere end bare dobbelt... Hans mave vendte sig, og han reflekterede over fortiden, mens han studerede de grønne metangasser fanget i himlens smog. Fra advokat til gadebums... Hvordan kunne han falde så hårdt og dybt? Dét spørgsmål havde han stillet sig selv hver aften de sidste tredive år. Og han orkede ikke at spørge mere uden nogensinde at finde et fornuftigt svar. Hvorfor var hun gået fra ham? Hans mave vendte sig igen, men han ignorerede det stædigt, og beslutsomt tømte han flasken i ti store slurke.

Det føltes som om, en forhammer havde ramt ham imellem øjnene... Og nu kunne han ikke længere ignorere sin mave, der lod til at danse twist i mellemgulvet. Hurtigt kylede han den tomme ginflaske langt væk, og løftede den brune papirpose op til sit stubbede ansigt. Inden han nåede at tænke, væltede den sure gin ned i posen fra hans mund...

'Fra gin-beholder til brækpose, hvor ironisk,' tænkte han, mens hans mave krampede voldsomt. Nu var det bare at vente på forgiftningen... dødskampen... Hvilket for ham ikke engang ville være en kamp. Han var klar. Han havde været klar længe. En hviskelyd undslap hans tørre læber, mens han forsøgte at tænke. Selv med det tabte maveindhold, burde forgiftningen ikke være langt væk. Han ventede. Lænede sig mod den fugtige, kolde mur... Men den dødskamp, han så desperat ønskede, lod ikke til at indfinde sig.

Med en tåre i øjenkrogen, lagde han sig på pappet og stirrede blindt på brækposen, som han stadig knugende bittert i hånden. Hvorfor? Hvorfor kunne han ikke bare ende det? Med et hvæs kylede han brækposen imod væggen foran ham, og mavesyren sejlede gulligt ned ad murstenene. Dødskampen gik ham hus forbi... 'Hvilket hus,' tænkte han bittert og gloede hadsk op på himlen:

"Så tag mig dog...!" skreg han. Men hverken hans råb eller dets ekko ned langs husblokkene blev hørt. Brækposen opløstes i rendestenen. En hviskelyd syntes at komme fra himlen, da det begyndte at regne.
Tilfældige ord: dødskamp, hviskelyd, brækpose

Skriv kommentar

Besvarelsen Livets Offer er publiceret 08/08-2010 14:43 af Ditte Kunkel Klitmøller under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 08/08-2010 14:43
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Stine Greve
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige!
Kan være fordi klokken er 05.00 om natten og jeg er meget træt, men jeg følte det hele.

Der er super mange beskrivende sætninger, som oftest kan være ret tunge, men det fandt jeg dem ikke her. Istedet synes jeg det fungerede helt optimalt og jeg havde ingen problemer med at visualisere hvor vi befandt os henne.

ENESTE minus jeg lige kan komme i tanke om er, at ordet hviskelyd, i følge mig, optræder for mange gange.
10 år siden
10 år siden
#2 Ditte Kunkel Klitmøller
Mange tak for den konstruktive kritik...!
Ja, jeg brugte ordet hviskelyd nogle gange - for ikke at afvige for meget fra opgaven.... men gik måske lidt for langt med det. Mange tak for at gøre mig opmærksom på det. :-)
Øvelse gør mester.

Tusind tak for de rosende ord! :-)
10 år siden
10 år siden
#3 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Alle 3 ord anvendt.

Historien: Føles passende detaljeret beskrivet, og beskriver følelsen realitisk.

Det sproglige:
- Kan ikke helt beslutte, om jeg synes godt eller skidt om, at du har brugt ordene mere end én gang hver. Men interessant idé i hvert fald. Måske skulle de have været brugt endnu flere gange, så der ikke var tvivl om, hvor du ville hen. Sådan noget med at starte alle afsnittene med "hviskelyd" eller "brækpose".
- Ikke noget graverende ellers.

4 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
10 år siden
10 år siden
#4 Ditte Kunkel Klitmøller
Hejsa. Mange tak for den fine kommentar. :-)
Jeg kunne ikke rigtig finde ud af, hvor "integreret" ordene skulle være, da jeg er ny her. Så jeg fandt mig selv midt imellem kun at nævne dem én gang til at nævne dem mange gange.... mmm..... så de blev derfor nævnt et PAR gange cirka. Hehehe, ved ikke rigtig, om det fungerer, men jeg er meget glad for de fire stjerner! Tak!

MVH -
Ditte
10 år siden