Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hendes lange brune slangekrøller hvirvlede omkring hendes ansigt mens hun løb efter tvillinger, som var et år gamle nu og elskede at tonse rundt inde mit i hendes elegante stue med de hvide sofaer, det sarte glasbord og de cremefarvede vægge. Hun skulle altså gøre rent nu, men ungerne ville bare ikke flytte sig op på deres værelser, så hun kunne komme til at gøre rent. Hun stoppede op i jagten på de to skævbenede piger og grinte for det var en smule komisk, at en kvinde på snart 30 løb efter sådan nogle små trolde bare for, at gøre rent.

Hun stod stille lidt og kiggede på de to lyshåret piger, som hun elskede så meget, så sprang hun efter dem i en pludselig bevægelse, fangede dem i et kæmpe kram, mens de faldt om på gulvet i latterkramper. Sådan havde det ikke været i lang tid. Ungerne havde været syge, skrigende og opkastende i en rum tid, så det havde taget hårdt på alles kræfter, men at se dem hygge sig og lege gjorde hende glad. Hun nød øjeblikket, slap ungerne fri og begyndte, at gøre rent.

Som husmor var det hendes pligt, at alle havde det godt her i huset og at der er rent og pænt over det hele. Brudekjolen i hjørnet af stuen mindede hende om det pragtfulde bryllup hun havde sidste måned med hendes skønne mand. Det havde været et anderledes bryllup på stranden. Der var de både blevet viet og holdte festen med venner og familie. Deres bil, som blev brugt til, at køre dem til lufthaven var en værditransport. Det var jo et værdifuldt ægteskab der skulle sikkert til lufthavnen.

Nu stod hun der midt i stuen og drømte sig væk fra dagens larm, da et barn kastede sig omfavnene om hendes ben og hang fast i benet indtil hun gav den lille hendes fulde opmærksomhed. Den lille pige kiggede med store blå øjne på hende mor og så løb hun hen til skabet og hentede en spand til sin mor, så de i fællesskab kunne gøre rent.
Tilfældige ord: husmor, brudekjole, værditransport

Skriv kommentar

Besvarelsen Hverdagens helt er publiceret 27/08-2010 20:58 af Justangel under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 27/08-2010 20:58
Besvarelsen er på 346 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Cecilie Knudsen (Culle)
Det er en rigtig sød lille historie du her har skrevet.
Dog er der noget som slet ikke hænger sammen. I starten har du skrevet at de små piger er 1 år gamle. Det hænger ikke sammen med alle de ting de gør og at moren vil sætte dem alene op på deres værelser for at lege.
fx "så løb hun hen til skabet og hentede en spand til sin mor, så de i fællesskab kunne gøre rent." det kan et 1-årigt barn ikke gøre. Slet ikke tænke så langt.

Så har du også lidt problemer med nogle pronominer som ikke helt hænger sammen men bortset fra det så synes jeg det er rigtig godt skrevet.

-Cecilie
13 år siden
13 år siden
#2 Blinkende--krone
Jeg er enig med Cecilie. Værditransporten er også temmelig udstikkende i forhold til resten af teksten, det er som om du først bruger udtrykket - og herefter forklarer hvorfor. Det skaber en uregelmæssighed i teksten der er ærgelig. Jeg lagde mærke til afsnittet inden jeg kom til dine tre ord, og det siger måske lidt om at du ikke har fået sneget det ind så godt.
13 år siden
13 år siden
#3 Ivan Torsten (Hubble)
Hey!

Jeg synes det er en sød tekst, men jeg er også enig med de to ovenstående kommentarer og de ting, som de lige fremhæver.

Synes også din og min tekst minder om hinanden på den måde, at de begge omhandler en husmor, som tænker tilbage på fortiden imens hun befinder sig i nuets kaos :)
13 år siden
13 år siden
#4 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Alle 3 ord brugt, opgaven løst.

Historien: Er en beskrivelse af en situation, og desværre synes jeg ikke nogen specielt spændende situation. Kunne godt have brugt en konflikt. Fx: om hun skal give ungerne en lussing, for at få dem til at makke ret.

Det sproglige:
- "mens hun løb efter tvillingerNE, som var", fordi så lyder det som om hun kender de der tvillinger. (Eller er der mange par tvillinger, der løber rundt i hendes stuer?)
- "inde miDt i hendes elegante stue"
- også andre detaljer

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden
13 år siden
#5 Ditte Kunkel Klitmøller
Jeg er enig i det ovenstående. Dog er det en sød historie, en fin beskrivelse af en hverdag, som kan fremstå triviel - men som faktisk, efter min mening, er ligeså vigtig som andre, dybere temaer.

Der er nogle stavefejl og nogle gange en form for "ufærdigt sprogbrug", som får een til at snuble lidt.... men god historie.

MVH -
Ditte
13 år siden