Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

En maskeklædt ung fyr var i gang med en vennetjeneste for en af hans bedste venner, men blev pludselig i tvivl om han skulle ind i banken for, at "hæve" penge. Han ryster på hænderne idet han ligger hånden på håndtaget indtil banken. Han hører skridt omkring sig, langsomme slæbende skridt, som dem hans bror altid laver når han er ude på jagt efter flere stoffer. Han styrter ind i banken for, at broren ikke skal opdage ham. "Hænderne op, dette er et røveri" skriger han med en kunstigt skinger stemmer, som lyder som en fødende kvindes skrig. Han peger skælvende med sin pistol på den unge dame der sidder ved kassen "Hurtigt dame, pengene i sækken" han kaster en sæk over til hende mens han kigger rundt på de stivnede kunder "LÆG jer eller jeg skyder" alle ligger sig ned på gulvet i skræk. En kunde nyser og forskrækker ham, så meget at han kom til, at trykke på aftrækkeren og et skud fyger igennem rummet og rammer en kvinde i armen. Et skrig runger gennem banken og han går i panik. Han løber ud af banken, glemmer alt om pengene og snubler over dørtrinet på vejen ud. Der ligger han helt udstrækt på jorden med en blødende hånd. Lammet af faldet og det uheldige bankrøveri bliver han liggende lidt for længe.

En ældre dame står i pengeautomaten for meter fra ham for, at hæve penge til den kommende uge. Han rejser sig langsomt op, lister hen til den gamle dame bagfra, griber hende om munden og hvisker "Stik mig pengene så gør jeg dig ingenting" hun giver ham pengene, hun har jo ikke andet valg. Han slipper hende "Hvis du siger noget til nogen lover jeg ikke for konsekvensen". Hun kigger et øjeblik på ham med hendes intense øjne og med den mildeste gammelkone stemme siger hun bestemt "Giv mig mine penge tilbage ellers svarer JEG ikke for konsekvensen" da han tøver et sekund, svinger hun håndtasken i hoved på ham med et så fast slag, at han for anden gang idag ligger ubevægelig på jorden. Hun bukker sig ned for, at tage sin pung, da han slår ud efter hende og en dødskamp begynder med hår og væsker flyverne til alle sider. Sirener i det fjerne kom nærmere og nærmere, bildører smækker og to betjente stopper den hæftige kamp.
Tilfældige ord: dødskamp, vennetjeneste, pengeautomat

Skriv kommentar

Besvarelsen Uheldig bankrøver er publiceret 27/08-2010 22:22 af Justangel under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 27/08-2010 22:22
Besvarelsen er på 392 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Alle 3 ord løst, og jeg kunne ikke på forhånd gætte hvilke der SKULLE være med. Opgaven løst.

Historien: Det er ellers spændende, men jeg synes ikke rigtig, det kommer ud at flyve. Hvorfor har han brug for penge fx? Hvad er det med en tjeneste?

Det sproglige:
- "en af SINE bedste venner"
- "idet han lÆgger hånden"
- spring mellem datid og nutid
- også andre småfejl.

2 stjerner, desværre.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden