Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Der siges så meget, og det holder ikke altid i byretten, men jeg har hørt om en narkoselæge fra Brønshøj, der til en nattevagt på Rigshospitalet kom for sent og mødte op med en bøhmand så stor, at han væltede direkte ind på operationsstuen og kom til at bedøve kirurgen i armen i stedet for patienten. Heldigvis var patienten, en vejarbejder fra Fårevejle, udeblevet fra operationen, på grund af overarbejde på Rigshospitalets Parkeringsplads, så skaden var målelig, lægeligt set. Bortset fra at kirurgen altså blev så tosset, at han slog ud efter narkoselægen og kaldte ham en sut. For denne ugerning indkasserede kirurgen straks en ekstra indsprøjtning fra sin overrislede kollega, som troede at han blot havde at gøre med en særlig urolig patient. Halvt bedøvet vaklede kirurgen således ud af stuen og ud på gangen med narkoselægen i hælene. Der traf de hospitalsdirektøren, som overhovedet ikke fandt tildragelsen morsom, hvilket måske bør ses i det lys, at han netop var på rundvisning med sundhedsministeren. Han beordrede diskret de to slingrende mænd hjem i seng, mens han febrilsk forsøgte at forklare ministeren, hvordan han netop havde sat de to læger i spidsen for et interessant klinisk forsøg, der skulle belyse vigtigheden af afholdenhed og varsomhed med indtag af medicin i arbejdstiden. I mellemtiden var de to mænd ved et tilfælde sluppet ud i det fri ved ambulancegården, hvor de i forvirringen tumlede ind i en åben ambulance, som kort efter forlod stedet med fuld udrykning uden kendskab til de blinde passagerer, som i mellemtiden var faldet i dyb søvn. Tilfældigvis var bagdøren ikke blevet forsvarligt lukket, så de to væltede kort efter ud på vejen i det første skarpe sving, hvor en vejarbejder på overarbejde netop ved at lægge sidste hånd på værket på den nye parkeringsplads. Uden at bemærke de to hvidkitlede herrer, som absolut var tabt bag af en vogn, endte de begge under den tunge vejtromle, som maste dem helt flade, hvorefter det uundgåelige skete: De blev sammen blev indlagt på stue 1, 2, 3 og 4. - Men som sagt: Det er bare noget jeg har hørt, så måske er det ikke helt sandt. Måske var narkoselægen fra Holbæk.
Tilfældige ord: ugerning, narkoselæge, bøhmand

Skriv kommentar

Besvarelsen Sådan kan det gå er publiceret 28/08-2010 00:09 af Anker Buhl Rosberg (Pentagon) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 28/08-2010 00:09
Besvarelsen er på 363 ord og lix-tallet er 49.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Anker Buhl Rosberg (Pentagon)
Undskyld. Det gik for hurtigt :-) Men de BLEV altså indlagt BEGGE to. Måske indsneg der sig netop derfor et ekstra "blev" i en af de sidste sætninger :-)
9 år siden
9 år siden
#2 Ivan Torsten (Hubble)
Jeg synes det var en rigtig morsom tekst, og jeg er vild med slutningen! Altså den allersidste linje.
Men synes dog du burde opdele teksten op i lidt flere afsnit. Så ville den virke lidt mere overskuelig.
Men som sagt, en rigtig deljig tekst! Det er jo ikke det nemmeste i verden, at skrive noget sjovt, men det lykkedes her. :)
9 år siden
9 år siden
#3 Sirena
Underholdende og skøn historie:-)

/Sirena
9 år siden
9 år siden
#4 Anker Buhl Rosberg (Pentagon)
Tak for kommentarerne. Jeg er enig i at en opdeling i afsnit vil gøre det hele mere overskueligt. Sådan foretrækker jeg det normalt også selv.

I denne (min første) tekst var mit sigte at beskrive et uafbrudt flydende forløb af hændelser, der går fra den ene crazy katastrofe til den næste - uden ophold af nogen art - for til sidst at ende i et åbenlyst vanvittigt klimaks - og en overrumplende slutning.

Derfor ingen ophold og afsnit :-) Men du har ret. Det virker bedst at have afsnit, så det gør jeg nok næste gang.
9 år siden
9 år siden
#5 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Skøn og urkomisk, falden-på-halen-komedie. Bidraget virker professionelt konstrueret og øvelsens tre ord falder hurtigt og fint ind i historien (på nær "ugerning", som virker lidt påhæftet, men ellers kun ros, også for det høje tempo. Slutsætningen er god. Historien er slap-stick på den fede måde.
9 år siden
9 år siden
#6 Pia Hansen
Hej Pentagon

Sikke da en skrækkelig historie.
I disse tider kunne den måske næsten være eller blive sand.
Skægt fortalt. Finurlig ordleg :-) Og ordene indgår på en glidende, utvungen måde, så øvelseskriterierne er opfyldte.

Pia H
9 år siden
9 år siden
#7 Lau Wind
Vild med tempoet i historien, den hverken løber eller stopper op - super !

Synes næsten det ville være synd for netop denne type korte historie, at dele den op i afsnit, da den har et flow - godt skrevet !
9 år siden
9 år siden
#8 Trabjerg
Pyha... Man tørrer sig lige over panden! Det blev helt hektisk - Jeg læser generelt lidt hurtigt, og denne tekst fik jeg sådan en fornemmelse ... Som et tog der løber løbsk ned af et bjerg! :D Ved ikke om andre forstår den følelse?
Men jeg kan lide det.. Fordi teksten ikke er længere end den er - så giver det en fed fornemmelse af kaos og historien bliver jo også bare mere og mere vild og urealistisk.
Din plan, med det vanvittige klimaks og den overrumplende slutning virker rigtigt godt. Men også godt den ikke er længere!

Med venlig hilsen
Louise!
9 år siden
9 år siden
#9 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Alle 3 ord brugt, opgaven løst.

Historien: Fuld fart og så derudaf, og det er morsomt. Og de mange, lange ord passer fint med, at 3 andre lange ord skal sniges ind.

Det sproglige:
- intet at bemærke.

5 stjerner!

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
9 år siden
9 år siden
#10 Ditte Kunkel Klitmøller
Hold da op, en sjov og anderledes historie. Forfriskende!!!! Morsomt og velskrevet, dog synes jeg, at der burde være flere punktummer... nogle gange føltes det lidt som en opremsning, men det er vel smag og behag. Nogle opdelinger ville måske også være på sin plads, men ellers intet at udsætte på teksten.
Godt gået!!!

MVH -
Ditte
9 år siden
9 år siden
#11 Tina Liv
5 stjerner, for god humor!!
...ja sådan kan det gå!!! Hahaha...Din voldsomt sjove historie gav en masse fantastiske billeder inde i hovedet. Herlig!!.....superfint skrevet!!
Vh- Tina Liv ;-)
9 år siden