Overraskelsen

Opgavebeskrivelse

Krimier er ofte bygget op omkring ledetråde (små hints/spor der lægges ud) der leder frem til en overraskelse til slut. Fx at morderen er en helt anden. I fagsprog kalder man den slags "set up". Overraskelser gør teksten uforudsigelig og holder dermed bedre læseren fast. Skriv en lille fiktiv tekst som ender med en overraskelse. Det behøver dog ikke at være en krimi. Undervejs i teksten skal der lægges mindst ét spor ud, der understreger overraskelsen, når den kommer.

Jeg ignorerer den snurrende fornemmelsen i min mave og prøver at organisere strømmen af tanker. Har jeg nogensinde været virkelig lykkelig? I morgen skal vi have det par, vi kalder vores venner, over til middag. Culottesteg, rødvinssovs og dampede grøntsager. Huskede jeg at skrive stegen på indkøbssedlen?

En række gryntende lyde forstyrrer mine tanker, men øvet lukker jeg dem ude. Huskede jeg at lufte hunden i dag? Forhåbentlig har en af ungerne været ude med den et smut efter skole. Skulle jeg tabe mig et par kilo? Synes den sorte kjole strammede lidt omkring taljen sidste weekend til Sofie og Jons bryllup. Det var virkelig en fantastisk fest med alle de smukke dekorationer, hestevognen, den fire retters menu og det smukke festlokale på slottet. Hun må virkelig have følt sig som en prinsesse. I modsætning til mit eget bryllup. Min mand er en idiot. Som om det er romantisk at spontan invitere sin kæreste til Las Vegas og blive gift, når han vidste, jeg ønskede mig et kirkebryllup. Måske skulle vi overveje skilsmisse?

Jeg ruller diskret om på siden og lægger mig til rette. Hvor lang tid skal den steg mon egentlig have i ovnen? Det er en evighed siden, jeg har lavet en rigtig steg. For ikke at sige rigtig mad i det hele taget. Har ikke rigtig haft lyst og ungerne er alligevel så store, at de næsten aldrig er hjemme til spisetid. De spiser hos vennerne, går i byen, drikker sig fra sans og samling og ringer til mig for at hente dem. Det er den slags mor, jeg er. Den pålidelige slags. Har altid sagt jeg hellere ville hente dem end ligge søvnløs, uden at vide hvor de var. For slet ikke at tænke på i hvilken tilstand. Gud, kan slet ikke udholde tanken om at de snart flytter hjemmefra. Så skal jeg være alene tilbage med sofadyret og hans uudholdelige snorken.

En pludselig varme skyder frem indeni mig. Vreden spreder sig gennem min krop og det føles, som om jeg ryster. Han tror, han kender mig. Men han kan bare vente. Ikke om jeg gider bo alene sammen med ham, når børnene flytter. Så skal livet leves og jeg skal ud og afprøve mine grænser. Vi blev virkelig gift alt for unge.

Han ser på mig med et saligt smil om munden og hvisker: ”Tak skat, det var skønt. Du var virkelig til stede i dag. Dine samtaler med sexterapeuten har været alle pengene værd. Sov godt.” Jeg kigger ham direkte ind i øjnene og lyver øvet: ”Det var virkelig godt. Jeg kan slet ikke fatte du stadig kan tænde mig på den måde efter 23 år. Jeg elsker dig.”

Skriv kommentar

Besvarelsen Mentale processer er publiceret 22/09-2010 10:44 af Arazi Black (Arazi) under skriveøvelsen Overraskelsen.
Version 1 - 22/09-2010 10:44
Besvarelsen er på 445 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Michael F. Pedersen (sketch_U)
Fin lille historie.

Igen en tekst som ikke kræver fokus på hverken stave- eller grammatike fejl
Til gengæld synes jeg også det er lidt svært at finde "overraskelsen" i historien?

"Min mand er en idiot" --- Total yndlings sætning! c",)

en fantastisk sætning, som på ingen plads siger en masse om såvel manden som kvinden OG deres inbyrdes forhold.

Michael

ps. kun 3 stjerner denne gang fordi overraskelsen enten mangler, eller er fløjet hen over hovedet på mig.
10 år siden
10 år siden
#2 Arazi Black (Arazi)
Var du klar over de havde sex under hele hendes tankerække? :P
Damn, så skulle jeg nok have tonet mine spor en del ned...

Haha....
10 år siden
9 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Arazi, jeg havnede lige på denne her med rouletten. Det er et fint lille portræt af et par, hvor forholdet er stagneret og vi får et godt indblik i kvindens tanker og følelser, omkring både hendes mand og børnene, der nu er store. Det overrasker så til sidst, at hun alligevel spiller lykkelig overfor ham. Terapien ændrer kun overfladen. Du har bestemt lykkedes at skrive en kort tekst, der kan stå alene som selvstændig tekst. VH Mons
9 år siden