Hvid jul

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort juleeventyr som tager udgangspunkt i en hvid jul. Tilføj gerne gaver, risengrød og nisser, dog skal sne indgå som element - og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

Jeg kiggede ud af vinduet.
Ud i det sorte mørke. Jeg kunne se sneen glimte i det skarpe månelys, og stjernerne på himlen kigge ned på mig. Jeg sank stille hovedet fra himlen og kiggede stift ligeud.Overfor min lejlighed kunne jeg se det varme lys, og juletræet som de dansede om. Jeg havde set dem spise den lækre julemad, og om lidt ville jeg se dem pakke gaver op.
Jeg kunne se kærligheden imellem familien.
Jeg vendte mig om og kiggede trist på min egen lejlighed.
Igen var jeg ladt alene i julen. Min far holdt jul med sin nye kone, og nye børn, og min mor holdt jul med min lillebror. Ingen havde inviteret mig, ingen havde talt til mig i over fem år. Jeg satte mig på sofaen og sukkede.
Jeg skulle lige til at tænde for fjernsynet da jeg så en lille skikkelse ovre i hjørnet. Jeg ville være blevet bange for fem år siden, før depressionen havde ramt mig. Men nu var jeg ligeglad.
Jag havde tit tænkt på at tage mit liv, men jeg orkede virkelig ikke.
Medicinen virkede heller ikke længere.
Og jeg orkede ikke at gå til psykiateren
Så fordi jeg var så ligeglad med alting, selv mit liv, var jeg ikke bange.

Jeg så skikkelsen træde ud af mørket og troede ikke helt hvad jeg så.
En lille mand i rødt. Han havde langt hvidt skæg, og nogle sorte strenge øjne. Alligevel så han hyggelig ud. Han gik langsomt hen og rørte mig på kinden med en kold finger.
"Jeg vil give dig din julegave"
Og så faldt jeg i søvn.

Jeg vågnede op, glad?
Jeg følte det som om et tykt mørke var lettet fra mig, at noget var blevet løftet fra mine skuldre. Det var stadig aften sneen hvirvlede udenfor. Familien i det andet vindue pakkede gaver. Jeg var ikke mere ked af det, faktisk var jeg lidt i julestemning..
Jeg løb ud tog mine sko og jakke på, jeg ville holde jul.
Så løb jeg ind i stuen, hen til mit sofabord.
Jeg ragte ud efter telefonen og ringede til min mor.

Skriv kommentar

Besvarelsen Sort jul er publiceret 16/12-2010 09:34 af Lærke V. Kristiansen under skriveøvelsen Hvid jul.
Version 1 - 16/12-2010 09:34
Besvarelsen er på 354 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Rosa Kristensen
Hej Lærke
Jeg syndes det var et sødt lille eventyr, og et rigtig moderne og Samfundsbeskrivende et. Der var god spending.
Jeg kunne i sær rigtig godt lide slutningen.
Rosa
11 år siden
11 år siden
#2 Rasmus Veng Pedersen
Hej Lærke

Det er en rigtig fin lille historie du har skrevet. Den minder mig lidt om den lille pige med svovlstikkerne, dog med en hyggeligere afslutning.
Jeg kan se på din profil at du kun er 13 år gammel. Du har et virkelig flot sprog af din alder. Jeg glæder mig til at se, hvad du ellers kan finde på at skrive i fremtiden.

P.S. Jeg håber ikke at historien bygger å dine egne oplevelser omkring familie og jul. I din alder burde man ikke have sådan nogle tunge oplevelser

Held og lykke, både med jul og dine skriverier

- Rasmus
11 år siden
11 år siden
#3 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Fin kontrastfuld titel. Historien tager ikke (i starten) udgangspunkt i en hvid jul. Du nævner sneen til sidst, men skriveøvelseskravet er måske noget undertonet i din tekst.
Bortset fra disse ting er din fine historie meget realistisk. Min kritik går udelukkende på øvelseskravene.
11 år siden
11 år siden
#4 MisBruun
Kan rimelig godt lide handlingen i novellen. En typisk jule historie.
Kan godt lide at du har beskrevet hovdeperson så godt. Man kan lettere sætte sig ind i personens sted. Elsker i det helle taget, når man beskriver miljøet ordenligt osv. det gør den en hel del mere spændene.
Den måtte gerne havde været lidt længere. Kan godt lide når de er lidt lange, så man kan leve sig ind i dem. Er det ikke en kortprosa tekst?

Mvh. Maria bruun
11 år siden