Hvid jul

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort juleeventyr som tager udgangspunkt i en hvid jul. Tilføj gerne gaver, risengrød og nisser, dog skal sne indgå som element - og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

Sara stod og klemte næsen flad mod det lille vindue i stuen. kommer far ikke snart tænker hun far plejer at komme hjem med et stort jule træ, men hun have forstået at der muligvis kun kom et lille et i år hendes far var slet ikke i jule humør mere,
efter hendes mor døde sidste år, har far ikke haft det samme julesind og julehumør selv om bedstemor gør alt for at der skal dufte brunt og brændt og at hun fik lov til at hænge julepynt op i starten af december, men far så dårligt hvor flot det var så hun var blevet ked af det.
Hun fik set at det var begyndt at sne hun smilet lidt, det her ville mor have syntes om, mor elskede julen og hun have altid travlt med en masse jule forberedelser, hun husket at mor altid lod et vindue stå på klem hun sagde at det var for at lukke julen ind.
Hun gik væk fra vinduet og ud i gangen for at tage sin varme vinter frakke på hue og vanter på hun trængte til frisk luft hun var pludselig lidt ked af det, hun savnede mor nu julen vil aldrig blive den samme uden hende.
Sara nød at gå i sneen, store flotte sne fnug dalet nu ned fra den store grå himmel og efterhånden var træ og buske smukt pakket ind i det hvide tæppe, alt var så smukt og stille ikke en vind rørte sig mens hun gik hun stoppet op og kikket ud over en stor mose hvor naturen lignede et eventyr goddag blev der sagt Sara så en ung pige stå ved hendes side goddag sagde Sara stille ja her er smukt sagde den unge pige ja men hvem er du sagde Sara.
jeg heder safir Safir gentog Sara ja det er et smukt navn tak men du ser så trist ud ja måske sagde Sara det er min mor hun er død og far kan ikke lide julen jo det er jeg sikker på han kan men man skal nok fortælle ham at julen er hjerternes fest og at man skal åbne op for sig selv og se livet på en anden måde og fortælle ham at man skal elske sin næste i stedet for at skubbe dem fra sig men...Sara skulle til at sige noget men pigen var væk.
Da Sara kom hjem igen spekuleret hun på hvem den pige var men hun fortalt de ord hun have sagt og ja julen blev faktisk, lige så god som den plejede.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den dejlige jul er publiceret 18/12-2010 16:54 af ingelnielsen under skriveøvelsen Hvid jul.
Version 1 - 18/12-2010 16:54
Besvarelsen er på 428 ord og lix-tallet er 50.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lars Find-Andersen (Bibelot)
Øvelseskravet med udgangspunkt i hvid jul er ikke markant opfyldt. Det andet krav - sneen - nævnes i forbifarten. Godt du fik puttet Safir ind til slut, ellers havde du ikke ramt eventyrgenren.
Titlen kan umiddelbart virke ligetil, men du får vendt den dejlige jul på hovedet, så helt fint.
Handlingen er efter indledningen ret forudsigelig, da Safir ikke kommer helt uventet. Så der mangler noget spænding/kontrast.
Julen ligger mere som en ramme om handlingen. Det centrale er sorgen over moderens død. Det er nok svært at beskrive overbevisende på max 450 ord.
Sproget er manglefuldt og med lidt for mange klicheer. Grammatisk hænger det heller ikke sammen.
11 år siden