De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Grå skyer svæver dovent hen over himlen, da Carl-Børge kigger ud af sin hoveddør. Han skutter sig og bestemmer sig for at tage jakke på.
Lidt efter går han ned gennem sin baghave. Han nipper nogle brunplettede blade af et par jordbærplanter.og glæder sig over synet af bærene. Et af dem er ved at blive rødt. Bærene kan såmænd have gavn af regn, men det vil nok ærge mange mennesker.
Carl-Børge når ud på den asfalterede plads ved siden af huset. Der holder hans kære, gamle bus. Den er grå og rund i formerne. “C.B s busture, også uden for ruten,” står der på siden, malet med gule blokbogstaver. CArl-Børge smiler og tænker : "For snart halvtreds år siden købte jeg en bus, og så kørte jeg folk; mest fra Sdr. Udby til Storestrup eller et sted der i mellem, men også på udflugt. Det var min kone, Tilde, der fandt på ordene og de stod så flot lakerede på bussen. Da de falmede malede jeg dem bare, for jeg er ikke nogen holden mand.
Men jeg behøver heller ikke store, dyre reklamer."
Uden for busdøren står der en kost. Den er langskaftet og har stride, strittende børster. Carl-Børge lukker forsigtigt sin ene næve om skaftet. Dens ejer bryder sig ikke meget om at andre tager på den, men hun glemte den sidst hun kom forbi, og nu skal hun bruge den.
Carl-børge nynner en melodi, mens han begiver sig ind mellem grønne, stive sæder. Han syner bussens indre og smiler, mens han placerer den gamle kost på bagsædet, hvor et brunstribet tæppe er bredt ud. Så tager han en flunkende ny kost og begynder at feje gulvet.
Da det er gjort, sætter han sig godt til rette i chaufførsædet, sætter gearstangen i rette position og drejer nøglen. Hans gode, gamle bus pjatter lidt, før den starter, men de kender hinanden, de to, og snart lyder bussen som en mellemting mellem en glad kat og en fiskekutter,
Den kører et stykke ned af landevejen. Forbi stoppestedet. Nu kører en anden bus den faste rute. Men det gør ikke så meget, for turene uden for ruten er nok så eventyrlige.
Carl-Børge styrer bussen ned ad en smal vej. Han brummer: "Tusnelda skulle nu gøre noget ved den vej. Bussen skrumbler jo."
Men bussen tager det roligt, og snart ser hen Tusnelda og hendes veninder. De står på gårdspladsen og vinker ivrigt, mens de smiler.
Carl-Børge smiler også. Det skal nok blive hyggeligt, selvom det er en lang tur.
For Tusnelda og veninderne orker kun vil flyve de sidste 100 kilometer.

Skriv kommentar

Besvarelsen Uden for ruten er publiceret 19/02-2011 21:04 af Pia Hansen under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 19/02-2011 21:04
Besvarelsen er på 431 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Graziellen
Jamen jamen jamen, nu har du atter begået en god historie. Da kosten blev præsenteret, bragte du mig virkelig i vildrede. Meget morsomt.

Allerede fra start får vi et rart indtryk af manden, der, selv om hans jordbær manglede vand, ikke kunne få sig til at ønske regnvejr, da det ville genere andre. Jeg føler næsten at bussen er levende fordi han behandler den som om den er. Og jeg som ellers hader motorkøretøjer.

Overraskende slutning, selv om Tusnelda er et ægte heksenavn anede jeg uråd. God læsning
13 år siden
13 år siden
#2 Line Knudsen
Kære Pia. Sjov historie med en skøn overraskende slutning. Jeg kan godt lide Carl-Børge og hans tætte forhold til sin gamle bus. Det er landligt og idyllisk. VH Line Knudsen.
13 år siden
13 år siden
#3 Bjørn Jensen (spicey)
jeg føler mig hensat til et sted mellem Morten Korch og nutiden. Jeg kan næsten fornemme duften af æggemad.

Jeg forstår ikke hvor den "nye" kost kommer fra. Men den er ny og ikke som den gamle...

Teksten er rigtig god og fangende. Jeg kan også godt lide at bussen og Carl-Børge kender hinanden. Rigtig god og jeg kan næsten lugte duften af forår.

VH Bjørn Jensen
13 år siden
13 år siden
#4 Jan Kristoffersen (JanK)
Hej Pia,

Det er en rigtig dejlig tekst, du har skrevet der. Med få midler danner du et billede af manden der har det meste af livet bag sig. Første gang kosten optræder skærpes opmærksomheden og rundes flot af.

VH Jan K
13 år siden
11 år siden
#5 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Pia Jeg har lige læst din tekst, udenfor ruten, Carl Børge og hans omgivelser bliver bare så levende, du er en god personbeskriver. Slutningen forstår jeg ikke helt??? Det betyder ikke så meget for resten er bare godt, ps. der er en bette stavefejl, "Men bussen tager det roligt, og snart ser hen ...
Hen er selvfølgelig Han.
Gode hilsner fra Heksemutter
11 år siden