Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Nu sidder vi her, min elskede. Du og jeg. De ord vi har brugt så tit. Du og jeg. Vi.

Din læges venteværelse er ganske nydelig - især synes jeg godt om den smukke Monet på væggen - reproduktion ? Næppe. Et udmærket sted. Ganske få patienter. En ældre herre i jakkesæt - Hugo Boss ? Jah, det tror jeg. En kvinde med Gucci-taske og lange, kostbare ben.

Du forstår at vælge de rette omgivelser. Du sender mig et hurtigt, forventningsfuldt smil, mens du glatter din nederdel. Graviditetstesten du tog, var positiv, og i dine øjne ser jeg håb og glæde - nu skal det bekræftes. Vores førstfødte ! Så perfekt ! Stort bryllup skal planlægges !

Det er blevet den ældre herres tur, så nu varer det ikke så længe, for Gucci-damen er gået ind til den anden læge. Nu er det snart vores tur - din tur. Jeg går ikke med dig ind.

Er du alligevel lidt nervøs ? Ser jeg usikkerheden i dit blik ? Nej, nej. Du er ganske rolig. Alt er planlagt omhyggeligt. Du har fuldstændig kontrol over situationen. Dine perfekte fingre med de smukt malede negle hviler roligt på stolens behagelige armlæn. Du kan ikke lade være med at lege lidt med fingrene, for bedre at se de vidunderlige ringe, der pryder dem.

Og du er sikker på, at der kommer endnu en pragtfuld ring på din højre hånd.

Det er din tur nu ! Du rejser dig op, vender dig og kigger på mig, men jeg ryster på hovedet, og du går hen mod døren til lægens konsultation. Vugger med hofterne, ryggen rank, holdningen stolt.

Dit lille fjols. Glemte jeg at fortælle dig, at jeg er steril ? Vi har aldrig talt om at få børn, så det var ikke nødvendigt. Jeg har ikke planer om at gifte mig med dig, og det har du vidst lige fra starten. Du troede ikke på det, vel ? Og jeg har haft megen morskab med at følge dine ihærdige forsøg. Troede du virkelig, at jeg ikke kendte til dine små sidespring ?

Du kommer ud, og jeg rejser mig. Henrykkelsen stråler i hele dit ansigt.

Jeg sukker uhørligt. Det bliver en besværlig afslutning.

Skriv kommentar

Besvarelsen Svigefulde forventninger er publiceret 22/02-2011 22:33 af elsebaungaard under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 22/02-2011 22:33
Besvarelsen er på 364 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej elsebaunsgaard, det var en fin original vinkel på opgaven, i stedet for de sædvanlige sygdomme får vi her spørgsmål om graviditet, tilmed set fra den sterile ægtemands synsvinkel - hans manglende mulighed for at få børn kommer så først som en overraskelse til sidst, godt! Det er jo en del af novellen, den overraskende slutning. Du klarer det i et fint sprog, der giver fornemmelse af en, der sidder og snakker med sig selv i korte sætninger. Han har noget godt tjek på tøjmærker og taskemærker, måske lidt mere end jeg ville tro, men det giver bestemt et godt billede af de andre i venteværelset. VH Mons
13 år siden
13 år siden
#2 Petra de Place Bak
Nej en god historie! Jeg er helt vild med den måde, som den pludselig skifter på! Virkelig godt skrevet. Du har en god beskrivelse af de andre personer i venteværelset, og giver læseren billeder, man selv kan relatere til. Det her er en af dine bedste tekster.
Hilsen Petra
13 år siden