En kodreng passer kør

Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

En vaskeægte kodreng passer kør... En bankmand passer sin bank, en bartender passer sin bar og en kodreng passer kør. En kodreng passer hverken løver eller andre eksotiske dyr, og det må en kodreng affinde sig med.

Han havde tit spekuleret over netop det, når han var den eneste der ikke sov i det vilde vesten. Hans indre uvorne cowboy havde for længst erklæret krig mod hans indre normcowboy.
En dødsensfarlig tankekrig mellem det forbudte og fortrængte på den ene side og normen og moralen på den anden.
Den indre uvorne cowboy ville lave rav i den. Han begærede at udskifte ørken og kaktusser med en anden baggrund, såsom en bar i et fjernt og ukendt land. Derudover ønskede han også at erstatte køerne med eksotiske dyr og letsindige kvindfolk.
Den indre normcowboyden var bevidst om en kodrengs plads i livet- en kodreng passede køer, fangede dem med sin lasso, beskyttede fruer og småbørn mod alverdens giftige djævelskhed, som kunne gemme sig bag enhver ranch og slå til i ethvert uopmærksomt øjeblik.

Kodrengen strøg sig på næsen og talte stjernerne på den blåsorte nathimmel, mens han undrede sig over, hvordan man kunne fange en stjerne. Når noget var svært at fange, så var det altid meget værd. En ko var nem at fange, men en stjerne, som syntes så langt væk, måtte være mere værd, end den allerfineste ko han ejede.

Kodrengen røg ud i endnu en voldsom diskussion med sig selv. Hans indre uvorne cowboy som var drevet nysgerrighed og drifter, ville rejse ud og samle alle stjernerne i sin lomme, mens den indre retskafne normcowboy prøvede måtte true den uvorne til at huske sin plads som kopasser. Det gjorde den uvorne cowboy opildnet, og han havde i sinde at bruge ufine tricks for at få sin vilje. Han sneg sig op bag ved normcowboyden for at blæse hans fornuft i tusind stykker med et enkelt tryk. Normcowboyden kunne lugte uærligheden bag ham. Og det var netop lugten der fik normcowboyden til at vende sig om, og i et altafgørende øjeblik fyrede normcowboyden en kugle lige ind igennem den uvorne cowboys tanker, så det flød det uretskaffenhed over det hele. Efter den uvorne cowboys død var der kun normcowboyden tilbage, og den indre krig var ovre. Kodrengen vidste, hvad han skulle...

For en ægte kodreng passer kør.

Skriv kommentar

Besvarelsen En kodreng passer kør er publiceret 01/04-2011 23:44 af miimse under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 01/04-2011 23:44
Besvarelsen er på 388 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Lisa_F
Jeg kan godt lide, at du allerede inden for de første tre linier gør det klart, hvad det drejer sig om.

En dansk drejebogsforfatter, jeg tror han hedder Rukow, har også nævnt det forhold som meget vigtigt. (Han taler om det i et interview i ekstramaterialet Winterbergs "Festen" - DVD)
9 år siden