Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

- Årh gud nej, stop nu! Jeg kan ikke holde til det! Hun havde allerede ondt i maven. Og erfaringen var, at det kun blev værre. Hendes hænder søgte smerten, som for at lindre den udefra. Det var selvfølgelig umuligt.

- Jeg stopper ikke før du gør! Desuden var det dig, der startede! Ordene kom fra pigen på den anden side af bordet.

Ja, det var vist hende, der havde startet det hele denne gang. Og hun fortrød det på ingen måde! Faktisk elskede hun det. Nu begyndte kæberne også at lade sig mærke med at være i den uvante stilling så længe ad gangen. Hun lukkede munden. Kastede et blik over på den anden side af bordet. Og så var det sket. Det boblede indeni og skuldrene begyndte at hoppe op og ned. Bare synet af den anden person og hun brast igen i latter. Det skete jævnligt, at de fik et grineflip.

I dag var det startet med at hun havde fortalt om en sjov hændelse, hvor hun virkelig havde kvajet sig. Halvt igennem fortællingen måtte de overgive sig og slippe latteren fri. Hun havde hikstende og halvkvalt fået fortalt resten af historien, afbrudt af bølgende latter. Da det værste synes overstået, havde veninden sat triumf på ved at digte en fiktiv fortsættelse på historien, og så var det, at det var kammet over for dem. Blot et blik på den anden, satte gang i endnu et anfald. Tårerne trillede ned af kinderne, der var blevet varme og røde af den øgede blodcirkulation i kroppen.

- Uh huh huh, hulkede hun og hev efter vejret. De havde været bedsteveninder siden skoletiden, og de havde altid været gode til at grine ad sig selv og hinanden. De sås ikke så tit længere. Nogle gange lo de mere end andre gange, men hun gik altid derfra i højt humør. En regel de havde indført meget tidligt i deres venskab: At være glad og varm indeni når de skiltes. Uanset hvad livet ellers bød dem, var humoren det, der holdte dem oppe.

Hun vendte ryggen til veninden for at samle sig. Desværre var bevægelsen en anelse for kraftfuld og hun gled ned af stolen, og landede på gulvet med et bump. Der var stille et øjeblik inden de igen brølede af grin. Hun var nødt til at knibe sammen så hun ikke tissede i bukserne. Hun havde fuldstændig overgivet sig og rullede rundt på gulvet mens hun grinede.

Skriv kommentar

Besvarelsen ROFLMAO er publiceret 28/05-2011 03:26 af Janne Andersen (Porter) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 28/05-2011 03:26
Besvarelsen er på 407 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Gry Ranfelt (Gry Pil)
Åh, den er dejlig. Det er virkelig godt beskrevet. Måske kunne du havde udeladt nogle af forklaringerne om deres venskab, eller gjort dem mere sublime, under overfladen. Men jeg bliver helt i godt humør af den, især over titlen.
Jeg oplever ofte en tekst, hvis dialog angives af - som sværere at finde rundt i end en tekst med dialog angivet af "". Bare et forslag, som kan hjælpe læseren med at forstå.
Fint skrevet :)
8 år siden
8 år siden
#2 Janne Andersen (Porter)
Hej Gry.

Tak for kommentaren :-)
Glæder mig at kunne sprede lidt glæde - var total hensigten!
Tænker lige over din kommentar vedr. venskabet.....
Mht. "" så bruger jeg dem nogengange, men da dialogen var minimal her, valgte jeg dem fra. Beklager, hvis det alligevel er forvirrende.

Mvh
Janne
8 år siden