Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Regnen silede ned, og jeg sad, som så mange gange før, og ønskede, håbede at han ville skrive.

Jeg havde set ham sidde under træet, helt alene. Jeg var stoppet og havde kigget længe og indgående på ham, indtil han pludselig havde løftet hovedet og mødt mit blik. Jeg ville egentlig have kigget væk, men noget i hans øjne fik mig til at blive ved, og det trak svagt i hans ene mundvig. Det meget lille smil, betød så meget mere for mig, og en boblende varme bredte sig i min krop. Jeg rødmede og vendte hurtigt blikket ned i jorden, mens et smil brød frem på mine læber.

En svag vibration rev mig ud af mine tanker, en sms! Jeg lukkede øjnene og bad til at det var ham. Jeg åbnede dem igen og kiggede på den lysende skærm, ”hej søde, hvad laver du?” min veninde. Jeg lagde mobilen fra mig igen, orkede ikke at svare, ville bare vende tilbage til mine tanker. Ligesom jeg var faldet hen igen, kom endnu en svag vibration. Jeg sukkede og kiggede på skærmen. ”vil du ikke komme??” Mit hjerte hamrede hårdt mod brystet, da jeg så hvem det var fra. Ham! Jeg kiggede ud ad vinduet, ud på den silende regn, og undrede mig over hvor længe han havde siddet under det træ. Et lille smil spillede på i min mundvig, da jeg svarede ham ”jo da”
Jeg løb gennem regnen, skoene plaskede mod den våde asfalt. Min ånde stod som små dampskyer i den kolde luft. ”Du er der snart” mumlede jeg til mig selv, og tvang mig til at løbe videre. Jeg standsede op et stykke fra træet, kiggede på hans bedrøvede skikkelse der sad der i regnen, drivvåd og rystende af kulde. Jeg rystede på hovedet og gik stille hen til ham, jeg satte mig ned, og så at han græd. Hans nøddebrune øjne var fulde af sorg og modløshed, og jeg lagde instinktivt armen om ham. Han tøvede et øjeblik, og lagde så hovedet mod min skulder. Jeg trak ham ind til mig, og lod ham græde. Jeg stillede ingen spørgsmål, og havde ingen kommentarer, jeg sad bare helt stille og holdt om ham, mens han knugede mig ind til sig. Jeg sukkede lydløst, og snusede hans duft ind. Tænk at jeg sad og holdt om ham! jeg smilte svagt og en boblende fornemmelse af glæde, fyldte min krop.
Jeg sad længe og holdt om han, mens regnen langsomt stillede af, og vi klaprede tænder af kulde. Vi var drivvåde, men da hans øjne mødte mine, smeltede mit hjerte, og min krop fyldtes med varme. Jeg rødmede igen, men han holdt mit blik fast. Hans ansigt kom langsomt tættere på mit, indtil jeg kunne mærke hans ånde. Han skilte blidt mine læber, og nærmest afventede min reaktion. Jeg lukkede mine øjne, og overgav mig til ham.

Der sad jeg, under et træ og kyssede med den fyr, jeg havde elsket siden første gang jeg så ham…

Skriv kommentar

Besvarelsen Sms fra ham! er publiceret 21/09-2011 21:10 af Amandusen under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 21/09-2011 21:10
Besvarelsen er på 499 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Din alder taget i betragtning er det utrolig velskrevet.
Stort ordforråd, velformuleret, men desværre (syntes jeg) at historien er en smule utroværdig.
12 år siden
12 år siden
#2 Amandusen
tak for din kommentar, det er rart at få noget positivt respons :) jeg skrev egentlig bare en historie, og ville lægge den ind, men da jeg ikke har prøvet sådan noget før, fandt jeg ud af at den skulle passe til et emne..... så det kan godt være at den er utroværdig, men man skal jo starte et sted, og man lære af sine fejl :) så endnu en gang, tusind tak for din kommentar :)
12 år siden
12 år siden
#3 Sofie Hvemon (Sofie1997)
Rigtig god historie, du har skrevet! :-) kan virkelig godt lide dit sprog, der er så ligetil og alligevel utrolig fortællende! :) - glæder mig til at læse mere fra dig!
12 år siden
12 år siden
#4 Amandusen
Sofie1997: Tusind tak for din kommentar!!!! det er virkeligt rart at nogen kan lide det man skriver :)
12 år siden
11 år siden
#5 Julie Gry Carstensen (digterinden)
Jeg ved ikke hvad jeg skal skrive lige nu.. Men i hvert fald er denne her historie virkelig godt skrevet. Aner ikke hvordan du kan skrive så utrolig flot og smukt på samme tid, så man følger sig grebet af selve teksten og ikke kan holde op med at læse indtil der ikke står mere. Virkelig godt klaret! Du fortjener en højste karakter! Du må sove godt, når du en gang når dertil. :-)
11 år siden
11 år siden
#6 Amandusen
Digterinden: Tusind tusind tak for din kommentar!!!!!!!!! det er rart at få god respons :D det varmer om hjertet og giver en lyst til at fortsætte skrivningen! :P
11 år siden
11 år siden
#7 Julie Gry Carstensen (digterinden)
Hehe, det var da så lidt. :-) Jeg har først set din kommentar nu, har haft så meget andet at se til de sidste måneder, men dejligt at vide jeg kan varme andres hjerter. Det betyder meget!! :-)
11 år siden
11 år siden
#8 Michael Church (Michael Kirkegaard)
Hej
Nu har jeg læst din tekst og gik måske ind til den med lidt forbehold, da titlen gjorde mig lidt kold. Havde troet at jeg skulle ud i en omgang SMS - kommunikering med forkortelser og slang...men nej..

Glædelig overrasket blev jeg da jeg startede med at læse. Ordforrådet er sat godt sammen til en troværdig øjebliksskildring af to unge menneskers liv i et kort sekund. Vi ved intet om fremtiden, men det er helt ligegyldigt..for indfangelsen af momentet er det vigtige her.
Forelsket og ung...romantik i regnvejret med ham den vigtige siddende under et træ i al hans sårbarhed..

Kunne rigtigt godt lide og blev fanget at dine billeder af de to unge mennesker som er ved at opdage kærligheden..grunden til at han sad og vrælede kan jeg slet ikke gætte mig frem til, men det er ligegyldigt for historien om de to optog mig helt.

BTW....hende jeg ventede på under træet hed Susanne...årh...hun var da dejlig.. :-)

Michael
11 år siden
8 år siden
#9 Kristian Andersen (Den_Friske)
Hej.

Sød historie, hvis tekst klinger godt og skrevet på en flydende måde. Den formåede at holde min interesse hele vejen igennem og jeg tænkte ikke på et eneste tidspunkt at lade være med at læse videre, hvilket vel kun er en god ting. Så det da et plus. Blev helt nysgerrig efter at vide hvorfor han sidder der ude og græder og kommer der mon en fortsættelse? Hvis der er en fortsættelse så vel jeg med glæde læse den. Det var en interessant læsning.

Vh Kristian.
8 år siden