Inspirationsøvelse #2

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Jeg kiggede engang imellem ud af vinduet, i smug selvfølgelig... En aften var det rigtig flot, du ved, man kunne se stjernerne, en månestribe havde tegnet sig på vandet, og der var sne over det hele.. Jeg længedes efter at komme ud, men krigen forbød.. Der blev ofte smidt bomber i nærheden af huset, og derfor var det farligt at gå ud!
Loven sagde, at alle skulle trække gardiner for, hvis de ønskede at have nogen form for lys i deres nærhed ... og det var mørklægningsgardiner, selvfølgelig, vi brugte en formue på dem.
Dengang var det meste af livet mørklagt, vi levede et sølle liv, uden lys, glæde og musik... Det jeg savnede mest var musikken, jeg savnede den måde, hvorpå rytmerne overtog kontrollen af min krop!
Hvis jeg ikke tager fejl, var det lige præcis den aften, at tyskerne erklærede våbenhvile.. Det holdt selvfølgelig kun kort, og det varede ikke længe før bomberne igen faldt!
Vi havde heller ikke megen mad, og der var hverken elektricitet eller vand. Vi levede af græs, det der, hvis ikke giftige stads, så ihvertfald frygtelige og klamme noget. Du ved, det som groede i haven. I starten vidste vi ikke om det var giftigt, men maden var en så sjælden luksus dengang, at vi var nød til at tage nogle chancer."
"Døde i, mormor" spurgte drengen forfærdet, mens han bekymret krammede bamsen endnu hårdere..
"nej, nej, nej, min søn.. Bare rolig! Vi overlevede, men det var der mange andre, som ikke gjorde!" Mormoderen kiggede alvorligt på den lille dreng.
"Nå, men, hvor kom jeg fra? Nåh ja.. Heldigvis var græsset spiseligt, og det var det, som holdt os kørende.. Vi overlevede, Gud ske lov for det! Og nåede alle at opleve, da landet blev befriet..."
Drengen rankede ryggen og sagde, "når jeg bliver stor, vil jeg være soldat! Og så vil befri alle, der er ligesom dig, Mormor!!"
"Det var dejligt at høre, min dreng.. Men nu er det vidst på tide, at du kommer i seng" mormoderen kyssede den lille dreng på panden, sagde godnat, og slukkede herefter lyset.
"Godnat Mormor" hviskede han, halvt vågen, halvt i søvne, "Godnat min Dreng" svarede mormoderen, og listede så ned, for at drikke sin længe ventede aftente.
Tilfældige ord: månestribe, våbenhvile, mørklægningsgardin

Skriv kommentar

Besvarelsen Godnat Mormor er publiceret 11/10-2011 20:18 af Darkness under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #2.
Version 1 - 11/10-2011 20:18
Besvarelsen er på 372 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Dianna Korshøj
Utrolig smuk tekst, men dog meget trist. For mig er sammensætningen mellem "godnat -lyset slukkes" og mørklægningen i krigen noget grotesk, samt at dette er noget der snakkes om på sengekanten, selvom det nu ender lykkeligt, er der ufatteligt lidt vægt på det gode, og er lige til mareridt... meeeen.... i forhold til dette er en skriveøvelse, så synes jeg at din besvarelse er til UG :D det hele er utroligt glidende og passene :)
7 år siden