Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

- Hvad laver du her?

Jeg kender den stemme. Den er belagt med rustent stål. Min gamle dansklærer. Skabningen er ikke blevet kønnere med årene. Hun blævrer rundt, mens hun tramper hen ad havegangen med armene sat i det, der måske engang var en talje. Før jeg fik hende til dansk i første klasse.

- Jeg kommer fra transportfirmaet. Du … De … har jo bestilt flytning.

Blikket har hun endnu. Hun er i gang med at analysere min udtalelse. Pokkers, jeg sagde du. Jeg bliver nødt til at sige noget for at formilde hende. Stoppe ordflommen, der er på vej. Flæsket omkring kæberne arbejder allerede på at udstøde dommen.

- Ja, det er vel den rigtige mødedato?

Den feberredning fortjener et 12-tal.

- Det er aldeles ikke en flytning. Det er en evakuering! Huset er fuldt af gennemsigtig svamp. Livsfarligt! Uhelbredeligt. Mit hjem er usælgeligt. Ubrugeligt. Forsikringsselskabet … Hun sprutter så meget, at jeg ikke forstår resten.

Ok. Min feberredning fortjente kun et 10-tal, hun kommenterede da ikke mit du.

Vi går ind i det flade parcelhus. Interiøret er fra 70erne ligesom huset. Jeg bærer forsigtigt hendes teaktræsmøbler ud. Et af sofabordets smalle ben bumper alligevel ind i dørkarmen. Heldigvis er hun ude i køkkenet for at pakke det sidste. Hvide kopper med orange cirkler omgivet af en brun ring. Jeg kunne ellers godt have brugt en kop kaffe. I stedet ruller jeg den flaskegrønne rya sammen.

Vejret er middagslunt, så jeg sætter mig på fortovet med min madpakke. Strækker benene ud over fortovskanten, akkurat som et barn. Ser en mand komme hen mod mig.

- Henrik?

- Peter?

Min ungdomsven fra gymnasiet. Sjove Peter. Hele min barndom har åbenbart tænkt sig at overraske mig i dag. Hans ranglede krop er blevet fyldig. Tindingerne høje. Hvad jeg laver?

- Jeg har et transportfirma. Flytter alt undtaget kølevarer.

- Hun kunne nu godt trænge til at komme på køl, siger han og kigger over på min dansklærers hus.- Men vi slipper i det mindste af med hende.

Jeg nikker. I morgen aften er jeg også fri for at være sammen med hende. Men slippe af med hende, det gør jeg aldrig.

- Hun holder øje med alt. Vi kalder hende vagtselskabet, fniser Peter.

Jeg smiler og spørger, hvad han laver.

- Jeg er også selvstændig. Skadedyr. Undersøge og bekæmpe. Er involveret i beboerforeningen. Jeg foreslog, vi undersøgte husene for svamp.

Nu dæmrer det. Var det ikke biologi, Peter ville læse? Usynlig, uhelbredelig, livsfarlig svamp? Jeg glor med åben mund. Han blinker med det ene øje.

- Jo, hun skulle have hørt bedre efter i biologi, siger han tørt.- Øl i aften? Jeg nikker.
Tilfældige ord: vagtselskab, mødedato, transportfirma, evakuering, ungdomsven

Skriv kommentar

Besvarelsen Biologi er publiceret 04/12-2011 17:16 af Zebraffe under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 04/12-2011 17:16
Besvarelsen er på 445 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Zebraffe.

Velskrevet hverdagshistorie om hele to møder med folk fra hps barndom.
Replikkerne er fine og tankesproget fungerer rigtig godt.

vh. Pia H
12 år siden
12 år siden
#2 Vagn Grønkilde (Lbn55)
Jeg er imponeret.
Du får kød på personerne, og du bruger ikke ret mange ord til at opnå det. Og så kommer der en overaskende ... og sjov ... slutning.
Jeg kan ikke finde noget at kritisere. Øv :-)
Alt i alt. GODT GÅET
12 år siden
12 år siden
#3 Zebraffe
@Pia
Tusind tak for kommentaren. Ja der når nogle år forbi på denne formiddag :)

@Lbn55

Tusind tak. Specielt for at skrive jeg ikke bruger mange ord på at opnå det. For jeg vil helst lade mine personer fortælle sig selv uden alt for megen indblanding fra min side - altså fortællende og oplysende indblanding.

Hilsen Zebraffe
12 år siden
12 år siden
#4 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Morsomt når man læser en tekst.
Lukker øjnene og så tænker ved sig selv. Hvordan fandt hun lige på det, hvor kom de ord i grunden fra. Det tænkte jeg flere gange under læsningen af din tekst. Meget fantasifuldt og ret underholdende.
Jeg ville nok mixe mine sætningskonstruktioner en smule - anvende ordet "og" en smule mere og erstatte et par punktummer med kommaer.
12 år siden
11 år siden
#5 annama
Jeg er imponeret. Ifald den sådan mere eller mindre -selvfølgelig - er skrevet på 'stående fod' !
En god portion fantasi udfoldes da hèr, og ikke mindst humor. Skønt. Selv er jeg meget fristet til at prøve nogen af skriveøvelserne. Min største betænkelighed er denne, at man må holde sig indenfor en ramme af antal ord. Jeg ser for mig en person pegende med møje og besvær - hodet tæt på skærmen - i færd med at tælle sine ord :) :) :D Kan næppe passe. Wir haben andere metoden, eller hvordan nu ?? I hvert fald, sjov tekst. hilsen zebraffe
11 år siden