Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Altså for det første gjorde det ondt. Sådan rigtig ondt. Som når man banker sin storetå ind i bordbenet, eller kommer til at træde på en lego klods. Det gjorde så ondt at jeg var nødt til at nive mig selv i håndledet. Du ved, lige der hvor huden er helt blød og gennemsigtig. Jeg prøvede at fortælle ham at han skulle lade være med at sætte sig så tæt på hende, men det hele var så sørgeligt, for jeg havde ingen ord. kunne ikke være bekendt at beklage mig, jeg ejede ingenting. Kun rettet til at nive mig selv i håndledet. Det gjorde ondt. Jeg frøs. Blev pludselig bevidst om hvor meget dårligere til alting jeg var end alle andre. Hans hånd strejfede hendes. Jeg undrede mig ikke engang over hvorfor. Selvom hans hånd lige så ofte strejfede min, fandt jeg det ikke underligt at han også var med hende. Hun var så meget smukkere. Jeg fik pludselig lyst til at straffe mig selv, fordi jeg havde troet han kun var til for mig. Ville hjem. Egocentreret. Hvor sørgeligt. Nev mig selv endnu hårdere. Hvorfor begyndte det ikke at bløde? Der var en kort pause i musikken. Rykkede plads. Flyttede mig hen til de andre, til gruppen. Tættere på dem. Bildte mig ind at jeg gav ham en chance for at rykke væk fra hende. Tættere på mig. Måske var det bare et ynkeligt forsøg på at pine mig selv. Mit håndled gjorde ondt. De andre kiggede på mig. Medlidenhed. De havde set det. Ydmygelse. Hvorfor græd jeg ikke? Kiggede hende lige ind i øjnene. Hun smilede, det kunne jeg godt forstå, han var dejlig, ham hun sad hos. Jeg kendte det alt for godt. Han tog hendes hånd igen, og jeg kunne igen alt for godt forstå hvorfor han valgte hendes, i stedet for min. Det var også lige meget, bildte jeg mig selv ind, selvom jeg, med neglene, greb fat efter håndledet igen. Fik øjenkontakt med en af de andre, fortalte ham at jeg gerne ville hjem. Han havde set det hele. Forstod. Jeg rejste mig hurtigt, blev overrasket over at jeg ikke var blevet forstenet, når nu det hele føltes så koldt. Udenfor var natten lindrende. Fik en hemmelig lyst til at tage min ven i hånden, fortælle ham det hele, og lade ham ae mit håndled. Jeg gjorde ingenting. Sagde ingenting. For, du ved. Huden på håndledet er så blød og gennemsigtig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Blød og gennemsigtig er publiceret 08/04-2012 14:34 af Sine Simonsen (Sinegen) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 08/04-2012 14:34
Besvarelsen er på 407 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Fuchsia
Jeg kan rigtig godt lide din tekst her, og sproget du bruger. Din beskrivelse af huden på håndledet, og den måde hun ligesom niver huden på håndledet, får mig til at reagere. Dét for mig er et af de mest følsomme steder på min krop. Jalusien og mindreværdet træder tydeligt frem.
11 år siden