Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

Jeg vil nu fortælle dig en rigtig historie. En historie om en kat og en mus. Det ender skæbnesvangert for den ene, men hvem, må du jo læse dig til!

Han listede sig gennem græsset. Byttet havde ingen anelse om hvad der var i vente. Hans lydløse poter trådte varsomt uden om en tør gren, der uden tvivl havde afsløret ham, hvis han havde ramt den. Vinden fik græsset til at bølge. Vindens retning var imod ham, hvilket var til hans fordel. Ikke langt fra byttet. Han spændte hver en muskel i hans veltrænede krop. Lod sine kløer komme frem og lagde sig på spring. Hans gule øjne holdt intenst øje med hver eneste bevægelse. Han gjorde sig klar til det skæbnesvangre øjeblik, hvor han ville slå til.
Lige i det musen løftede hovedet, sprang han frem. Samlede al hans energi på springet. Hans kløer glimtede i solen, og hans spidse tænder brød frem fra hans kæber. Musen opdagede ham i sidste øjeblik, og satte i en hasarderet flugt ind mellem træerne. Han sprang fremad, ikke noget med at tøve. Fulgte musens mindste bevægelse. Aflæste dens næste. Planlagde den sidste. Hans lange hale fejede hen over det høje græs.
Han var nu mindre end 2 meter fra musen. Han satte af til et sidste spring. Med en utrolig præcision landede han oven på den, hvorefter han langede ud efter den. Han gav den et hårdt slag med poten. Han lagde sin anden pote oven på dens hale, mens han nød synet af dens ynkelige forsøg på at flygte. Musen peb højt og hjerteskærende, mens han gentagende gange kastede den højt op i luften, og greb den med henholdsvis munden og poterne. Sådan fortsatte han i adskillige minutter, indtil han besluttede sig for at gøre en ende på det. Et enkelt snit med kloen, og musen var død. Han spiste den hurtigt, bid for bid.
Han slikkede sig tilfreds om munden. Sluprede fornøjet blodet fra hans poter. Rejste sig dovent op, strakte sig og gik sløvt over mod hans yndlingsplads. En lille solfuld plet med frit skue ud over den store have. Han gik langsomt i gang med at vaske sig. Hver en lille del af hans smukke, plettede krop, skulle være ren. Sluttede af med at rulle halen rundt om sin krop, lagde hovedet på poterne og lukkede selvtilfreds øjnene.

En voksen bengalsk kat, på omkring 6 kilo slanger sig i solen. Dens smukke pels glimter, og ser ud som er den det pureste guld. Katten har rester af blod omkring munden, og den ser mistænkeligt mæt ud. Den spinder højlydt og strækker sig saligt. Mon det er den samme kat, som vores historie handlede om?

Skriv kommentar

Besvarelsen Katten og musen er publiceret 21/06-2012 22:06 af Amandusen under skriveøvelsen Point of no return.
Version 3 - 24/06-2012 18:05
Besvarelsen er på 446 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Astrid Harboe (bette o)
Hej, først: jeg er en smule usikker på "point of no return" delen? Mest fordi vi ser det hele fra kattens synsvinkel. Havde det været fra musens, kunne jeg godt have set at der kunne være tale om noget, med den rigtige vinkling. Eller hvis der var sket noget med katten efter at have spist musen? Men må indrømme at jeg ikke forstår det?

Men, når det er sagt er teksten bestemt meget sød. Noget du virkelig kunne have brugt med fordel er korte sætninger, da du meget tydeligt prøver at bygge en spændingsfyldt atmosfære op. Når det er dit mål er korte sætninger din bedste ven :) Så fx skær alle "men" ud og lav et punktum i stedet - så ændrer rytmen sig på historien radikalt!

Mvh Astrid
12 år siden
12 år siden
#2 Amandusen
Bette o: Har nu ændret sætningerne, så de er blevet kortere :D tak for dit forslag/kritik-ting-ting :D
12 år siden
12 år siden
#3 Kaare Kristensen (Hemingway)
Jeg nød i et par minutter at føle mig som 'kat på rov'. Fine sansebeskrivelser. Men ak, min hjerne står stadig stille, når det gælder den bengalske kat. Er der mon tale om, at vor kat er blevet foreviget som en guldlameret kattestaue? Ellers er jeg på bar fod
12 år siden
12 år siden
#4 Amandusen
hemingway: har nu ændret det, så det kan forstås at katten er levende! :D
12 år siden
12 år siden
#5 Peter Møller (peterm64)
Hej.
Først vil jeg lige sige, at jeg heller ikke tydeligt ser 'point of no return'. Selvfølgelig ER det der, det er bare ikke tydeligt. Jeg har set på kommentarerne, at du har ændret teksten med henblik på de korte sætninger. Og det virker jo fint, giver handling og spænding. En lille historie godt fortalt. Det fascinerer mig altid, når nogen kan skrive ud fra et dyrs synsvinkel.
med venlig hilsen
Peterm64
12 år siden