Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

Hun stod forpustet i landevejens våde græs med en gammel kuffert ved sin side.
Mørke regnskyer var ved at trække op i horisonten, og hun skævede nervøst til den frakørsel, hun lige var kommet løbende fra. En dårligt vedligeholdt grusvej, der førte hen til gården, hvor stuehuset også stod i en elendig tilstand. Et trist symbol på et visnet forhold, der var startet med så mange rosenrøde drømme og planer for en vidunderlig fremtid for to. Og for de børn der gerne måtte komme.
Hun gøs ved tanken og priste sig lykkelig for den abort, de begge havde sørget så meget over. Den blev ligesom starten på den forbandelse, han hårdnakket påstod, hvilede over dem og gården. Først var det barnet, og så blev det høsten, der heller ikke blev til noget. Året efter var det dyrene, der blev syge og mange døde. Det var også det år, han begyndte at drikke for alvor.
Det var ufatteligt, at så meget kunne gå så skævt og så hurtigt.
Måske var der virkelig en forbandelse over stedet?

Han sov stadig derinde.
Det havde hun selv sørget for med pillerne i hans morgenkaffe.
Hun spejdede ængsteligt hen ad den øde landevej.
Havde hun givet ham nok? Eller måske for mange?
Uanset hvad, så var det nu, det skulle ske. Nu måtte hun bare væk herfra. Kroppen havde stadig grimme, blå mærker fra hans seneste druk, og psyken hang i laser. Sovepillerne havde reddet den, og nu havde de små grønne også snart også frelst hele hendes krop.
Da hun skulle have fornyet sin recept, sagde lægen flere gange, at han kunne hjælpe hende med at kurere de blågule mærker een gang for alle. Til sidst fandt hun modet til at nikke tavst, og han lagde et lille visitkort ind i recepten.

Først i går, da han sov tungt, igen stinkende af øl, havde hun vovet at ringe. Den venlige stemme fik hende næsten til at græde, men den tændte også et lys i hende. Håbet, hvis varme havde vokset sig større og større, imens hun lyttede til stemmen i røret.
Hun var vant til at gøre, som der blev sagt, så det gjorde hun uden skrupler den følgende morgen. Hun havde dog ikke turdet tage nøglerne til deres gamle bil, der havde slugt så mange af deres få penge, men blot lukket luften ud af et forhjul.

Hun spejdede igen hen ad landevejen og stivnede af angst, da hun hørte noget, der lød som en smækkende dør. Derindefra. I horisonten dukkede en grøn vogn op, og da lygterne blinkede, hankede hun op i kufferten og løb grædende vognen imøde.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den brændte bro er publiceret 26/06-2012 00:13 af bøllebob under skriveøvelsen Point of no return.
Version 2 - 05/07-2012 22:42
Besvarelsen er på 436 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Benno.

Godt og solidt forfatterhåndværk.
Ikke særlig original og den får li-ege en tand for meget ud af den sentimentale streng. altså efter min smag ;->
Men historien hænger fint sammen, så det er en letlæselig og ganske underholdende historie om en voldsramt kvinde, der får nok.
Bør kunne begejstre et par læsere.... ;-)

Vh. Pia
8 år siden
8 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ja, så er der ingen vej tilbage - eller desværre, for i virkelighedens verden kryber manden ofte til korset, tuder, hulker og lover bod og bedring og hun tager hjem til flere klø. Igen. Det er i hvert fald det man hører så ofte.
Et øjeblik spekulerede jeg på, hvad det mon var for et visitkort lægen lagde foran hende, men det var nok til krisecentret (håbede ellers sådan det var til en hitman, men den slags ordinerer læger vel ikke nu til dags)?
Troværdig historie og hurra for de ikke fik børn. Forfatteren giver hende en reel chance.
Gode beskrivelser af omgivelserne.
Der er et par gange, hvor jeg synes sproget bliver for passivt:
"Mørke regnskyer var ved at trække op i horisonten" - Hvor jeg ville trække sammen til: "Mørke regnskyer trak op i horisonten".
"Omsider havde hun fundet modet til at nikke tavst, ..."
"Omsider fandt hun modet til at nikke tavst, ..."

Småting, jeg ved vi næppe er enige om. Nå, troværdig historie og for hende - forhåbentligt - Point of no return.
8 år siden
7 år siden
#3 levi
Aw da!
Plejer at sige man ska' ha' et godt helbred, for at være syg i dagens Danmark; men det he får du jo til at lyde som indledningen på en "doktorafhandling" á la rejseholdet...

Hilsen
-levi
7 år siden