Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Adelig. Forseglet. Essensen af udtrykket "hård pakke". Du er nødt til at bryde emballagen. Åbn mig. Uh du tænder mig. Sut på mig - sug livet ud af mig i takt med dit eget. Snus mig helt ind, helt ned dér hvor det gør rigtig godt. Pust ud og nyd mig mens jeg langsomt slår dig ihjel. Du kan ikke undvære mig. Jeg ved det godt; jeg er uimodståelig, især om natten. Især under indflydelse af alkohol og i festligt selskab. Det er dog allerbedst om morgenen, med en kop kaffe og efter store måltider. Det her vi connecter for alvor. Det er her du forstår præcis hvorfor vi er skabt for hinanden. Her midt i roen og saligheden, hvor alt andet bliver sekundært. Her lige efter intenst samvær under dynen, med andre eller alene - det er lige meget. Prinsen på den hvide hest ligger altid klar lige bagefter. Og lige før. Og midt imellem. Sågar mellem pauserne er jeg den du tænker på. Jeg oser af tilfredsstillelse og død på skift. Hvem siger at det ikke kan være én og samme ting. Mine kræfter er stærkere end menneskets viljestyrke. De er stærkere end menneskets evne til at stoppe mig. Stærkere end menneskets vilje til at leve. For jeg er den grufulde død værd til hver en tid. Mennesket er skabt til at ryge i svinget - det er trods alt også snart det eneste sted man må ryge. Jeg er nok den moderne tids mest udskældte livsstil blandt medier og såkaldte eksperter. Som om de ved hvad livet er uden at have prøvet mig først. Men mærk mine ord. Du ved ikke om du kan lide mig før du har smagt mig. Du er garanteret i virkeligheden bange for at du vil kunne lide mig, falde for mig og aldrig være i stand til at leve uden mig. Du er bange for at jeg slår dig ihjel, og det gør jeg da også. Sådan er livet. Livet slår dig ihjel. Før eller siden. Hvis du er bange for det, så skal du aldrig gå udenfor, du skal aldrig åbne døren, aldrig tale med nogen. Hvis du ikke kan acceptere grundreglerne så lad være med at spille. Hvis du er så bange for at dø så lad være med at leve. Så dø. De folk der elsker mig, elsker mig fordi jeg kan sammenlignes med selve livet. Jeg er et paradoks, med eller uden filter - jeg bringer glæde og sorg i ét og samme sekund, adskillige steder i Verden. Jeg er årsag til blodpropper, kræft, hjerneblødninger, impotens, sengebrande, åreforkalkninger you name it I have got it. Alle disse ting plus hundredvis af flere kan ramme dig uanset om du rører mig eller ej. Også selvom du aldrig har været i nærheden af nogen der bruger mig. Livet slår dig ihjel. Uh du tænder mig. Sut på mig - sug livet ud af mig i takt med dit eget.

Skriv kommentar

Besvarelsen Livets Pølse Er Røget er publiceret 23/11-2012 23:43 af Martin Købke (PaRaLiZeR) under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 23/11-2012 23:43
Besvarelsen er på 490 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Fuchsia
En super godt skrevet tekst, igennem en cigaret. Hvor har du ret, PaRaLiZeR. Livet slår dig ihjel! Sygdomme som vi forbinder med rygning, slår også ikke-rygerne ihjel. Men derfor skal vi jo ikke gå igennem livet med lukkede øjne, og glemme at være i live, fordi vi frygter døden. Den finder os alle, døden, på et eller andet tidspunkt, og i en eller anden form.

"Mennesket er skabt til at ryge i svinget - det er trods alt også snart det eneste sted man må ryge" Fantastisk skrevet!

Jeg tror lidt du har ret i det du skriver, for i virkeligheden handler det jo om at man accepterer den risiko det nu engang er. Livet er fuld af dem, og de ligger bare og venter på at friste os ud over fornuft, og at prøve kræfter med vores viljestyrke.

Rigtig god tekst, som gik rent ind.
9 år siden
9 år siden
#2 Nena
Godt og levende fortalt. Din smøg-historie fik også smilet frem hos mig. Paralyserende godt fortalt!
Alma
9 år siden
9 år siden
#3 Kahnymood
wow, fucking fedt!
Det er helt vildt godt skrevet. Man får straks lyst til at hoppe over på din profil og læse flere tekster fra dig.
Kan utrolig godt li' den måde du personificerer smøgen på, gennem dine beskrivelser og udtalelser. "Han" - får jeg helt lyst til at skrive - virker nærmest som en bøddel og satan.
9 år siden