Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Uha, her er mørkt og koldt, og så er jeg bare smidt i et hjørne, og min fod er skæv og på bagen er jeg revnet. Måske bliver jeg passet og plejet en dag hvor overskuddet er der.

Her kan jeg drømme om alle de gode turer jeg har oplevet og i al slags vejr. Indimellem er vi da samlet med andre der har samme interesse. Jeg kan dog bedst lide at turene går lidt langsommere, men de andre kan godt lide at køre hurtig. Det går over stok og sten, men det er ofte jeg mister pusten og må lappes. Det sker også at de andre får skader. Tit i pauserne ser jeg hvor flotte de andre er, så er jeg glad for jeg er smidt bag et træ, hvor ingen kan se hvor forsømt jeg er.

Når det er rent galt må jeg til specialisterne, der må finde årsagen til skavankerne, men det kan tage dage før de får de får det rigtige hjem som hjælper mig, hurtigt mærker jeg hvor godt det har hjulpet, og næsten ikke kan mærke årene er gået, med alle de kilometer og det skiftende vejr har tæret på mig. Men jeg hørte, at en makeover vil de ofre på mig så det glæder jeg mig til, måske skifter jeg kulør. Jeg knirker også i leddene. En smøring er måske tiltrængt så farverne på skærmen og kæden skifter farve, og så kan jeg også hører, at turen går mere glidende i trafikken.

Dem der kører på mig er også forskelligemen de fleste er lette, men indimellem kan der være en rigtig tung person, som er svær at bære på. Men nu håber jeg på en julegave, et nyt saddelovertræk ønsker jeg mig så nu må jeg se om det går i opfyldelse.

Nej nej, nu kom der en stor kasse ind i skuret, hvad er det? måske hvis lyset bliver tændt kan jeg bedre se hvad det er, dog kan jeg se noget jeg kan genkende, en ringklokke til en cykel, det er ikke godt så kommer jeg måske ikke ud mere på ture, så er der kun en pensionstilværelse tilbage.
Puha, nu kommer der nogen ud i skuret, og pakker gaven op nu kan jeg se at det er en cykel til deres søn, som han skal have i julegave. Nu kan jeg glæde mig til mange cykelture i naturen igen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Cyklen er publiceret 30/11-2012 20:03 af Hanna Fink (Fink) under skriveøvelsen Tingesten.
Version 2 - 30/11-2012 20:06
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 RachelBlack
Må sige det er en ret sød historie om den cykel.. :-) Thumbs up for you..
8 år siden