En tallerkens helvede

Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Jeg har altid undret mig over menneskene. De er så anderledes og mærkelige. Alt lige fra deres bevægelser til deres udseende er så langt fra mit, at jeg ikke forstår dem. De kommunikerer ved hjælp af mærkelige lyde, og vilde fagter med hænderne. Det er utroligt at de ikke kan snakke civiliseret ligesom alle os tallerkener. Det kan godt være at vi ikke kan bevæge os, men vi snakker i det mindste stille og roligt. Det virker som om menneskene tror de ejer verdenen, som om de bare kan gå der og støjforurene som det passer dem! De har nu også tvunget os til at stå stablet, og jeg siger jer, det er tungt at ligge nederst! De har dog ikke gået så langt som at putte os i skuffer. Vi har stadig ret til at kigge ud, og jeg har observeret dem. Hele deres væremåde er meget mystisk. De går, og er væk i umådelig lang tid, for derefter at vende tilbage og lade som om de altid har været her. Hver dag kommer der et menneske hen til os, og tager den øverste af os. Så bliver læsset lidt lettere at bære. Det er dog ikke det værd. Vi bliver proppet med alt muligt mærkeligt, koldt og varmt, flydende og fast. Og så bliver der suikket og skåret i os med gafler, skeer og knive. Det er en smerte uden lige, men de ignorere vores skrig. Efter dette smertehelvede bliver vi stillet på højkant i en mørk boks. Her kan man snakke med alt lige fra kopper til gafler. De kan alle fortælle om deres plads i menneskenes verden. vi er alle enige, mennesker er IKKE rare! Når alle pladser i denne boks er optaget, får vi selskab af sådan noget hvidt pulver. Så lukkes døren, og brændende varmt vand fosser ned over os. Vi skoldes, druknes og tortureres i op til 2,5 timer! Til sidst tørres vi og bliver lagt tilbage i stablen i skabet. Så ligger man her og venter på at skrækscenariet gentager sig. Menneskene er modbydelige. De tænker kun på dem selv, råber og skriger, torturere os og fratager os vores frihed.
Nogle gange kommer der en masse mennesker på én gang. Så bliver vi alle taget ud af skabet, og luften genlyder af skrig fra vores artsfæller som bliver skåret i, druknet, skoldet og stukket.
Alt imens hygger menneskene sig! De smiler og griner, og virker helt ligeglade. Jeg vil aldrig kunne forstå mennesker, og jeg har heller ikke tænkt mig at prøve. De er nogle mærkelige skabninger, og jeg ved ikke meget om dem. Alt jeg ved er; vi er deres slaver, og de er vores ejere!

Skriv kommentar

Besvarelsen En tallerkens helvede er publiceret 04/01-2013 23:06 af Amandusen under skriveøvelsen Tingesten.
Version 2 - 08/03-2013 20:11
Besvarelsen er på 446 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Mette Clement (Clemang)
Rigtigt godt, og meget levende beskrevet. Man får helt ondt af de stakkels tallerkener. Og jeg sidder og tænker på, at de har jo ret. Vi er da nogle underlige skabninger, os mennesker. Men samtidig, tallerkner kan vi jo ikke undvære. Jeg ved at jeg, om nogle timer, spiser aftensmad, vil tænke på hvor dybt jeg skærer. :-) Jeg er meget fanget af din tekst.
Clemang
8 år siden
8 år siden
#2 Julie Hansen (Julie Shy-pie)
Virkelig godt skrevet! Læser den igen og igen, får et smil på læben hver gang. Man kommer helt til at tænke hvor onde de mennesker er, og så går det op for en man selv er en af dem, puha :P
8 år siden
8 år siden
#3 Fuchsia
Jeg må tilslutte mig her, det er virkelig godt skrevet. Jeg får helt ondt inden i, over deres opfattelse af os mennesker. Da jeg læste din tekst, måtte jeg kigge over på min kop, der står her på mit skrivebord, fuld af skolhed kafffe ... den gik vist i samvittigheden på mig :)
Super tekst, Amandusen, og virkelig godt fanget.
8 år siden
8 år siden
#4 Caroline Eilert Bjørkholm (Pegasus)
Den er virkelig god! jeg ved slet ikke om jeg tør tænden en opvaskemaskine igen :)
8 år siden
8 år siden
#5 Peder Rosenkranz (pederilive)
Hvor originalt !!
Fortsæt ud af det spor. Skab dig :-)
Ønsker dig alt det bedste -
P
8 år siden
8 år siden
#6 Mia Groot
He he - stakkels tallerkner. Man må ikke håbe at de hævner sig på os mennesker en dag.... En tallerken-invasion af kloden - det lyder ikke rart. I en hver hustand vil de jo være i overtal:-)

Super godt skrevet - og opfindsomt!

/Mia
8 år siden
8 år siden
#7 Mivse
Rigtig fed tekst, synes det er godt fundet på.
De stakkels tallerkener, hvad er det dog vi mennesker gør ved dem! Akke ja! ;)
8 år siden