Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

En kold vinterdag kom jeg ind i kiosken, efter at have været ude og se på det nye prestigebyggeri. Omgangstonen var som sædvanlig meget familiær. Kioskejeren hustru, der også agerede som nærmiljøets spåkone, sad henne i hjørnet og var i gang med at fortælle en kunde om hendes fremtid med en ny mand hun lige havde mødt.
Pludselig røg døren op med et brag. Ind kom en maskeret mand med en automatpistol og smed en seddel på disken, hvorpå der stod, at han ville have dagens omsætning. Kioskejeren der havde sine små børn med i forretningen, turde ikke andet end at udlevere hvad der var i kassen, af frygt for at røveren skulle begynde at skyde omkring sig.
Da der havde været flere røverier i kvarteret af lignende karakter, var man meget interesseret i fange gerningsmanden, men ingen havde endnu set hans ansigt eller hørt hans stemme, da han altid havde en seddel med.
Jeg opdagede, da røveren for forbi mig ud af forretningen, at der sad et prismærke på hans hættetrøje og vidste at den forretning der brugte den slags prismærker og som lå ude på Østerbro, havde videoovervågning i forretningen.
Jeg ventede derfor i kiosken til politiet kom.
Kriminalbetjenten mente dog i første omgang, at røveren sikkert nok havde stjålet trøjen i den pågældende herreekviperingsforretning og derfor havde undgået videokameraerne, men ville alligevel aflægge forretningen et besøg, da den lå i nærheden af politistationen.
Kort tid efter blev kioskejeren ringet op af den pågældende kriminalbetjent, der gerne ville takke den kunde som havde gjort observationen med prismærket på røverens trøje. Det viste sig at røveren ikke havde stjålet, men købt trøjen i forretningen og derfor ikke havde været maskeret.
Dagen efter gik politiet rundt i kvarterets forretninger med et foto af røveren, for at hører om nogen genkendte ham. Mange mente de havde set ham før, men ingen ville identificere ham.
Da betjenten nåede frem til kiosken og gik ind i forretningen, stod kioskejerens ældste søn bag disken og var i gang med at ekspederer en kunde. Betjenten genkendte straks sønnen fra det billede han havde fra videoovervågningskammeraet og pludselig gik det op for ham, hvorfor de andre butiksindehavere ikke ville fortælle hvem personen på billedet var ...
Tilfældige ord: omgangstone, prismærke, automatpistol, spåkone, prestigebyggeri

Skriv kommentar

Besvarelsen Kioskejerens søn er publiceret 21/01-2013 00:54 af Kurt V. Pedersen (KurtVP) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 2 - 22/01-2013 10:41
Besvarelsen er på 369 ord og lix-tallet er 44.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Hi Hi - den var da fint nok turneret og med en 'hovsa ende'

Ordbrugen virkede overhovedet ikke anstrengt på mig.

ps
røvener -> røveren
11 år siden
11 år siden
#2 Sofie viole
Hej Kurt!
Sjov lille tekst, underholdende! Fedt med det lille "twist" i slutningen. :-)

Hilsen Sofie
11 år siden
11 år siden
#3 carped15
Hej Kurt

Dejlig lille historie. Godt lille tvist til sidst.

Teknisk kan historien godt strammes en smule. Mange af dine sætninger er umanerlig lange, hvilket udfordrer min hjerne mere, end hvad godt er. Der er også smuttet et par kommaer hist og her.

Rundt omkring ryger troværdigede lidt, hvis du vil have min mening:

- Røvere beder sjældet om dagens omsætning. Mere i retning af 'hit med pengene', vil jeg mene.
- Så vidt jeg husker, er der ikke mange politistationer på Østerbro. Måske tager jeg fejl.
- Uden at være helt kyndig i politiets arbejde vil jeg mene, at betjente sjældent ringer til vidner og takker, før forbryderen er fanget.
- Jeg har svært ved at tro, at lokalområdets butiks-ejere/ansatte ikke vil fortælle politiet, hvor gerningsmanden arbejder.

Det var sådan lidt småtterier fra mig.

Håber, det kan bruges.

Dbh
11 år siden
11 år siden
#4 Tessa Bommer
Er vild med disse lidt overraskende slutninger. . . og tror som min medkommentator også, at lidt kortere sætninger ville gøre noget godt for din tekst, som ellers er fængende og underholdende.

Tessa.
11 år siden