Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Solens røde kugle går ned bag horisonten, mens himlens farver skifter i takt med solens nedstigning. En palet af farver. En naturlig balance, en naturlig skønhed og ro. Sjæleligt ro, der ligger sig som en tæt hinde rundt om ens sind, mens lyset forsvinder, og himlen bliver mørk. Men nu er verden afhængig af mørket og de millioner stjerners stærke lys, der skinner ned på de små prikker nede på jorden. Verdenen er ikke statisk, den er dynamisk. Den følger dagens rytme, nattens komme og dennes uroligheder. Og på jorden er der alle de mennesker, som tilsammen udgør den store verden, præger den og forsøger at hævde, at de er større end naturens skønhed, naturens kraft og ynde. De hævder, de kan styre alt.
Men her står jeg, midt ude i den frodige natur, isoleret fra omverdenen og de daglige strabadser. Isoleret fra al viden og civilisation. Naturen ser lige igennem mig, lige ind i min sjæl, som vi mennesker så krampagtigt og desperat prøver på at skjule bag ved tøj og mærker, selvbrunere og make-up. Men når vi atter er alene, isoleret, kryber natten kryber ind på vores syndige sjæle. Og vi er afklædte for vores følelser. Vi bliver til vores følelsers bytte. Der er intet til at afskærme os med, intet at skjule sig bag ved. Mit hjerte hamrer, mine pupiller udvides i mørket, mens synet vænner sig til det dunkle. Koldsveden træder frem på panden og min vejrtrækning lyder, som havde jeg løbet 10 km uden stop. Min krop får et adrenalin kick, som når ens liv bliver truet. Men det er ikke et spørgsmål om liv og død denne gang, men snarere et opgør mellem sandhed og det forklædte, det falske. Instinkterne slår ind. Jeg vil løbe. Jeg vil gemme mig. Jeg vil skjule mig for den ransagende natur, den påtrængende sandhed, der kryber ind i hver eneste krog af min sjæl og fortrænger dagligdagens facader.
Og natten har sejret. Den har sneget sig ind i de dybeste afkroge af mit indre og blottet min sjæl for ydre påvirkninger. Naturen har set igennem mine facader, mine forklædninger og de påtvungne sociale roller, der kun er til for at beskytte min eksistens' kerne mod sår og skader. I naturen er min sjæl blottet og har kun den rene sandhed at gemme sig bagved.
Den sande frygt er angsten for at se sin virkelighed i øjnene og være blottet for de alvidende, lysende øjne på den sorte himmels bue ...

Skriv kommentar

Besvarelsen Frygten for afsløring er publiceret 26/04-2013 16:56 af Alexandrina Schmidt (Alexandrina) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 26/04-2013 16:56
Besvarelsen er på 411 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Gitte Horwath (G.Horwath)
Verden er stor og mægtig. Mennesker er kun små partikler. Vi kan udrette store skader på vores smukke jord. Vi er som bakterier der er på rov. Formerer os med lynets hast, så vi kan ødelægge mere. Forsøger at skjule os i ly af mørket, for at undertrykke vores falske samvittighed.
Når man som bitte lille menneske, står et sted, midt i Moder natur, bliver man som enkeltperson udmyg. Man er måbende over den skønhed naturen indeholder. Med det i baghovedet, trækker vi atter vores skyklapper på og fortsætter hvor vi slap. Mere forurening, mere ødelæggelse !

Det er sådan jeg tolker din tekst. Jeg mærker en frustration efter at kunne stoppe op et øjeblik og mærke verden. Mærke den natur og rigdom som vi er omgivet af og som vi er godt på vej til at destruere helt. Nattens mørke gør udåden lettere. Men når lyset vender tilbage, kan vi atter se skaderne.
Flot tekst. Let og flydende. Håber ikke jeg har tolket helt forkert !
7 år siden