Fra Søens dyb

Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Vådt ligger jeg i søens dyb på et leje af nedfaldne blade og dynd. Vandranunkel snor sig mod overfladen og solen flimrer over min stadig blanke krop. Små elritser vimrer over mig og deres sølverne bug spiller i lyset. Om natten ser jeg stjernerne i mørket og jeg tæller deres lys. Om vinteren er natten lang og frysende og jeg deler søen med svalerne.

Her er for det meste stille. Fra overfladen trænger ingen nyheder ned og det er stadig sjældnere jeg ser søens folk. De kigger til mig i ny og næ, men enten er de ganske få tilbage, eller de er flyttet til andre vande. Jeg savner dem og deres leben. Nøkkens musik og Najadernes dans. De underholdte hinanden med fortællinger om hvordan de forlokkede mennesker med deres spil og blandede sig i menneskers skæbner. De spillede og heppede lige gerne på det onde som på det onde. Men min frue havde en kærlighed til de ridderlige og modige. En dag rakte min Frue mig op i solen og da jeg vendte tilbage, rejste min Frue og søen blev stille. Jeg savner dem.

Jeg kan godt blive lidt højstemt når jeg tænker på min tid i solen. Siden jeg brød søens skorpe og lod solen varme min krop, har jeg mange gange drukket blod. Min stålslanke krop har begraver sig i kødet og trukket hjertets blod. Min fine balance og virtuose dans har kostet stærke mænd livet og reddet min fælle for banesår. Det var i de retfærdiges og agtværdiges kamp jeg fandt min mening. Mennesker priste mig, mit navn kendtes bredt. Jeg var skabt til hæder og sejr. Længe troede jeg, at der altid ville være brug for mig, at jeg ville vende tilbage. En dag ville min Frue igen række mig op af søens vand til kamp.

Der er gået al for lang tid og jeg hører kun lidt fra overfladen. Måske er min venten forgæves, måske er der ikke brug for mig mere. Måske udkæmpes der ingen retfærdige kampe i denne nye tid? Kan det passe? Har retfærdighed og værdighed vundet? Eller har de tabt? Jeg ved ingen ting.

Jeg venter i søens dyb. Mit navn er Excalibor

Skriv kommentar

Besvarelsen Fra Søens dyb er publiceret 18/11-2014 23:08 af Miro Honua under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 18/11-2014 23:08
Besvarelsen er på 363 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Sissel Bouet (Nyma Laputa)
Wauw!
Virkelig god tekst :)
Jeg kan super godt lide dine beskrivelser, de giver billeder på nethinden :)
Til at starte med troede jeg det var en sten, fedt at du lige tvistede slutningen :)
6 år siden
6 år siden
#2 Kristian Andersen (Den_Friske)
Awesome historie. Rigtig godt skrevet, godt billedsprog og en flydende tekst, der er let at læse. Venlig hilsen Kristian.
6 år siden
6 år siden
#3 Miro Honua
Tak til jer begge.
Det var en sjov øvelse.
Har I lavet den?
6 år siden
6 år siden
#4 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Miro
Jeg tænkte faktisk på en sødra-sådan en fra eventyr der steg op fra havet.
Men så slog jeg Excalibor op, og der stod et sværd.
Du har et meget fint og nuanceret skrivesprog.
Vh. Jytte
6 år siden