Taxatur

Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

"Hey taxa!" råbte Jack og tømte papkruset for de sidste dråber kaffe, inden han smed den i skraldespanden og åbnede taxadøren. Han rakte en seddel til chaufføren med adresserne og lagde sin håndbagage på sædet ved siden af sig.
"Lang dag?" spurgte chaufføren, og Jack lænede sig undrende frem, da han opdagede, at det var en kvinde.
"Ja, jeg måtte sidde to timer i lufthavnen og vente på mit fly." forklarede han, og i det samme ringede hans mobil. "Hallo?" sagde han og holdt mobilen op til øret. Det var han kone. "Ja, skat jeg er landet. Nej, jeg kommer ikke hjem til middag, det når jeg ikke." forklarede han og pustede tungt ud, da hans kone jappede videre. "Jeg ved ikke, hvornår jeg kommer hjem. Det bliver nok set. Jeg har forhelvede lige været fanget i en lufthavn! Firmaet kan ikke køre rundt uden mig, og vi vil jo gerne, at jeg får den forfremmelse ikke?" Jo mere hun råbte, jo mere råbte han, indtil hun smækkede røret på, og Jack tog en dyb indånding.
"Konen er ikke tilfreds?" konstaterede chaufføren, og Jack tvang et smil frem.
"Nej, det er vist den tid på måneden." Den joke faldt til jorden, da han huskede, at chaufføren var en kvinde, en rigtig tiltrækkende kvinde. "Hvor lang tid har du så været taxachauffør?" spurgte han og forsøgte at flirte med hendes blik i bagspejlet.
"En uge." svarede hun kort og stoppede for rødt. "Jeg fik mit kørekort i mandags." Jack sank en klump og spændte selen, da hans mobil ringede igen.
"Hallo?" sagde han irriteret, og gik i forsvarsposition hvis det nu var konen igen. "Åh hej putte..." sagde han glad, da han hørte Irenes spinkle stemme i røret. Pludselig blev hans stemme cremet og forførende. "Ja, jeg er på vej. Jeg skal lige et smut forbi kontoret, og så kommer jeg ud til dig." sagde han med et stort smil og rettede på slipset. "Om jeg har købt noget til dig? Ja selvfølgelig har jeg det." løj han og dækkede højtaleren med hånden. "Ændringer i planen, vi skal lige forbi den nærmeste smykkeforretning først." dirigerede han til chaufføren, som nikkede, og han vendte tilbage til samtalen over telefonen. "Nej du ligger på først. Nej dig... Okay vi ses putte." afsluttede han og pakkede mobilen væk.
"Hun blev da hurtigt god igen." indvendte chaufføren og hentydede til hans kone. Jack smilte skævt og løsnede slipset en smule. "Smykkebutik siger du, det er måske jeres bryllupsdag?" spurgte chaufføren videre.
"Nej det..." begyndte Jack og blev pludselig stille. "Åh fuck!" bandede han så og så opgivende ud ad vinduet. "Jo, det er vores bryllupsdag."

Skriv kommentar

Besvarelsen Taxatur er publiceret 07/02-2015 11:11 af Knotti under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 07/02-2015 11:11
Besvarelsen er på 440 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Knotti
Det var da en dramatisk afslutning, noget af det værste, for det kan kvinder virkelig blive sure over.
Vh. Jytte
6 år siden
6 år siden
#2 Kasper Lund (Dynamikken)
Underholdende læsning. Jeg kan utrolig godt lide hovedpersonens (manglende) humor. Han fremstå som den helt store kanon, som har gang i en masse romantik, og en masse karrierebøvl samtidig - og han har så megen vægt på sine skuldre at løgnende synes svære at jonglere med!

Super fedt skrevet!

- Kasper :-)
6 år siden