Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

" Naar jeg blir' gammel"... synger Peter A.G. med sin vanlige stemme gennem bil hoejtalerne. Jeg krummer taeerne i klip - klapperne og kigger ned paa kaffepletten paa de hvide shorts. Hvem tager ogsaa hvide shorts paa til en bil tur paa 7 timer?
Jeg er blevet alt for gammel til en pige - veninde tur til stranden, skriger mit indre!
Jeg krummer taeerne igen! Phew!
Den gamle foelelse kommer op i mig igen: er der overhovedet nogen der kan li' mig? Den der teenager foelelse som jeg desperat proever at faa min datter til at glemme. Selvom jeg er gammel - den aeldste, faktisk, af os piger!
"What happens in Destin stays in Destin!" lover vi hinanden hoejt og helligt! Men hvad betyder det egentligt...? Vil de holde hemmeligt at jeg har spraengte blodaarer paa begge ben? Eller at jeg snorker? Griner hysterisk naar jeg faar lidt for mange drinks indenbords?
"Indianer" skraaler de andre sammen med Toesedrengene - og vi griner!
Jeg maerker min mave slapper af! Jo, de er da vist gode nok, de piger! Den ene smukkere end den anden! Med lange tynde ben, der gaar helt op til halsen!
"Det er det indre, der taeller" siger jeg altid til min teenager datter! Det er det, ikk'?
Vi ruller vinduerne ned og fornemmer frisk luft, havet og saltvand. En boblende stemning er i bilen og vi vaelter ud og naermest loeber op af trappen til vores ferie lejlighed. Med udsigt. Til stranden og havet! Turkis og blaat! Lykke!
Jeg synker klumpen i halsen og tar' en stor taar af min mojito!
Vandet er bloedt og varmt, og salt! Og pigerne hviner og straaler om kap med solen!
Uroen flyder vaek fra mig - vaek ud i den mexicanske golf. Og hjertet smelter stille og roligt - og lukker venskabet ind!
"Naar jeg blir' gammel"!

Skriv kommentar

Besvarelsen "Naar jeg blir' gammel" er publiceret 15/10-2015 00:04 af Bettina Vestesen (Bettina V) under skriveøvelsen Der var engang.
Version 1 - 15/10-2015 00:04
Besvarelsen er på 310 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Benny Frits Andersen
God beskrivelse af den indre dialog, der vist kan kører rundt i hovedet på alle uanset alder. Mange gode formuleringer i beskrivelsen af forvanlingen fra "mindreværd" til "ok" tilstandene. Tak for inspirationen. Mvh Benny
8 år siden
8 år siden
#2 Bettina Vestesen (Bettina V)
Hej Benny Frits Andersen.
Mange tak for din kommentar - det goer mig rigtig glad at du kan lide min tekst. Jeg er MEGET ny indenfor dette skriveri, saa alle kommentarer og gode raad bliver jeg saa glad for at faa. Tusind tak igen!
Kaerlig hilsen
Bettina
8 år siden
8 år siden
#3 Kristina Nøddebo Balle (Nøddebo)
Hvor er det sjovt. Jeg læste den her igennem som inspiration før jeg selv gik igang med skriveøvelsen. Ved ikke hvorfor jeg ikke fik skrevet en kommentar dengang - men bedre sent end aldrig, som man siger ;)

Sød lille tekst om en kvinde der opdager hun stadig har meget af livet til gode - det er i hvert fald som jeg tolker den :D

Interessant at se, hvordan nogen følelser kan forfølge én gennem hele livet, og jeg som gik og troede, at det hele ville blive lettere ;)

Det er en smart idé at bruge teksten fra en sang. På den måde virker det meget naturligt at bruge sætningen mere end én gang!
8 år siden
8 år siden
#4 Bettina Vestesen (Bettina V)
Hej Kristina.
Det var rigtig dejligt at hoere din mening om min skriveoevelser, selvom det er lang tid siden jeg skrev det. Det goer intet. Jeg blev bare saa glad for din kommentar. Jeg har faktisk vaeret paa saadan en pigetur med mine danske veninder her i USA, og vi hoerte skoen dejlig dansk musik paa vejen i bilen. Derfor opstod ideen med sangene i min tekst.
Jeg haaber du kunne faa lyst til at laese flere af mine tekster.
Kaerligst
Bettina
8 år siden