Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

D. 14 juni 1952. I dag er min bryllupsdag. Enhver anden pige ville nok prise sig lykkelig over, at skulle giftes med en sekondløjtnant. Især en på vej opad, men ikke jeg. Nej bestemt ikke mig! Manden er en sand gentleman og yderst charmerende, men han er interesseret i en kone, som bare passer hjemmet og børnene.

I det fleste ører ville dette lyde fint, men ikke mine. Niks, jeg ville beskrive dette, som mit værste mareridt. Dette var slet ikke, det liv jeg ønskede for mig selv, slet ikke! Jeg har lige færdiggjort gymnasiet, den sproglige linje. Jeg har altid været bogsmart og særdeles ambitiøs. Det var mor, der overtalte far til, at jeg måtte gå på gymnasiet, han ville have mig på husholdningsskole. Ikke at der er noget galt med husholdningsskoler, men jeg er ikke husmoder typen! Nej jeg vil på universitet og læse historie, jeg har allerede sendt min ansøgning...

Men så tvang far dette fornuftægteskab ned over hovedet på mig, nu skulle det være slut med alle disse drømme, jeg skulle se realiteten i øjnene, min rolle som kvinde var at blive husmoder! Åhh, hvis bare mor var her nu, hun ville aldrig lade far gøre dette mod mig, men det er hun ikke... Jeg må erkende mit nederlag, de skal begge opleve min utilfredshed med situationen, jeg kommer ikke til at opføre mig eksemplarisk, hvis det er det de tror.

Så her står jeg foran spejlet i min brudekjole, min skæbne forseglet, snart bortgiftet til en mand jeg knap kender... Jeg kiggede mig over skulderen, og ind spejlet som jeg forlod værelset, og jeg så et sidste glimt, af den unge frie kvinde, fuld af ambition og drømme...D. 1 juli, 1952. Det er nu et par uger siden, mit liv som husmoder tog sin begyndelse. Jeg har ikke ladet min kære mand, slippe nemt, han har mærket min trodsighed, men jeg må sige, han klarer det godt.

Det lader ikke til, at gå ham synderligt på, et skævt smil og et lille grin er, hvad jeg får! Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg sige, at jeg begynder at kunne lide ham...

Hvorom alting er, ankom der er i dag et brev fra universitetet, som han tog i mod. Da han rakte mig brevet, smilede han skævt og sagde; min kæreste Alice, hvis du dog bare havde sagt, hvad dette postyr drejede sig om!
Tilfældige ord: fornuftægteskab, sekondløjtnant, brudekjole

Skriv kommentar

Besvarelsen Alices håb, drømme og virkelighed er publiceret 12/07-2016 21:25 af Pernille Wirenfeldt under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 12/07-2016 21:25
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Winnie Leth Buch (Miss-Leth)
Kæreste Pernille, velkommen her til Fyldepennen.dk

Og jeg må side, at du starter godt ud med din lille tekst her.
Virkelig flot. Jeg kan rigtig godt lide den.

Hilsen Winnie
4 år siden
4 år siden
#2 Poul Brasch (Blækhuset)
Har af og til læst at disse - tvang - fornuft - ægteskab udvikler sig til kærlighed over tid. Ofte holder de bedre en lyst betonede ægteskaber. Nu er det en fiktiv historie, men den giver et fint billed af det førnævnte.
Godt underholdt.
Poul / Blækhuset.
4 år siden
4 år siden
#3 den-naive-realist
Dejlig tekst ;-)
4 år siden
4 år siden
#4 Marie Alexander White (Marie Alexander)
Hej Pernille

Virkelig god tekst.
God besvarelse
Værd at forsætte, for nu er jeg nysgerrig. Var det måske godt at hun blev gift?

Godt gået.
M.A.
4 år siden
4 år siden
#5 Heidi Jakobsen (yakkaburu)
Rigtig fin historie man bliver grebet af. Dejlig nem at læse og sætte billeder på.
4 år siden
4 år siden
#6 Maria Jespersen (riepige2)
du løste opgaven super godt, det er lige den slags historier jeg elsker at læse.
kh riepige2
4 år siden