Tilbage for en kort bemær...
Kasper Lund ...
7 år siden
Under isen
Tine Sønder ...
11 år siden
Kære natbog (XVIII)
Olivia Birch...
8 år siden
1-09
Halina Abram...
6 år siden
Boxning
Ida Hansen (...
6 år siden
Driving home for Christma...
Camilla Rasm...
7 år siden
Tiden
Zein Ali (Bi...
2 år siden
Flot fyr.
Ruth Christe...
7 år siden
sofaen eller.......
Hanna Fink (...
10 år siden
Nyt år
Martin Micha...
4 år siden
Dag nr. 5 på fyldepinden....
Gaffa Brandt
11 år siden
Højskoleophold.
Hanna Fink (...
8 år siden
En hvid rose og strøtanke...
Camilla Rasm...
9 år siden
13/07/2016: UFO
Cecilie Revs...
7 år siden
Hvis jeg havde tid.
Jytte Westen...
9 år siden
Blæksprutte arme og mange...
Racuelle Hei...
5 år siden
Min første dag på fyldepe...
Wonderadult
11 år siden
Flødedruk og lilla roser.
Regitze Møbi...
9 år siden
Aloe Vera Gel og mandehør...
Victoria Wan...
8 år siden
Er syg...og venter spændt...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
Hej. Og farvel igen. - Ka...
Kasper Lund ...
7 år siden
Hvor er min motivation?
Kasper Lund ...
8 år siden
Kærligheds og chili
Kenny Raun (...
11 år siden
Kære dagbog.

Kender du de morgener som bare er fuld af stress? Man er måske kommet for sent op eller man har bare fået det til sædvane, at hver morgen padu skal være et stresset foretagende. En mere bevidst eller ubevidst handling.. en slags irriterende rutine man har fået ind i sin hverdag og så kører hver morgen bare sådan. En vane som er svær at ændre.

Nu skal du høre! Jeg har fundet løsningen der virker for mig!

Glem klokken!

En af de ting jeg gør når jeg har travlt er at have rigtig meget fokus på klokken og hvorvidt jeg nu når det. Jeg tænker at ved at vide præcis hvad klokken er - så kan jeg gøre noget mere.. noget ekstra.. løbe hurtigere, springe kaffen over, undgå legetøjet på gulvet denne gang, tage de gamle sokker på i stedet for at finde nye, lade sølvfisken på toilettet være. osv osv.

Det er ren indbildning.

Det der i virkeligheden sker er at jeg bruger en masse tid på at have fokus på netop klokken og dette gør at jeg har mindre tid. Den mentale energi, de tanker og den konstante genplanlægning denne fokus på klokken afstedkommer, tager nemlig ekstrem lang tid i stressende situationer. Hjernen har i forvejen svært ved at fokusere i stressende situationer

En stor del af løsningen er at fjerne dette fokus hen på opgaven... at fjerne fokus fra det abstrakte og hen på nutiden. For det er i nutiden der skal handles og ikke hovedet når tiden presser på.

I virkeligheden behøver en stressende situation slet ikke være stressende. Det afstedkommer udelukkende fra bevidstheden om - AT NU HAR MAN ALTSÅ TRAVLT!

Gu har man ej!

Ting tager jo rigtig nok den tid de tager.. og er der for mange ting er det med at skille sig af med dem. Både i planlægningen men da også i det fysiske rum.

Det jeg har oplevet er, at når jeg har været i tidspress om morgen, så har jeg faktisk nået tingene alligevel bare ved at lade være med at have fokus på klokken. Faktisk har jeg nogen gange haft helt op til 5 minutter i overskydende tid når jeg så er ankommet til destinationen (f.eks. toget).

Jeg har bare fokuseret på at få tingene gjort.. alle de basale ting som alligevel skal gøres og som ikke kan justeres på. Her er faktisk også en anden pointe. En morgen burde kun være basal! den burde ikke være til alt mulig andet. Det er jo her vi skal vågne stille og roligt og ikke have alle mulige projekter i gang som vi måske/ måske ikke har tid til.

Det med at give tiden/klokken så lidt fokus som muligt har frigivet tid og givet mig mindre stress om morgenen.

Skulle det alligevel gå galt.. dvs. at jeg kan se på klokken at jeg ikke når det, der om morgenen. Så accepterer jeg det! der er jo intet andet jeg kan gøre alligevel.

Ude på arbejdspladsen bliver der også kikket noget, såfremt jeg kommer for sent og bare dalre lige så stille og rolig ned på min plads uden at have sved på panden eller være stresset. Jamen.. har du ikke løbet?? har du ikke gjort noget for at komme hurtigere hertil?? nope... skaden er sket.. jeg løber mig ikke halvt ihjel for at komme 5 min. tidligere og dermed passe ind i folks snævre verdensopfattelse hvortil forvrængede forventninger til omgivelserne opstår. Jeg har bemærket at især omkring tid er folk meget opmærksomme. Folk er rigtigt opmærksomme på hvor lang tid noget tager... mere hvor lang tid noget ønskeligt burde tage end hvad "dette noget" rent faktisk tager. "det kan da ikke tage 10 minutter at... "

Det kan det jo godt!

vores forskellige oplevelser af tid er forvrænget i forhold til virkeligheden og det skaber stress i sammenhæng med de forventninger vi sætte til hinanden. og dette kalder vi samtidig for effektivitet!

nope..

Mindre fokus på tid!

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Mere tid, Glem Klokken! er publiceret 13/09-2021 07:27 af Johannes Hansen (svævende-sind).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.