De gamle ting og minderne

Den søde.
Ruth Christe...
7 år siden
Katten ude af sækken
Suree Lio (L...
11 år siden
Da Mikkel på en måde fik ...
Olivia Birch...
8 år siden
På vej hjem
Halina Abram...
6 år siden
Læseferie... næsten
Michala Esch...
11 år siden
Onsdag - dagen profilen h...
Annabell Nie...
10 år siden
Kindfede og røvfuld!
Racuelle Hei...
9 år siden
I'm not perfect and I kno...
MysteriousGi...
11 år siden
Kakao og alt for korte be...
Carsten Cede...
9 år siden
Byerne
Tine Sønder ...
11 år siden
Gensynsglædens pris - 08....
Anna Gammelg...
1 år, 8 måneder siden
Dejligt gensyn
Poul Brasch ...
12 år siden
Sidste udstillingsdag
Hanna Fink (...
10 år siden
Fødselsdagsweekend.
Michala Esch...
16 år siden
Livet er en rejse
Salomon
9 år siden
Helbred 2
Hanna Fink (...
8 år siden
Det åbne øjeblik - Kasper...
Kasper Lund ...
8 år siden
Udstilling
Hanna Fink (...
11 år siden
Jeg har altid været vild med gamle ting. Især hvis de har affektionsværdi, og det har mange af mine gamle ting.

Jeg boede i en årrække i en lejlighed på 1. sal i mine bedsteforældres hus. Mange af de ting jeg har i min stue, minder mig om dem og den tid.

Inden de gik bort, fik jeg min bedstefars gamle Monark radio, som stammer fra enten 50'erne eller 60'erne. En stor flot skrummel. Det er ganske vist længe siden jeg sidst har prøvet, men jeg tror den stadig virker. Den hvæser godt nok noget, men der kommer lyde.
Når klokken slog 12, sad min bedstefar troligt parat i sin lænestol med benene oppe på skamlen - klar til at lytte til "middagspressen" i radioen. Klokken 12.10 - senest - sov han.

Jeg fik også en stor flot skænk, som desværre tog skade af at stå opmagasineret i et skur *snøft*. Den nåede jeg ikke at nyde ret længe, men den er stadig i mine tanker!

Da min bedstemor sluttede sig til min bedstefar for en del år siden, syntes familien at jeg skulle have en stor del af deres ting, fordi jeg havde været så meget sammen med dem.

Bl.a. fik jeg den gamle sofa og tilhørende lænestol, den gamle sorte telefon med drejeskive, den lyseblå B & G vase med, tror jeg nok, forglemmigej på. En lille fin skammel, en lille kommode, flot gammel gulvlampe og bordlampe, en stor flot gulvvase med blomstermotiv. En krystalskål med låg, og en del nips.

Jeg tror det meste stammer fra 50'erne og 60'erne, og ALT har en stor affektionsværdi for mig.

Hvorfor kom jeg lige til at tænke på alt det i dag? Jo, det er fordi jeg i dag har hængt min gardisette op. Endnu en ting som jeg fik, da boet blev fordelt. Ingen andre i familien ville have "sådan noget gammel noget", men det ville jeg! Mine gardisetter kommer op at hænge hver eneste vinter. De holder varmen inde og kulden ude - især når der er pålandsvind og vi ikke har nogen genboer til at stoppe vinden.

Ja, jeg tror da i hvert fald den hedder gardisette. Den når helt ned til vindueskarmen i siderne og laver en "bue", så den er kortest på midten. Stoffet er sådan noget hvidt "netagtigt" noget, og på den runde kant er der påsyet en "blomsterkant". Blomsterkanten er ikke i stof, men i garn. Tror det er knipling. Åh, så fint.

Gardisetterne minder mig om alle de eftermiddage, hvor jeg har siddet nede hos mine bedsteforældre. Min bedstefar og jeg sad ved spisebordet i stuen og fulgte med i trafikken udenfor vinduet, og holdte øje med hvem der gik forbi. Min bedstefar havde selvfølgelig gang i sin cerut - eller var det cigar?

Ih, sikke mange dejlige minder.


Kh
V

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget De gamle ting og minderne er publiceret 04/01-2005 18:06 af Eva Søndergaard (Volapyk).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.