SFI...Det Nationale Forsk...
Camilla Rasm...
11 år siden
Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
8 år siden
Lidt af det ene og det an...
Michala Esch...
16 år siden
Hey now, hey now, don't d...
Camilla Rasm...
7 år siden
Haiku digte skrives i nut...
Syrene Hvid
5 år siden
Lana Del Rey
Christacia
11 år siden
Stemme
Halina Abram...
6 år siden
Et skridt nærmere
Liza Abildsk...
9 år siden
Der var engang.
Ruth Christe...
7 år siden
Sørgebind
Olivia Birch...
9 år siden
Dejligt gensyn
Poul Brasch ...
12 år siden
More wants more
Tine Sønder ...
11 år siden
Adhd pille som brille
reseptpennen
7 år siden
Døde dun
Tine Sønder ...
11 år siden
Sæl
Hanna Fink (...
9 år siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
10 år siden
Lidt jul og juleferie
Michala Esch...
15 år siden
Sikkerhed - What for?
Marlene Gran...
12 år siden
sov lidt længe
Kenny Raun (...
9 år siden
Taber-tangoen
Ansu Orheim ...
1 måned, 26 dage siden
Skam over sæd og æg - Kas...
Kasper Lund ...
8 år siden
Nirvana
Ace Burridge...
11 år siden
køb Bananer
Ruth Christe...
7 år siden
Kære dagbog.

Kender du de morgener som bare er fuld af stress? Man er måske kommet for sent op eller man har bare fået det til sædvane, at hver morgen padu skal være et stresset foretagende. En mere bevidst eller ubevidst handling.. en slags irriterende rutine man har fået ind i sin hverdag og så kører hver morgen bare sådan. En vane som er svær at ændre.

Nu skal du høre! Jeg har fundet løsningen der virker for mig!

Glem klokken!

En af de ting jeg gør når jeg har travlt er at have rigtig meget fokus på klokken og hvorvidt jeg nu når det. Jeg tænker at ved at vide præcis hvad klokken er - så kan jeg gøre noget mere.. noget ekstra.. løbe hurtigere, springe kaffen over, undgå legetøjet på gulvet denne gang, tage de gamle sokker på i stedet for at finde nye, lade sølvfisken på toilettet være. osv osv.

Det er ren indbildning.

Det der i virkeligheden sker er at jeg bruger en masse tid på at have fokus på netop klokken og dette gør at jeg har mindre tid. Den mentale energi, de tanker og den konstante genplanlægning denne fokus på klokken afstedkommer, tager nemlig ekstrem lang tid i stressende situationer. Hjernen har i forvejen svært ved at fokusere i stressende situationer

En stor del af løsningen er at fjerne dette fokus hen på opgaven... at fjerne fokus fra det abstrakte og hen på nutiden. For det er i nutiden der skal handles og ikke hovedet når tiden presser på.

I virkeligheden behøver en stressende situation slet ikke være stressende. Det afstedkommer udelukkende fra bevidstheden om - AT NU HAR MAN ALTSÅ TRAVLT!

Gu har man ej!

Ting tager jo rigtig nok den tid de tager.. og er der for mange ting er det med at skille sig af med dem. Både i planlægningen men da også i det fysiske rum.

Det jeg har oplevet er, at når jeg har været i tidspress om morgen, så har jeg faktisk nået tingene alligevel bare ved at lade være med at have fokus på klokken. Faktisk har jeg nogen gange haft helt op til 5 minutter i overskydende tid når jeg så er ankommet til destinationen (f.eks. toget).

Jeg har bare fokuseret på at få tingene gjort.. alle de basale ting som alligevel skal gøres og som ikke kan justeres på. Her er faktisk også en anden pointe. En morgen burde kun være basal! den burde ikke være til alt mulig andet. Det er jo her vi skal vågne stille og roligt og ikke have alle mulige projekter i gang som vi måske/ måske ikke har tid til.

Det med at give tiden/klokken så lidt fokus som muligt har frigivet tid og givet mig mindre stress om morgenen.

Skulle det alligevel gå galt.. dvs. at jeg kan se på klokken at jeg ikke når det, der om morgenen. Så accepterer jeg det! der er jo intet andet jeg kan gøre alligevel.

Ude på arbejdspladsen bliver der også kikket noget, såfremt jeg kommer for sent og bare dalre lige så stille og rolig ned på min plads uden at have sved på panden eller være stresset. Jamen.. har du ikke løbet?? har du ikke gjort noget for at komme hurtigere hertil?? nope... skaden er sket.. jeg løber mig ikke halvt ihjel for at komme 5 min. tidligere og dermed passe ind i folks snævre verdensopfattelse hvortil forvrængede forventninger til omgivelserne opstår. Jeg har bemærket at især omkring tid er folk meget opmærksomme. Folk er rigtigt opmærksomme på hvor lang tid noget tager... mere hvor lang tid noget ønskeligt burde tage end hvad "dette noget" rent faktisk tager. "det kan da ikke tage 10 minutter at... "

Det kan det jo godt!

vores forskellige oplevelser af tid er forvrænget i forhold til virkeligheden og det skaber stress i sammenhæng med de forventninger vi sætte til hinanden. og dette kalder vi samtidig for effektivitet!

nope..

Mindre fokus på tid!

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Mere tid, Glem Klokken! er publiceret 13/09-2021 07:27 af Johannes Hansen (svævende-sind).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.