20 år siden

At vælge glæden

Romanskrivning!!
Pernille S. ...
9 år siden
Kære natbog (XVI) – ingen...
Olivia Birch...
8 år siden
At skrive
Josephine Lø...
9 år siden
D.25/3 - En ny start!
ListenToTheG...
11 år siden
Min første Fantasy novell...
JesperSB
3 år siden
Udtrækssofa og ubarberede...
Victoria Wan...
8 år siden
Skøn sommer og smart syma...
Michala Esch...
13 år siden
Dagen er tiltaget med 3 t...
Hanna Fink (...
11 år siden
Pensionisten
Hanna Fink (...
8 år siden
Mit hovede er fyldt
SkriveTøsen
11 år siden
Hvem sætter temaet?
Olivia Birch...
8 år siden
Farvel til ”vores udveksl...
Carsten Cede...
9 år siden
Hverdag
Hanna Fink (...
5 år siden
Bornholm1
Michala Esch...
15 år siden
Ring the bells that still...
Bastian
11 år siden
Eftertanker
Hanna Fink (...
4 år siden
Boxning
Ida Hansen (...
6 år siden
Er syg...og venter spændt...
Sylvia Ebbes...
10 år siden
10.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
En god aften
Bastian
11 år siden
Endnu en - Kasper Lund
Kasper Lund ...
7 år siden
Ferieslut
Hanna Fink (...
9 år siden
Jeg besøgte min zoneterapi-veninde i går og fik en utrolig dejlig behandling på hendes briks, og det er tydeligt at mærke i dag – tjaaa dels i form af ømhed efter massagen, men også i form af en lethed i kroppen, så jo – det gjorde godt..!

Hun og jeg har været veninder lige siden vi tog uddannelsen sammen i 1999-2001. Vi fandt hurtigt sammen, fordi vi næsten var de eneste rygere på holdet, og fordi vi har det samme efternavn, hvilket vi syntes var lidt sjovt.…, men i familie er vi nu slet ikke, og begge har vi navnet via ægteskaber.

Vi fik en lang snak i går om livet, og hvor vi hver især står lige nu. Hun var meget ked af det og kunne ikke rigtigt finde ud af at se lyst på fremtiden overhovedet. Hun er 59, så på en måde handler det om at få det sidste år inden efterlønnen til at gå på bedste vis, og samtidig en trist og lidt deprimeret tankegang over at være nået dertil i livet.
Jeg kan godt følge hendes tanker, og det fik mig til at tænke lidt på, hvor vigtigt det er at kunne acceptere sig selv og det liv man har og har haft, men jeg skal da absolut være den første til at indrømme, hvor svært det er..! Hvis man bladrer mine dagbøger her igennem ses det jo tydeligt, når jeg har haft nedture, og hver gang handler det jo om, hvor svært det er at acceptere sig selv og den situation man nu er i.

Nu har jeg det jo sådan, at jeg ikke tror på, at ret meget er tilfældigt her i livet…, og da jeg kom hjem i aftes satte jeg mig og kikkede lidt i den bog, Peter har gang i lige for tiden ” Få dig et liv” af Irma Lauridsen. Bogen åbnede sig på en side med overskriften ”vælg glæden” – og ja, det er jo lige det man skal..!
Jamen, hvordan det..?? kan man jo spørge, når man sidder dernede i hullet og pipper, der er jo 117 ting galt, det kan være økonomi, børn, mand, job m.m. og man kan synes at alle andre er skyld i ens egen ulykke, men sådan er det jo ikke – vi vælger selv vores tanker…! Vi vælger selv hvad vi vil tænke og dermed også om vi vil svælge os i ulykkeligheden eller i glæden over livet. Det handler om, hvilke øjne man ser med og hvad man vælger at fokusere på.

Jeg ved, at jeg vælger glæden.. Måske skal man lige gøre et eller andet for at få øje på den, være bevidst om, at det er det man vil, men så er den der også – helt, helt sikkert..! Og hvor er der da mange ting i mit liv, der kan give mig glæde…

Jeg har verdens dejligste kæreste
Jeg har frihed til at gøre, hvad jeg vil
Jeg har et godt helbred, og mine sansers fulde brug
I min have blomstrer vintergækker, erantis og primula
Min ældste datter venter sig, jeg skal være mormor
Min anden datter skal giftes til efteråret
Osv. Osv.

Selvfølgelig er der da også ting, der er mindre glædelige, men de skal ikke ha’ lov at dominere mine tanker – det bestemmer jeg selv.., og ingen andre har adgang til mine tanker..!
Sådan er det.!

Jeg har sendt en kopi til min veninde af de sider i bogen, der handler om at vælge glæden – og så er det jo hendes valg om hun vil.

Kærligst Wildrose

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget At vælge glæden er publiceret 25/02-2004 12:01 af wildrose.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.