22 år siden

Mit første bueskudte vildt d. 16.12.01

Så blev det gjort.
Ace Burridge...
9 år siden
Dagen før starten
Shawn Cee (J...
8 år siden
3108 2019 kom pas passer ...
Martin Micha...
4 år siden
håb
Halina Abram...
6 år siden
Maler vinge billeder
Poul Brasch ...
9 år siden
Den onde nydelse
Regitze Møbi...
9 år siden
Hvad Naja kan.
Camilla Rasm...
10 år siden
Drømme om kærlighed
Ace Burridge...
11 år siden
Yoga
Ida Hansen (...
7 år siden
For korte agurker
Regitze Møbi...
9 år siden
Hurry up!
Julie Vester...
10 år siden
Tredje Bog started
JesperSB
2 år siden
13.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
back agien!!
Lisa Fjord (...
10 år siden
Anden bog started
JesperSB
2 år siden
Vægttab og jobsøgning
Racuelle Hei...
6 år siden
På vej mod overfladen
JetLi
2 år siden
Vi var 12 buejægere fra Vejen Buejægerlaug, der var pr trykjagt på Ourupgåaard på Falster.

I den ene såt blev Jette og jeg vist ned til et spor ind lags en grantykning, vi skulle gå ca. 100 meter ind og finde et sted at stille os, hvor grantykningen holdt op og skoven grænsede op til marken, skytteeleven, som var trykkeren, ville så komme op i mod os.
Det spor vi gik langs, blev nu hurtigt til ingenting , så vi egentlig gik i løvskoven der grænsede op til grantykningen. Vi fandt et sted at stille os med ca. 40 meters mellemrum, jeg satte mig på min jagtstol, ca. 12 meter fra en veksel, der gik fra skoven, ud mod marken og lidt til højre for mig drejede den 90 ° og gik parallelt med marken der lå ca. 30 meter bag mig, selve svinget kunne jeg ikke se derfra, hvor jeg sad, men det betød jo så også at de dyr der evt. ville komme så heller ikke kunne se mig.

Det første jeg så var et rådyr der kom ude fra marken og ville ind i skoven, det var en rå, det skal lige nævnes, at der, af rådyr, kun måtte skydes råer og rålam, den gik dog ikke i hverken min eller Jettes retning. Senere kom der to dyr mere på vekslen men de valgte at forlade vekslen før de nåede ned til mig. Jeg sad og kiggede mig omkring og så so at der kom en fasankok, den standsede ca. 7-8 meter fra mig og trykkede sig og stirrede direkte på mig med sit gule øje, så jeg vidste, at jeg ikke havde en chance for at komme til at spænde buen, mens jeg sad og iagttog fasanen, kom der en hare stille hoppende ad vekslen inde i skoven, den hoppede et par hop, sad så lidt og kiggede omkring, og hoppede så lidt videre, da den var i svinget, spændte jeg buen og håbede på at den ville følge vekslen og komme forbi mig, det gjorde den, den kom frem af svinget og hoppede 5-6 meter ad vekslen og standsede lige ud for mig, jeg sigtede på den og lod pilen gå, haren hoppede op i luften, da pilen ramte, hvorefter den spurtede lige imod mig og faldt ca. 5 meter bag mig forendt ca. 10 sekunder efter den blev ramt af pilen.

Det er en af de største jagtoplevelser jeg har haft, som måler sig fuldt ud med foråret bukkejagt, det at være så tæt på vildtet, som man er når der er tale om buejagt, er en enorm oplevelse i sig selv.

Det at skyde det med bue, som stort set er lydløs og som derfor ikke forskrækker vildtet, som en haglbøsse eller for den sags skyld en riffel, ville gøre, gør at oplevelsen blive meget intens.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Mit første bueskudte vildt d. 16.12.01 er publiceret 25/05-2002 09:00 af Jægeren.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.