18 år siden

Namibia - 6. Jagtdag D.26.10.2003

Aftengalde, og The rollin...
Kasper Lund ...
6 år siden
Næste stop: normalitet
Syrene Hvid
3 år siden
Fremtiden er nu...
Bjørn Langki...
5 måneder, 2 dage siden
Problemer?
EmmaBechh
8 år siden
Hjem igen
Salomon
7 år siden
Fuglene
Hanna Fink (...
9 år siden
Overgangen fra en hjerneh...
Camilla Rasm...
7 år siden
Af jord er du kommet, af ...
Poul Brasch ...
3 år siden
Atomer & molekyler - nu p...
Mikala Rosen...
10 år siden
Hypergrafi
Camilla Rasm...
14 år siden
Det var pindsvinets hjem
Olivia Birch...
6 år siden
dag nr. 4 på Fyldepennen....
Gaffa Brandt
9 år siden
Livet, døden og kærlighed...
Ace Burridge...
9 år siden
Masser af fest til mig :/
Michala Esch...
9 år siden
opdatering
Michala Esch...
19 år siden
Kærligheds og chili
Kenny Raun (...
10 år siden
Påske
Bjørn Langki...
4 måneder, 2 dage siden
I korte glimt...
Marlene Gran...
9 år siden
Felicidad mi amor! Felici...
Camilla Rasm...
9 år siden
Jeg gør det snart
H.P Moeller
5 år siden
Genboen.
Ruth Christe...
5 år siden
Kafferumlen - Kasper Lund
Kasper Lund ...
6 år siden
Ryddedag
Sunstar31
7 år siden
Ferie
Hanna Fink (...
5 år siden
Flueknepperi- Healing
Bella Donals...
6 år siden
Nyt år
Martin Micha...
2 år siden
Forsvundet novelle! Hvad ...
Bella Donals...
6 år siden
En mission i livet
Salomon
7 år siden
Jeg kan ikke nå's!
Katrine Søre...
8 år siden
3. Side - I'm back!
Sweetypie93
3 år siden
Slush ice til en hund
Regitze Møbi...
8 år siden
Roligt forelsket..
Sophie Hatte...
9 år siden
Aaaangst!!!
Camilla Rasm...
14 år siden
Helbred
Hanna Fink (...
7 år siden
Messingmænd og mirakelkur...
Marlene Gran...
10 år siden
Vinter på vej
Mikala Rosen...
9 år siden
D.26.10.2003 6. Jagtdag.

Heidi og jeg fik atter lov til at tage selv af sted uden guide og vi valgte at prøve ”kudublind” igen, vi havde jo set et par pæne oryxtyre der ude de foregående dage.

I går aftes havde vi snakket om skudplacering på leopard og gepard, da hjertet faktisk er placeret forholdsmæssigt langt tilbage i kroppen, på disse dyr og her til morgen så vi på nogle anatomibilleder af leopard og Dirk fortalte at han i sidste uge havde hørt bavianer blive jagtet , lige uden for farmen, formodentlig af en leopard, og her til morgen hørte han det igen, bavianer er leopardens livret og springbokene er gepardens livret.

På vej ud til blindet kaldte Dirk over radioen og fortalte at der var friske gepardspor, fra natten, ved springbokblind.

Det var en morgen med fint solskin og en svag vind, der desværre cirklede lidt rundt, vi var i blindet kl. 06:40 og vi havde kun siddet der i en halv time så kom der en enkelt bavian, den klatrede op i et træ ca. 40 meter væk og ned igen, gik hen til vandet, vente ryggen til os og rejste sig, ligesom den kiggede efter, hvor resten af flokken blev af og så løb den væk igen, alt i alt var den kun ved os i ca. 5 minutter, uden at drikke eller noget som helst.

Kl. 7:25 kom der 4 oryxkøer, men de kom ikke helt hen til vandhullet, de stod bare og kiggede ind og opførte sig meget mistænkeligt, hvorefter de gik igen, vi så også et tusindben der kom stille hen i mod os det var ca. 20 cm. lang og 2-3 cm. i diameter ....lidt større end dem man er vandt til hjemme fra...

Lidt i otte kom der nogle sandgrouses og lidt i halv ni kom der en flok på ca. 200 på en gang.

Kl. 8:30 kom der 4 oryxkøer igen vi regnede med at det var de samme fra tidligere, men de kom stadig ikke hen til vandhullet, men forsvandt igen.

Kl. 9:00 kom der 9 oryxer både køer, kvier og 3 tyre fra højre side, men de kom heller ikke helt ind til vandet, selv om der fra venstre side var kommet 2 kudukøer med 5 store kalve, hen og drikke, den ene oryx prøvede dog igen og kom også helt ind og drak, mens de andre 8 stod ca. 80 meter væk og så på og kl. 9:40 gik de alle igen, vinden drillede også mere og mere, den cyklede noget rundt og der var begyndt at komme flere hvide skyer på himmelen, så vi var noget spændt på om der kom det regn som de havde lovet, vi håbede selvfølge på at der ikke kom regn før vi var taget hjem igen.....

Vi blev i kudublindet til kl. 12, der kom stadig mange oryx ca. 20-25 og der var en del meget store tyre i mellem , men der var kun en ko og en tyr der kom hen og drak og tyre stod med fronten imod os og da den var færdig med at drikke drejede den rundt i en bevægelse så der var ingen skudchance. Der var også en ko med en helt lille kalv i mellem.

Der kom også 2 sprinbok, og en vortesvinsso med 4 unger, men de var meget også meget nervøse og forsvandt hurtigt igen.

Vi besluttede os for at flytte til springbokblind for at se om vinden ikke drillede så meget der.

Da vi ankom til springbokblind kl. 13:00 var der to vortesvin og en pæn springbok der løb derfra, vi var kun lige kommet ind i blindet, så kom der 6 perlehøns som gik ved os i et stykke tid.

Kl. 14:30 kom der tre vortesvin en so og to unger og sammen med dem kom der en stor oryxtyr, den gik lidt rundt og drak, men den stod for skrå til at jeg kunne skyde, men så drejede den sig mere rundt jeg spændte buen og var klar, tyren kløede sig, på den side der vendte hen mod os, med sine lange horn og løftede hovedet igen den stod en anelse skrå med fronten til, jeg sigtede en smule foran benet på den og lavt og lod pilen gå og tyren satte at i et rasende tempo, ....hjerteskud tænkte jeg og så tyren løbe rundt om vandhullet og væk jeg kunne se at der var meget blod på udgangs side og det så ud til at pilen var gået ud der hvor jeg havde regnet med, jeg kaldte bilen over radioen og vi fandt tyren forendt ca. 200 meter væk, jeg havde ramt forreste del af højre lunge, de store arterier over hjertet og bagerste del af venstre lunge, det var en meget flot gammel tyr, vi kørte med hjem og fik lidt at spise.

Kl. 16:40 var vi igen i springbokblind, da der enighed og at der var sandsynlighed for at geparden ville komme tilbage samme sted og drikke om aftenen / natten, vi skulle sidder her indtil det blev mørkt og så ville dirk hente os igen, det gav en lidt ”underlig” spænding at sidde og være på jagt efter gepard, selv om vi havde lånt Heitties cal. 38 revolver som sikkerhed, hvis vi skulle komme i klammeri med den store kat (.....hvis den kom)

Der kom nogle perlehøns og 3 vortesvin en so, en unge og en pæn orne, de sølede rundt og jeg valgte at skyde ornen, hvis der bød sig en mulighed, og efter at den havde drukket og sølet i et stykke tid, stillede den sig med siden til og jeg spændte buen og slap pilen, det vat et dobbelt lungeskud ug hen løb ca. 80 meter og stod et stykke tid før han faldt om, vi kaldte bilen og blev hentet lige før det blev mørkt, vi ville ikke vente til det var helt mørkt, hvis vortesvinet, mod forventning ikke var forendt og vi skulle ud og følge det, men det var forendt da vi kom ud til det....

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Namibia - 6. Jagtdag D.26.10.2003 er publiceret 23/02-2004 01:04 af Jægeren.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.