18 år siden

Namibia - 4. Jagtdag D.24.10.2003

Tilstand - stilstand
Sylvia Ebbes...
8 år siden
Driving home for Christma...
Camilla Rasm...
5 år siden
Jeg kan ikke nå's!
Katrine Søre...
7 år siden
at turde er at miste fodf...
Julie Vester...
8 år siden
Dagen tiltaget med 3 time...
Hanna Fink (...
6 år siden
Tvivl.
ceciliemarie
9 år siden
Hverdag
Hanna Fink (...
3 år siden
Faldskærmsudspring - Kasp...
Kasper Lund ...
5 år siden
Flødedruk og lilla roser.
Regitze Møbi...
7 år siden
25.09.2016
Marianne Mar...
5 år siden
Drømmen om huset ved have...
Ruth Christe...
5 år siden
Kun ti dage til konfirmat...
Michala Esch...
3 år siden
Julius første fisk!
Kaj-Benny
9 år siden
Højskoleophold
Hanna Fink (...
7 år siden
starten på noget.
Liza Abildsk...
7 år siden
Kedsomhedsdræber
Sean
10 måneder, 12 dage siden
Udstillingen
Hanna Fink (...
8 år siden
Lyden af livet
Hannah White...
6 år siden
Godt Nytår
Hanna Fink (...
1 år, 11 måneder siden
Dagen i dag er tiltaget m...
Hanna Fink (...
9 år siden
Stilhedens nåle
Tine Sønder ...
8 år siden
This is not a Bridget Jon...
Camilla Rasm...
6 år siden
D. 12.12.15
Racuelle Hei...
5 år siden
Vil du være min ven?
Mille33
9 år siden
Livet i Lugano
LoneHK
9 år siden
Et liv i en retning...
Patrick Bolv...
8 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
4 år siden
Problemer?
EmmaBechh
7 år siden
Sæl
Hanna Fink (...
7 år siden
Glædelig blæsevejrs-dag!
Katrine Søre...
8 år siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
6 år siden
Lidt af det ene og det an...
Michala Esch...
14 år siden
Da Mikkel på en måde fik ...
Olivia Birch...
6 år siden
Pause
Hanna Fink (...
7 år siden
Spaden, og Distortion - K...
Kasper Lund ...
5 år siden
Dag 6 på Fyldepennen. Fes...
Gaffa Brandt
8 år siden
Kaos tur hjem...
Anastasia
9 år siden
23 år - derfor naiv - Kas...
Kasper Lund ...
5 år siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
7 år siden
Hjemkomst
Hanna Fink (...
7 år siden
1-09
Halina Abram...
4 år siden
Hvordan får man dog en sk...
K. S Ytting
5 år siden
heh, lægeerklærning, - en...
Kenny Raun (...
7 år siden
Om at være tanketyven
Merida Dunbr...
2 år siden
Tanker om vægge med udsmy...
Olivia Birch...
6 år siden
Om at spise æbler som Bor...
Olivia Birch...
7 år siden
Gud taler til alle
Salomon
6 år siden
Hinkestenens anatomi
Olivia Birch...
6 år siden
sulten
Sunstar31
7 år siden
Gavl malet efter 3 års sk...
Peter
6 år siden
Plan B
Dus
5 år siden
Tomhed
Majtb
6 år siden
Kære natbog (V) - at være...
Olivia Birch...
7 år siden
Vinter på vej
Mikala Rosen...
9 år siden
Jeg ønsker mig ord - nye ...
Olivia Birch...
7 år siden
Svampe.
Ruth Christe...
5 år siden
Tanker
Luxuryline
6 år siden
Ferie
Hanna Fink (...
4 år siden
Bornholm1
Michala Esch...
13 år siden
Dronningmølle, og der er ...
Michala Esch...
13 år siden
Sønderborg ugeavis ultimo...
Martin Micha...
2 år siden
D.24.10.2003 4. Jagtdag.

Dirk og trackerne ville prøve at gå efter vortesvinet fra i går, så jeg blev instrueret i hvor stor en kudu skulle være før den var lovlig at tage med ud af landet og hvor stor en springbok skulle være og lige ledes med vortesvin, ved vortesvin skulle tænderne være så lange at man kunne holde om dem men hånden og stadig kunne se noget tand over de fire fingre, ved springbok skulle hornene begynde at gå sammen mod hinanden og hvis de yderligere gik bag ud af, så var den rigtig stor, kuduernes horn skulle have en fuld snoning og så begynde at gå indad igen, lige som de var på det billede af træfområde, som vi havde.

Jeg blev sat af ved ”Lepardblind” kl. 6:45 jeg var selv i blindet, da Heidi var taget med Heittie, Dirks kone, ind til Windhoek for at handle lidt ind.

Kl. 7:10 så jeg en duiker, det var en hun jeg kunne tydeligt se den tot af lange hår den havde mellem ørene, lidt sjovt af den kom så tidligt efter, at jeg var sat af, vi havde lige, aftenen før snakket om at der typisk var gået mellem 1 – 1½ time fra vi var sat af ved de forskellige blinds og til det første vild begyndte at komme, duikeren drak lidt og forsvandt ret hurtigt igen 5 minutter efter hørte jeg sjakaler i nærheden af blindet, der var mindst 2 de hylede næste om kap skulle men tro.

Mens sjakalerne hylede kom der 2 go-awaybirds og sad i træerne, så kom den ene sjakal ind og drak og gik hurtigt væk igen, jeg prøvede at muse den til mig og den reagerede prompte og løb ind i nogle buske ca. 15 meter fra mig, for at finde hvad den troede det var, hvorefter den vendte rundt og gik tilbage mod vandhullet uden at stoppe jeg havde ellers fået trukket buen og ventede kun på at den skulle stoppe i et par sekunder, men den gik hen og drak, den stod skråt, næsten spidst ca. 20 meter foran mig, jeg sigtede på dens venstre skulder og slap pilen, det gav et højt smæld da jeg ramte den, den var forendt med det samme, det viste sig at den havde løftet hovedet i det samme jeg skød så pilen var gået ind genne panden, ud gennem nakken og ind gennem ryggen og ud i lysken på den.

Jeg tænkte at jeg hellere måtte fjerne den da den lå lige ved kanten af vandhullet, så jeg gik ud og lagde den om bag ved blindet, da jeg gik ud skræmte jeg ca. 40-50 perlehøns der var bag ved blindet.

Kl. 7:25 begyndte sandgrousene at komme ind, lige som de havde gjort de andre dage, man kan næste stille uret efter de fugle, Kl. 7:30 kom der to vortesvin ind, det var en pæn han og en unge, jeg stod jeg stod og tænkte på at jeg virkelig håbede at de fandt det vortesvin fra i går, jeg nåede næsten ikke at tænke tanken færdig, så kom der 4 kudutyre ind 1 med horn præcis som det vi havde talt om til morgenmaden og 3 lidt mindre, der så umiddelbart ikke ud til at der kom flere ind, så jeg besluttede mig for at skyde den største af tyrene, hvis chancen bød sig, de gik og skiftevis slikkede på saltstenen, drak og spiste lidt af de ”frø” der var lagt ud, det var nogle meget hårde skalle med små frø på størrelse med ærter inden i, de var hårde som sten og kuduernes livret, det sjove ved dem var at det skulle en tur gennem en dyremave for at den kunne spire, sådan er naturen sjov indrettet nogle gange.

Til venstre for mig stod en af de tre ”små” tyre og drak lige frem, på den anden side af vandhullet, nøjagtigt på det sted hvor jeg skød sjakalen, stor en anden af de ”små” og den tredje af de ”små” gik over til den store der stod til højre, ca. 15 meter fra mig og spiste frø, jeg kunne tydeligt høre hvordan skallerne blev knust mellem tænderne på den, da den ”lille” kom hen til den store så begyndte den store at gå hen imod mig, han ville åbenbart over på den anden side af vandhullet, jeg tænkte - uha nu kommer han tæt på jeg vidste at han ville passere mig på en afstand af 8 – 10 meter, så det var bare med at holde sig i ro, han kom hen lige foran mig, knap 10 meter fra mig, så stoppede han, drejede hovedet langsomt og stolt –ja nærmest majestætisk bagud og kiggende mod den tyr der havde fået ham til at gå fra frøene, jeg spændte buen og var klar men kunne ikke skyde, selv om han var stoppet med venstre ben fremme og stod og blottede hele træfområdet, så jeg følte at jeg havde en hel ”dør” at skyde på, da den ene af tyrene stod og drak på den anden side og jeg var bange for at pilen kunne ramme den efter at være gået igennem ham jeg ville skyde, så jeg sendte nogle tanker til ham der stod og drak ”løft hovedet og kig mod højre, for så ville der være fri bane, ......og minsandten om det ikke hjalp (eller var det mon bare held......), han løftede hovedet og kiggede mod højre, jeg slap pilen, det gav et sæt i tyren da pilen fløj igennem den, han gik 10 meter og drejede lidt rundt, så jeg dels kunne se udgangshullet hvor der kom en del blod ud og jeg dels kunne se at der kom blod ud af næsen, som indikerede et godt lungeskud, så gik han ca. 10 meter mere og her stod han og svajede fra side til side og så faldt det store dyr, han lå lidt og sparkede med benene og jeg kunne se buskene og træerne knække omkring ham, så kom han på benene igen og gik yderligere 10 meter og fladt om igen jeg kunne ikke se ham men kunne tydelig høre at der knækkede grene og småtræer bag buskene kort efter var der totalt stille.

Mens jeg stod og tænkte på alt det der var sket på kun 1½ time og undrede mig over hvor heldig man egentlig kunne være, så kom der to vortesvin ind, det var en han med en stor tand og en knækket tand og en lille smule senere kom der en hun med to unger.

Kl. 8:10 kom Dirk, de havde desværre ikke fundet vortesvinet fra i går......

Fra Lepardblind kørte vi til springbokblind, hvor jeg blev sat af, mens Dirk kørte hjem med kuduen og sjakalen, jeg var i blindet kl. 9:50 og allerede kl. 10:00 kom der en oryxko og drak i 10 minutter og gik ud under hegnet igen.

10 minutter efter kom der en vortesvin hun med unge og kort efter de var gået kom der 3 unge vortesvin, kl. 11:30 kom der en oryxko og den ville meget gerne hen og drikke men den var meget mistænksom, den kom kun ind på ca. 40 meter fra vandhulle, så gik den ud på ca. 80 – 90 meter og stod, uden for hegnet kom der endnu en oryx til syne, men den blev uden for, jeg kaldte Dirk over radioen og sagde at hen ikke skulle komme ind, da der gik oryx uden for.

Så kom der springboks ca. 15 stk. de gik stille nærmere og nærmere vandhullet, jeg kunne se at der var to hanner i mellem, hvor hornene gik ind mod hinanden og så kom oryxerne også ind, nu var der jo andre dyr ved vandhullet, så kunne det jo ikke være så farligt.....

Pludselig begyndte springbokkene at blive nervøse, jeg tænkte hvad nu vinden var da god, men det var nogle vortesvin der kom fra den anden side, det var sjovt at se, vortesvinene jagede springbokkene og oryxene jagede vortesvinene, og alt imens stod jeg og kiggede efter de to hanner der var store nok, de befandt sig hele tiden omkring vandhullet på afstande mellem 15 og 25 meter fra mig og på et tidspunkt stod de begge 10 meter fra mig, men med bagen til og drak, så med et stod den ene med side til og fri for de andre dyr, jag spændte buen sigtede og slap pilen .......og skød forbi, jeg stod og sagde ting, der ikke skal beskrives her, jeg to hurtigt kikkerten og fandt dyret i den, den fejlede intet heldigvis, mens jeg stod og så alle dyrene løbe væk tænkte jeg over hvad der skete, og kom til den konklusion, at det var en kombination af at den var kun ude på ca. 12 meter og jeg holdte lidt højt på den og jeg havde nok lidt bukkefeber, så pilen gik lige over den.

Mens jeg stod der og tænkte, så så jeg at den ene af hannerne var på vej tilbage, som om den tænkte at nu var der plads ved vandhullet, der var kun et ungt vortesvin tilbage, så kunne den jo lige så godt gå tilbage og drikke, jeg tænkte at det ville da næsten være for heldigt, men jo den kom, gik rundt om vandhullet og stillede sig med siden til 20 meter ude jeg trak, sigtede og slap og denne gang gik det bedre, han sprang frem og løb i fuld fart ca. 15 – 20 sekunder og så var der ro.

Jeg kaldte Dirke og han kom med bilen, da jeg kom ud af blindet, kunne jeg se, at himlen var helt mørk, ja nærmest sort bag mig, så vi hurtigt ud og hentede springbokken og fik den læsset på bilen, på vej hen til bilen så vi gepardspor ved vandhullet men vi blev ikke for at studere det nærmere, da det var begyndt at dryppe, vi var kun kommet hjem til farmen, så stod det ed i stænge og blæste helt vildt.

.........Hvilken dag..........

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Namibia - 4. Jagtdag D.24.10.2003 er publiceret 18/01-2004 08:39 af Jægeren.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.