Giv mig det, du ved jeg ka' li' ;O)

Bliver jeg nogensinde god...
Jønsse
5 år siden
Oplæsning - Del 2
Syrene Hvid
4 år siden
Dagen idag virker langsom
Kellany Bram...
8 år siden
Små og store fremskridt p...
Michala Esch...
3 år siden
70år + 4 dage
Peter Munk (...
7 år siden
Flæskesteg og brækkede ri...
Olivia Birch...
7 år siden
En enlig på besøg i julen...
Ace Burridge...
9 år siden
På falderebet
Sean
11 måneder, 12 dage siden
Sig appelsin - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
5 år siden
Nu er vi snart færdige
Ragnhild Bac...
8 år siden
Koldt
Kenny Raun (...
6 år siden
Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
5 år siden
Min første dag på fyldepe...
Wonderadult
9 år siden
Endnu en - Kasper Lund
Kasper Lund ...
5 år siden
Lykken er en svinerøv
Regitze Møbi...
7 år siden
Dancer in the Dark.
Camilla Rasm...
3 år siden
Tilbage for en kort bemær...
Kasper Lund ...
5 år siden
Karma is a bitch
caeciliaskov
4 år siden
Fortiden er hård.
storm89
2 år siden
Transpsarante mennesker -...
Kasper Lund ...
5 år siden
Juleferie :)
Michala Esch...
12 år siden
Så er jeg i gang med en h...
Carsten Cede...
7 år siden
Dagen i dag
Salomon
6 år siden
Dagens Danmark.
Ruth Christe...
5 år siden
Da jeg lærte at skrive
Olivia Birch...
7 år siden
Kafferumlen - Kasper Lund
Kasper Lund ...
5 år siden
Dagen er tiltaget med 3 t...
Hanna Fink (...
8 år siden
En god aften
Bastian
9 år siden
Har leget lidt med comput...
Poul Brasch ...
8 år siden
Kun ti dage til konfirmat...
Michala Esch...
3 år siden
Hvad vil du være?
Marie Martin...
8 år siden
Uuuuh, kom og hyl! Jeg er tændt! Alle online-ulve foren jer!

Har jeg fortalt jer om lektiecaféen? Hver torsdag. Skolebørn af tyrkisk baggrund. Somaliske børn og meget mere. Det handler også om en lokalpolitiker, som tilfældigvis er formand for bestyrelsen i undertegnedes boligselskab. Det rabler derudad, men hør, for det giver mening.

Formanden for bestyrelsen i mit boligselskab sendte en seddel til os beboere, og det var vist meningen, at den skulle være informativ omkring regler og vedtægter af den nyligt vedtagne slags: Hvis en enkelt person i en familie laver ballade i sin afdeling, så bliver hele familien smidt ud.

Dér kan man egenligt ikke gøre meget som enlig ulv, men det var en seddel med ord som: Nultolerance, hærværk, vold, kriminalitet og kriminel. Så jeg skrev i den lokale sprøjte, eftersom jeg også havde modtaget slig meddelelse. Jeg kaldte den en mavesur tyvstart på indeværende valgår, der skulle forsikre folk om, at stemmer man på det rette parti, så skal der nok komme skik på den urolige boligafdeling. Man kan jo holde sig til korrekt sprogbrug og fortælle os alle i et brev, at hvis vi ikke overholder vedtagne regler og vedtægter, så vil lejemålet blive opsagt - og det selv om kun en enkelt person i pågældende husstand har overtrådt, hm, regler og vedtægter. Se, det er neutralt og informativt.

Nå, men hvad det nu har at gøre med en lektiecafé, somaliske og tyrkiske unge. Det skal jeg sige. DET ER JO VALGÅR IKK'?!

Hvis jeg nogensinde i de lokale sprøjter læser ukvemsord og fremmedfjendsk retorik igen, så kommer jeg simpelthen på banen, som jeg gjorde i første omgang i forbindelse med nævnte seddel. Og online-ulve! Lad denne vind sprede sig i et valgår! Konkurrer med mig på viden, der viser, at vi har indsigt i vores borgere med anden etnisk baggrund!

Lad mig starte, selv om jeg ikke ved meget endnu:

Somalia! Et land i Afrika (yeah right, det vidste vi godt, snerrer nogle af jer). Så online-ulve, det er mere end det, og jeg er kun lige begyndt at læse om det. Det er et and, som var koloniseret af britere og italienere. Så de somaliske piger i caféen kan italiensk, somalisk og engelsk. Fnis, den ene som går på gymnasiet ville læse Kafka, og mente ikke, at oversættelsen fra russisk til engelsk var god nok, så hun læste den på tysk. Online-ulve spred jeres viden, for I må sidde inde med noget af det samme...Fascinerende med en gammel italiensk koloni. Det har jeg ikke lært så meget om før, så jeg må læse mere. Det lover jeg jer her og nu.

Jeg fortæller i kommende dagbøger også om de tyrkiske piger. De indgår i mit næste bud på viden om vores medborgere af anden etnisk herkomst.

Lad idéerne fare, og vis mig, hvem der er klogest - danskerne har vel altid kunnet lide en god konkurrence på viden, ik'?!

Sæt indlæg i de lokale sprøjter, som dæmper og leder debatten om de såkaldte fremmede hen til et intelligent sted, hvor den hører til. Online-ulve, hør min prædiken, for der er snart mandagsmarch i Dresden, og ignoransen vinder, som den gjorde engang i mine bedsteforældres ungdom. Der er timevis af direkte transmission fra en menneskejagt i Frankrig, fordi nogle skød en del mennesker på Charlie Hebdos redaktion, og jeg kan ikke engang få de almindelig nyheder på news-kanalen, så jeg kan få en vejrudsigt og en udtalelse fra Tony og DSB om evt. nedfaldne køreledninger i stormen, så jeg kan tilpasse og komme af sted i tide fra Korsør til skrivegruppen i Kbh.

Det er ikke et spørgsmål om, at vi ikke kan lære af historien. Det er nogle tolerancemuskler, som ikke er blevet brugt i lang tid - for meget jule- og nytårsfest, ikk'?! Det skal bare altid trænes regelmæssigt. Kom! Lad mig kende jeres viden! Del den! Del fornuften, lad den yngle! Eller fortæl mig, om det er gangbart, at to somaliske piger på ca.19, som taler italiensk, engelsk, læser Kafka på tysk, taler perfekt dansk osv. - om det er gangbart, at de skal på gaden, fordi deres bror, onkel, fætter eller far laver ged i den. Disse piger er nøglen til drengene, som jeg desværre ikke ser så meget i lektiecaféen, men med tid og disse pigers viden, så tror jeg på vores pligt til at forsøge at nå dem.

Lav en orkan af viden. Se, det er ytringsfrihed at kommunikere ud, at jeg har læst det og det om nogle af mine medborgere. Det er ligefrem ytringsfrihed, som er mere intelligent end Charlie Hebdos satiretegninger - med al respekt. Men hvis disse menneskers død ikke skal være meningsløs, så hjælp mig at sprede viden. Opdag jeres egen viden online-ulve. Styr valgkampen i jeres egen by, selv om det ikke er kommunalvalg. Amen, amen, aaaamen. I Faderens, Sønnens og Helligåndens navn. Kom og æd mig, jeg er en nadver med knald på i dag. Prøv noget nyt, jeg fortjener en sådan gave, før jeg lader mig æde som nadver.

Og godt nytår ;O)

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Giv mig det, du ved jeg ka' li' ;O) er publiceret 09/01-2015 14:44 af Camilla Rasmussen (II) (Camra).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.