Religion, politik og samfund · Uartige børn i gamle dage og idag

2 svar
Senest opdateret 6 måneder, 14 dage siden · 3 bruger(e) deltager
6 måneder, 14 dage siden

I 1858 var pigen Bernadette Soubirous på en gåtur i bjergene. Hun var ikke noget særligt. Ifølge Franz Werfel var hun den dummeste pige i klassen. I en grotte så hun en fremmed dame. Hun var smuk og velklædt. Bernadette fortalte så om damen, og de voksne mente det nok var Jomfru Maria. Byens borgmester og de kirkelige blev temmelig bestyrtede over at denne dumme tøs skulle opleve dette mirakel, som burde være forbeholdt byens spidser. Man forsøgte at få hende til at indrømme at hun løj. Hun var irriterende! Men Bernadette blev ved med at sige at hun havde set en dame der i grotten. De voksne i byen indså at hvis pigen havde talt sandt, så skulle hun i kloster. Hun skulle ikke rende med drenge som visse andre piger. Bernadette kom i kloster og blev en god nonne. Men hun fik kræft i knæet og døde ung. Senere blev hun helgenkåret, og hendes lig kan ses i en sarkofag af glas. Selv i døden er hun pæn og velbevaret.
Ved et selskab i Stockholm kan man forestille sig at der er en del fine folk der sidder i stuen. En pige med mild autisme kommer ind og giver sig til at hamre uskønt i flyglet. Gæsterne bliver irriteret og mange finder det pinligt. Moderen beder om gæsternes tålmod og fortæller at pigen bliver så umedgørlig hvis hun ikke får sin vilje. Det vil høre op efter fem minutter, og så vil hun sove. Gæsterne tænker at hvis den larm ikke allerede er udtryk for umedgørlighed, så tak for kaffe!
I Palæstina for et par tusinde år siden var der også en uartig dreng. Han hed Jesus og var skide irriterende. Han diskuterede med de kloge voksne, og det var umuligt at få ret, for han var skarpere end de fleste. Med tiden blev han så irriterende at man korsfæstede ham. Nogle indså at han ville blive farlig og få for meget magt med tiden.
I Sverige er der en politisk aktiv pige, som også er skide irriterende. Hun skælder de voksne ud, og det er svært at få ret, for alle ved at der er meget rigtigt i hvad hun siger. Selvom hun er skide irriterende. Hun er interesseret i klimaet, og hvis der er noget de voksne ikke kan fordrage er det kloge børn der skal føre sig frem. Det er nær ved at folk hellere vil have et elendigt klima end finde sig i denne pige. Meget kan de voksne kapere, men grænsen går ved børn der er uartige og trælse at høre på. Det kan man næsten ikke tåle, og de værste skældsord kommer frem i medierne. Smeltende isbræer, stigende have og regn i stride strømme - det ved man hvad er, men frække unger der ikke vil tie stille - det kan man næsten ikke klare.

6 måneder, 14 dage siden
6 måneder, 14 dage siden

Man kan måske nok affærdige og negligere Gretha Thunberg, men man kan nok ikke affærdige alle de unge (og voksne) som rundt om i verden slutter op om hende. - Men det skal nu også siges, at der en del der tager hende alvorligt. Ellers var hun nok ikke kommet til at tale i FN.

6 måneder, 14 dage siden
6 måneder, 14 dage siden

Det er nu også godt, at vi får at se FN på den måde. Medierne viser ikke ret meget om FN. Det er meget mere interesse for de konflikter, der er omkring militære blokke.

Nå, jeg synes nu også dinos sammenligning med Jesus var god. Jesus var så irriterende, så Israels farisærer og ansvarlige måtte presse besættelsesmagten for at deres egne borger kunne blive mishandlet til døde. - og dagens Israel er står stadig med lignende problemer.
De jøder, der blev så mishandlet og mange udryddet i Verdenskrigen forstår ikke andet end at mishandle andre

6 måneder, 14 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Uartige børn i gamle dage og idag er startet 27/09-2019 12:51 af Flemming Dalsgaard (dino) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

3303Dagens ord
10 minutter siden · Savanti
71Virus
1 dag, 23 timer siden · JohannesB
378Kontraster
2 dage siden · Engbo
36Ligheder
2 dage, 2 timer siden · Engbo
0Den statestik ... den statestik.
2 dage, 18 timer siden · knudkp
0Den frie verdens leder
3 dage siden · Engbo
2Klima krigeren.
6 dage siden · Savanti
0Er glad for at....
6 dage siden · Savanti
4Udødelige fortællinger
9 dage siden · JohannesB

Religion, politik og samfund

71Virus
1 dag, 23 timer siden · JohannesB
0Den frie verdens leder
3 dage siden · Engbo
221Hvad betyder én menneskehed for dig...
1 måned, 12 dage siden · Wernn
27SAS
1 måned, 13 dage siden · Morpheus
379Gud
1 måned, 26 dage siden · Wernn
104Skyder de; fordi, der er krig?
1 måned, 27 dage siden · Wernn
19Penge-tro vs. religion eller?
2 måneder, 7 dage siden · dino
4Nytårstalen
3 måneder, 5 dage siden · dino
117Statsborgerskab
3 måneder, 8 dage siden · Wernn