Religion, politik og samfund · Troen og kirken

9 svar
Senest opdateret 6 dage siden · 4 bruger(e) deltager
5 måneder, 26 dage siden

Jeg vil ikke se mig selv som troen medmindre man siger filosofi er troen men så er jeg ogås 5% kristne jeg elsker pg har en stor beundring til kirken til jule aften fordi jeg for en meget ubeskrivelig føles af at vær hjemme og bare fordi jeg ikke synger så er kimer nu til jul er en meget betydning fuld sang eller op alting gud har gjord ikke en jule sang også et barn på bare fødder de sange er en meget stor meningsfuld for mig også gik jeg på kristen efterskole og jeg var så deprimeret men jeg lærer det med det handle ikke om man skal tro på Jesus var et barn eller gud var virkelig men der skal vær tilgivelse i os alle og havde lige miste min farmor der var min bedst ven efterskole havde en kirke jeg i al hemlighed var over ved når jef stak af fra timerne fordi det var uoverskuelige så gik jeg der over og fik en tilgivelse til min farmor og jeg fandt en kærlighed til døden der var specielt også fordi jeg var selvmord truet men fandt en smuk og befriende ting i at vær død i en levende verdnen hvordan har i det med kirken og er der NOGNE sange i har et forhold til sange

5 måneder, 26 dage siden
5 måneder, 25 dage siden

Da jeg meldte mig ud af Folkekirken, var det mest fordi -især forholdet mellem stat, kirke og militær. kristendommen burde ikke være et statisk anliggende; men en overbevisning. De mange søde kvindelige præster har nu fået mig til at fortryde lidt. Jo, jeg elsker sange og digte - der med også salmer. Der er en god filosofi i salmerne:" mens graven kastes, vuggen gynger og liv udsletter døden spor." Eller Vilhelm Gregersens "Der er noget i luften -"På en gang salme og naturbeskrivelse. Måske har Hemmed - Gjerild - Sostrup skove inspireret ham?

5 måneder, 25 dage siden
5 måneder, 25 dage siden

Har ikke meldt mig ud fordi kende ikke fremtiden og vil gerne i mine drømme ha en kirke bryllup selv om jeg sige jeg ikke tro på ægteskab så kende jeg mig selv den Holding kan ændre sig men også vidst jeg får børn så Skal de trationel tro døbes i kirken sådan er det i min hoved men som min forældrene har opdraget mig til ikke vær 100%kristen men det var er en folke ting min kærllighed til salmer er stort især et barn på bare fødder og kimer nu til jul og op alting og nu i den hellig time (er dårlig til titler så huske ikke title)

5 måneder, 25 dage siden
5 måneder, 25 dage siden

Og min tro er mest der hvor jeg finde en tro og sammen hold til jul men jeg ser den fredfyldt når nogen går i kirke men ja kristen dom er statestik anlæggen men hvad er ikke det jeg tro på man kan vær for troende som fx går jeg ikke ind for når forældre fravælge deres børn venner på grund af tro og går ikke en for de skal leve 100% på det er det rigtig jeg tro op livet er meget mere noget en der kun har vær det derfor min kærlighed til tid og rum tomhed fordi vi leve i en verden med tro og det sætte os i kasse hvad vil vi være vidst troen ikke er der jeg elske den til tomhed fordi det er der vi for lov og vær frie og leve jeg forbryde ikke dem der tro på det de tro på men jeg er bare ikke overbevisning på at der fandtes et gud eller Jesus eller alle de andre jeg tro på kærlighed og tilgivelse ikke andet Tro hele ikke på ondskab ondskab er bygget på man føle sig forrådt også går man imod den

5 måneder, 25 dage siden
5 måneder, 20 dage siden

Måske har jeg fortalt om en diskusion på faglig kursus - når man bliver gammel gentager man jo tit og en ting mere; man gentager tit. Men diskussionen var om JV Jehovads Vidner - og den klassiske sætning lad også her: "Jeg har ikke noget i mod JV - bare de bliver fra min dör." Da han havde bekræftet, at han var medlem af Folke Kirken, Indsköd jeg: Men der står det samme i din bibel som i JVs: Gå ud i alle verden og går alle folk til mine deciple." Nå, sagde de andre; "hvad siger du så?" Jamen jeg tror ikke, der sådan." Hvad står der så?" "Der står:I må ikke hindre andre i at dyrke deres tro." OK lad de kristne forsvare sig selv; men jeg tror nu"missions befalingen var offensiv og ikke passiv.

5 måneder, 20 dage siden
1 måned, 21 dage siden

Men, jo vist har jeg meldt mig ud; men det er lidt forkert, at först at bekræfte "med hele sit hjerte, hele sin sjæl -" og så bare melde sig ud. Sålad det være sådan; men jeg vil ikke føle nogen trang til at opfordre andre til at gøre det samme.

1 måned, 21 dage siden
1 måned, 21 dage siden

Når nogen mener, at religion ikke bør være statens anlæggende, så tænker jeg, om selvsamme personer mon har samme holdning, når det kommer til andre kulturinstitutioner såsom museer og folkebiblioteker. For hvorfor så ikke også kirkerne?

Jeg er også ateist og har ikke noget personligt/positivt forhold til folkekirken. Jeg ved derfor ikke, om jeg decideret støtter institutionen folkekirken, men jeg vil aldrig augmenterer så principfast for, at religion ikke er statens anliggende, netop fordi jeg samtidig mener, at kunst og kulturformidling er en af statens kerneopgaver - så hvorfor ikke også kirkerne. Jeg har svært ved sætte et skel.

1 måned, 21 dage siden
1 måned, 21 dage siden

Jeg går mest op i salmer og den der du ved jo faktisk ikke hvad sandheden er men jeg Tro ikke på Jesus fordi jeg nok mest bliv overasket over hvor meget jeg tro på der var ne fod mand der så os som vi var uden og dømme og med tilgivelse komme vi lang men da der findes så meget had og fremmedhad i verden og dem der har selvmord tanker jeg mærker personlig at Jesus er bare et drøm om en der tro på vi er som vi er og vi skal leve så længe som livet vil ha os men hvad nu vidst dem der ikke ønske livet og skal gå igennem en helved for bare og vente til vi døder Jesus for mig blev en del af myte noget der kun vær sandt men også med tiden blive opdigtet det meget smuk ved Jesus er det er filsofisk i alle de spørgsmål som der findes tusinde svar på men det en had til Jesus jeg har men jeg elsker kirkens glæde og ro afslapning og især i samler tro mere på den glæde og og sorg og Lykke kirken bringer i mig inde i kirken er du beskytte fordi Jesus skulle passe på os men hvad med kristendom udenfor kirken tro kristendom kun er i væggene i kirke udenpå er det bare en smuk bygningn

1 måned, 21 dage siden
1 måned, 20 dage siden

Symbolet som den korsfæstede er blevet til skulle jo helst lede tanken hen på andre uskyldige, der er blevet forfulgt eller dræbt. Rosa Luxemburg og Karl Liebknigt blev også slået ihjel for at bane vej for nazisternes udvikling. Så længe, der er nogen der har militær og økonomisk magt, må uskyldige bleve forfulgt. Kristne burde tænke på Jesu ord på oliebjerget: "Den tid vil komme da kristne vil slå ihjel og mene, at de går mig en dyrkelse. - og han gik op på Oiebjerget og grad. Udviklingedn viser, at de tåre ikke var uden grund. Mange eksempler; men tænk bare på hvordan den evangeliske kirke pralede af, hvor mange kvinder, de havde sat på bålet.

1 måned, 20 dage siden
6 dage siden

Jeg har aldrig været religiøs. Jeg har dog haft frygten for straf i ungdommen. Det var faktisk venstrefløjen der fik mig ud af den.
I dag er jeg helt overbevist om udviklingslæren.
Men jeg er tilhænger af Folkekirken. Fordi den er der. Vi har en folkeligt baseret institution hvor vi kan komme - eller lade være. Man kan ikke være i unåde der.
Der er nogen der vil afskaffe den og etablere et alternativt folkeligt fællesskab. Det er typisk ateistisk forening. Men det er et vildspor. Afskaffer man Folkekirken kan man ikke bare lige lave et nyt folkeligt fællesskab. Det vil være en dumhed.
og så er jeg en elsker af kirkelig musik, både katolsk og reformert.

6 dage siden

Besvar debattråd

Debatten Troen og kirken er startet 25/07-2021 22:56 af Maria jayashree (MariaMolgaard) og er placeret under Religion, politik og samfund.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

4103Dagens ord
21 timer siden · Confucius
40Menneskerettighederne
4 dage siden · Stenfisker
9Troen og kirken
6 dage siden · dino
3Gør ægte kærlighed blind?
6 dage siden · dino
504Kontraster
9 dage siden · Engbo
2Feedback søges til min novellepodca...
1 måned, 11 dage siden · Stenfisker
0Musik
1 måned, 14 dage siden · Savanti
0ups
1 måned, 18 dage siden · Savanti
0Musisk oplevelse
1 måned, 26 dage siden · knudkp
0Dine øjne på Mona Lisa
1 måned, 27 dage siden · MariaMolgaard
10Kunsten i fokus
1 måned, 27 dage siden · Nicolas Jessen
0En ulykke sker aldrig alene
1 måned, 27 dage siden · MariaMolgaard
0HAR DU SET MÅNEN kl 17:30
1 måned, 28 dage siden · MariaMolgaard
0Kan du anbefalde
2 måneder, 4 dage siden · MariaMolgaard
3Hvis du kunne vælge
2 måneder, 7 dage siden · Engbo

Religion, politik og samfund

40Menneskerettighederne
4 dage siden · Stenfisker
9Troen og kirken
6 dage siden · dino
3Gør ægte kærlighed blind?
6 dage siden · dino
151Hvad er du taknemmelig for i dag?
2 måneder, 9 dage siden · Michael But
22Lykke
5 måneder, 14 dage siden · Engbo
137Virus
1 år siden · dino
46Big Brother Is Watching You!
1 år, 2 måneder siden · Wernn
3Socialkonstruktivisme og socialkons...
1 år, 2 måneder siden · Wernn
0Regering ser rødt. Apoteket .dk
1 år, 2 måneder siden · Savanti
105Skyder de; fordi, der er krig?
1 år, 3 måneder siden · Wernn
230Forbyde kritik?
1 år, 3 måneder siden · Engbo
11Metwo-two
1 år, 4 måneder siden · dino
11668
1 år, 4 måneder siden · Wernn
26JULEN
1 år, 4 måneder siden · Wernn
14Aftægtens objektive problem
1 år, 5 måneder siden · dino