Science fiction

Opgavebeskrivelse

Året er 2059. En helt almindelig dag. I en helt almindelig persons liv. Fortæl om en begivenhed, kedelig eller spændende, på netop denne dag. Afslør ikke for meget omkring tid og sted, lad det være op til læseren at gætte med.

Det smerter i hendes øjne og tungen er tør. hun prøver at dreje sit ansigt uden held. Et ukendt sprog høres, alligevel forstår hun noget. Hendes navn nævnes og hun kæmper for at slå øjnene op. Lyset føles overvældende og bevidstheden vågner.

Det første hun ser et et yndigt kvindeansigt med mandelformede øjne og bløde fyldige læber. Ved siden af hende står en mand, han læner sig indover hende og studerer hende nysgerrigt. Det føles ydmygende og hun lukker øjnene for at undgå hans blik.

En lille pigestemme skriger. "Eg ve ock se nåt". "Jar,jar mi lill tys" siger kvinden. Hun åbner øjnene igen og ser ind i et par mandelformede øjne bare mindre end før. Barnet glor på hende. Kvinden taler et andet sprog, hendes eget. "Hvordan har du det, du har sovet meget længe" Der lyder en fnisen.

Nu husker hun. Hun var blevet frosset ned fordi hun havde sclerose. Et velrenommeret firma havde reklameret med den perfekte nedfrysning af mennesker med dødelige sygdomme og hun havde slået til. Hendes datter var blevet helt hysterisk og havde prøvet at få hende til at ændre hendes beslutning. Hun huskede deres tårevædende farvel i forrummet ved indfrysningscentralen.

Hun koncentrerer sig op åbner øjnene helt. Pludselig begynder spørgsmålenene at hagle ned over hende. "Hvordan var det i gamle dage", "Hvad spiste i", "Var det rigtigt at der eksisterede uorden". Hun ville holde for sine ører, men kunne ikke røre sine arme. Hun begyndte at skrige. Pludselig dukkede en anden kvinde frem bag forhænget. "Nu ma e ette fårstørr det mer, tengsten ka brye semmen"

Den lille familie forlader memoryhospitalet. Pigen danser, nu har hun også fået noget der kan fortælle historier om gamle dage ligesom Jenni junior. Manden tager sin perfekte kone om livet, nu mangler de bare en dreng der ligner ham, uden fejl. Pludselig stopper det fuldendte par, og stirrer på deres barn. Når barnet hopper spjætter det højre ben lidt. Hvor uæstetisk. Kvinden skynder sig at tage barnet på armen så ingen opdager det. Hun må simpelhen elimineres, magen til frækhed at give dem sådan et barn. Og hvad skulle de nu stille op med hovedet fra fortiden, deres tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip- oldemor, det havde de købt for barnets skyld. De håbede at det ville holde nogle år endnu så deres næste barn ville få glæde af det.

Kvinden fra fortiden lå i dybe tanker, hvad kunne hun andet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Stemmen fra fortiden er publiceret 08/08-2009 01:24 af Graziellen under skriveøvelsen Science fiction.
Version 1 - 08/08-2009 01:24
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Martin T. Svolgart (HTHS)
Fin historie med fine elementer der dog er set før. Det overrasker mig sjældent, når folk ser så dystopisk på fremtiden, hvor meget mere ligegyldig mennesket kan blive og opføre sig, men jeg kan godt lide at tænke over, hvordan der kan være så mange forskellige udlægninger af det.

Jeg synes historien breder sig lidt for meget i slutningen. Du starter med kvinden og ender med forældrenes synsvinkel. På så kort en tekst burde man måske holde sig til en, især med den opstilling, du bruger af teksten. Tegnsætning og opsætning mangler lidt opstramning. Denne korte tekst kunne sagtens udvides til en mere fyldig novelle - du har grundstenene til den.

Men du får formidlet en kort og præcis handling, der kan efterlade læser med mange tanker. Du skal især have ros for at huske på, at sprog udvikler sig, og at du får det med.

HTHS
14 år siden
14 år siden
#2 Marie W
Det aspekt i din novelle som jeg syntes bedst om, er de perfekte pars tanker om barnets spjæt: "Hun må simpelhen elimineres, magen til frækhed at give dem sådan et barn" - helt suverænt!
14 år siden
14 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Det er meget klassisk, nedfrysning og genoptøelse i fremtiden til et dystert samfund. Den har et godt levende sprog, men forvirrer så lidt til sidst, hvor vi skifter til forældrene. Den kunne blive til en rigtig god novelle, her på den lille plads virker det lidt sammenpresset. Men prøv at arbejde videre med den, den har potentiale.
14 år siden
14 år siden
#4 Pia Hansen
Hej

Der skulle altså kun være gået halvtres år!
Medmindre måske, at menneskene har fået sig en ny tidsregning?
Flot detalje, at sproget har ændret sig.
Tankerne i historien er læst før, men du fortæller på en fangende og tankevækkende måde.
Sikke da en gyselig fremtid at vågne til. Så hellere ormene i jorden...

vh. Pia H
14 år siden